Smart Life

5 τρόποι για να γιορτάσεις σωστά την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Το πιο ροκ κανάλι είναι εδώ!

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mv5bmte5mjhln2ityjk5oc00n2iwltk4zdgtmmyznzq1njuyyzqwxkeyxkfqcgdeqxvymjqwmdg0ng._v1_sy1000_cr0015841000_al_.jpg

Bohemian Rhapsody, A Star is Born και άλλες μουσικές κινηματογραφικές ιστορίες για το πιο ροκ καλοκαίρι

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής μπορεί να πέρασε στις 21 Ιουνίου, όμως η μουσική δεν είναι δυνατό να χορταστεί όλη σε μια ημέρα, έτσι δεν είναι; Τι να πρωτοπρολάβεις να κάνεις σε μία μέρα (ακόμη και αν είναι η μεγαλύτερη) και σε πόσες συναυλίες να λάβεις μέρος; Και αν για ένα μήνα έχεις τη δυνατότητα να συνδυάσεις τη μουσική με τον κινηματογράφο, στις κορυφαίες τους συναντήσεις τι θα έλεγες;       

Οι μουσικές ιστορίες πλέον όχι μόνο μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη, αλλά κόβουν τα περισσότερα εισιτήρια, βραβεύονται και γίνονται οι ιστορίες που όλοι λατρεύουν να ασχολούνται. Θεωρίες συνωμοσίας για την πιστότητά τους για ή μη γεννιούνται αμέσως και όλος ο κόσμος ασχολείται με αυτές. Ξέρω το Bohemian Rhapsody και το A Star is Born σου έχουν έρθει ήδη στο μυαλό. Δεν είναι όμως μόνο αυτές. 

Bohemian Rhapsody
Εντάξει καλές όλες οι παραγωγές, όμως δεν μπορούμε να ξεφύγουμε και από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς, οπότε ας ξεκινήσουμε με την ιστορία των Queen και του Φρέντι Μέρκιουρι ή καλύτερα την απίθανη ερμηνεία του Ράμι Μάλεκ, που του χάρισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου φέτος. Μπορείς να το δεις στη Nova στο νέο pop-up κανάλι της «NovaRock».

A Star is Born
Ένα ειδύλλιο διαφορετικό από τα άλλα. Ο Μπράντλεϊ Κούπερ μαζί με την Lady Gaga, που μετά την live εμφάνισή τους στα Όσκαρ, τράβηξαν για άλλη μια φορά τα φώτα πάνω τους. Η ταινία πρόκειται για ένα ριμέικ μιας ομώνυμης παραγωγής του 1937 και αυτή την φορά ταξίδεψε σε όλον τον πλανήτη με την εκκεντρική σταρ να δείχνει και το κινηματογραφικό της ταλέντο. Τι γίνεται όταν η καριέρα μιας εκκολαπτόμενης σταρ παίρνει επιτέλους τα πάνω της; Αλλάζει η συμπεριφορά της;

Lady Gaga, Bradley Cooper - Shallow (from A Star Is Born) (Official Music Video)

Pink Floyd: The Wall
Τα μουσικά ντοκιμαντέρ και ταινίες δεν είναι ωστόσο μια ιδέα του 21ου αιώνα. Τρανό παράδειγμα η πιο γνωστή παραγωγή για τους Pink Floyd, που κυκλοφόρησε το 1982. Σε σενάριο του ίδιου του Ρότζερ Γουότερς, καταλαβαίνει κανείς ότι θα είναι αρκετά κοντά στην πραγματικότητα, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δεν πίστευαν όλα αυτά που είχαν οι ροκσταρ στο μυαλό τους.

Woodstock
50 χρόνια μετά το σπουδαιότερο μουσικό φεστιβάλ στην ιστορία κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ, για τις τρεις ημέρες που άλλαξαν τον κόσμο. Ο βραβευμένος Μπάρακ Γκούντμαν, μαζί με σταρ που βρέθηκαν στη σκηνή του Γούντστοκ δημιούργησαν ένα φιλμ που αποδίδει σε αρκετά μεγάλο βαθμό τα όσα έγιναν το 1969 στην Αμερική. Συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: Τζοάν Μπαέζ, ο Ντέιβιντ Κρόσμπι και Ρίτσι Χάβενς που περιγράφουν τα όσα έζησαν στο περίφημο φεστιβάλ. Και Woodstock λοιπόν για να γιορτάσεις τον μήνα της μουσικής.

mv5bywnlmdy1mgutywmyzc00ymewlwfmmjqtzjg4mdvhytvhzdazxkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynq._v1_sy1000_cr006781000_al_.jpg

Great Balls of Fire!
Η ιστορία του αμφιλεγόμενου ροκσταρ Τζέρι Λι Λιούις. Στα 22 παντρεύτηκε την 13χρονη πρώτη ξαδέρφη του και έκτοτε δεν σταμάτησε να προκαλεί. Ο θρυλικός ερμηνευτής του ομώνυμου τραγουδιού είναι από μόνος του μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες της ροκ και αυτό το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία να την γνωρίσετε.


Η Nova με το pop-up κανάλι της, NovaRock που δημιούργησε με αφορμή την πρεμιέρα της αγαπημένης ιστορίας των Queen αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, έχει το κινηματογραφικομουσικό μενού του καλοκαιριού. Και σε αυτό περιλαμβάνονται οι πιο… ροκ ιστορίες του καλοκαιριού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ