Smart Life

Student.com: 5 tips για να επιβιώσεις την περίοδο της εξεταστικής

Η καλή οργάνωση (ακόμα και την τελευταία στιγμή) είναι το κλειδί της επιτυχίας!

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_student.com_.jpg
Φώτο: Student.com

Αναμφίβολα, κάθε εξεταστική περίοδος αποτελεί μία νέα πρόκληση για τους φοιτητές, καθώς χρειάζεται να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις εξετάσεις τους. Όσοι ήταν επιμελείς καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου δεν χρειάζεται να ανησυχούν, με μία μικρή επανάληψη θα διαπρέψουν για ακόμα μία φορά. Τι συμβαίνει όμως με τους υπόλοιπους που τεμπέλιασαν λίγο;

Η καλή οργάνωση είναι το κλειδί της επιτυχίας! Η Student.com, η μεγαλύτερη πλατφόρμα εύρεσης φοιτητικής στέγης παγκοσμίως που φιλοξενεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο καταλύματα σε πάνω 400 πόλεις σε όλο τον κόσμο, σου παρουσιάζει μερικά tips για να δεις ότι ακόμα και την τελευταία στιγμή, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! Αυτά είναι τα 5 tips της επιτυχίας.

1) Η «οργάνωση» είναι το μυστικό!
Βρες τον ιδανικό χώρο για διάβασμα - μπορεί να είναι το γραφείο σου ή ακόμη και η βιβλιοθήκη της σχολής σου. Οπουδήποτε και αν αποφασίσεις να μελετήσεις, φρόντισε να οργανώσεις τον χώρο σου κατάλληλα και να τον διατηρείς καθαρό, έτσι ώστε να μπορέσεις να ολοκληρώσεις άνετα και απερίσπαστα την μελέτη σου. Επιπλέον, φτιάξε ένα πρόγραμμα για να οργανώσεις το διάβασμά σου. Όσο κοινότυπο και αν σου ακούγεται η οργάνωση του διαβάσματος είναι το κλειδί για να μην παρεκκλίνεις από τους στόχους σου. Είναι πολύ σημαντικό να μοιράσεις το διάβασμά σε μικρότερα τμήματα, καθώς σύμφωνα με έρευνες με αυτό τον τρόπο η μελέτη γίνεται ευκολότερη και πιο αποτελεσματική!

2) Κάνε διαλείμματα!
Τα διαλείμματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, ειδικότερα όταν για παράδειγμα αλλάζεις κεφάλαιο ή αρχίζεις την μελέτη άλλου μαθήματος. Μία σύντομη βόλτα, η παρακολούθηση του αγαπημένου σου tv show ή μία σύντομη επίσκεψη στο γυμναστήριο σίγουρα θα σε ανανεώσουν. Μην το παρακάνεις όμως!

3) Δημιούργησε μία ομάδα μελέτης
Όλοι ξέρουμε πώς η ύλη για τις εξετάσεις μπορεί να είναι ένα βιβλίο 400+ σελίδων, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι όλα τα κεφάλαια είναι εξίσου σημαντικά για τη μελέτη. Μοίρασε τον όγκο του διαβάσματος με την ομάδα και έτσι θα μειωθεί και ο χρόνος της μελέτης.

Extra tip: Μία ακόμα αποτελεσματική μέθοδος είναι η μεταξύ σας εξέταση, κάνοντας ερωτήσεις ο ένας στον άλλον για να μπορέσετε να εμπεδώσετε καλύτερα την ύλη. Ως έξτρα κίνητρο μπορείτε να βάλετε και ένα έπαθλο για τον καλύτερο.

4) Φρόντισε τη διατροφή σου
Η διατροφή είναι πολύ σημαντική σε περιόδους μεγάλου στρες όπως είναι η εξεταστική. Φρόντισε, λοιπόν, να τρέφεσαι σωστά για να δώσεις στον οργανισμό σου την κατάλληλη ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στο διάβασμα. Και μην ξεχνάς τα φρούτα και τα λαχανικά!

5) Ρύθμισε τον ύπνο σου
Μπορεί να μην χρειάζεται να πηγαίνεις τα πρωινά στη σχολή, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να κοιμάσαι 12 ώρες την ημέρα! Άδραξε τη μέρα, ξύπνα νωρίς το πρωί και ξεκίνα το διάβασμα. Το μεσημέρι μπορείς να πάρεις έναν υπνάκο και να συνεχίσεις το διάβασμα αργότερα. Kαλή εξεταστική και καλά αποτελέσματα σε όλους!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ