Smart Life

Αντίο σακούλα!

Θάλασσα με πλαστική σακούλα - Θάλασσα χωρίς: Ένα μικρό βήμα της Praktiker Hellas με μεγάλη σημασία για το περιβάλλον

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
prakt.jpg

Ναι, ξέρω. Μας ήρθε ξαφνικό. Από τη μια μέρα στην άλλη σακούλες τέλος. Στα αλήθεια όμως χρειαζόσουν όλες αυτές τις σακούλες που είχαν μονοπωλήσει το ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη; Μάλλον όχι. Σίγουρα όχι, αν σου λέγαμε ότι μία από αυτές πιθανότατα θα καταλήξει στην κοιλιά κάποιου θαλάσσιου πλάσματος και αργότερα στο φαγητό σου. Το ήξερες ότι 1 στα 4 ψάρια ανοιχτής θαλάσσης μπορεί να περιέχει μικροπλαστικά; 1 στα 2 απορρίμματα στο βυθό της θάλασσας στην Ελλάδα είναι πλαστικές σακούλες; Aν συνεχίσουμε έτσι, έως το 2050 θα υπάρχουν πιο πολλά πλαστικά στις θάλασσες παρά ψάρια; Ήξερες ότι ζούμε στη χώρα με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ποσοστό στη χρήση πλαστικής σακούλας; Έχει έρθει προ πολλού η ώρα να δώσουμε ένα τέλος σε όλα αυτά.

Μπορεί να σου φαίνεται μικρό, αλλά δεν είναι. Σκέψου ότι αν όλοι αρχίζαμε να χρησιμοποιούμε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες αντί για τη σακούλα της μιας χρήσης, στο τέλος οι πλαστικές σακούλες θα εξαφανίζονταν όχι μόνο από τις ζωές μας, αλλά και από τον βυθό της θάλασσας. Και αυτό θα ήταν μια μεγάλη νίκη όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όλες τις επόμενες γενιές.

prak-1.jpg
15.jpg
Η μπλε τσάντα της Praktiker είναι εμπνευσμένη από τους περιστεριώνες της Τήνου

Από τον Φεβρουάριο η Praktiker είπε το μεγάλο αντίο γιατί η προστασία του περιβάλλοντος είναι καθήκον όλων μας. Και έτσι, σε συνεργασία με την k2 design σχεδίασε χαρούμενες επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες σε δύο σχέδια, εμπνευσμένα από την καθημερινή μας ζωή, ώστε να καλύψει κάθε μας ανάγκη και να μας ενθαρρύνει να μειώσουμε και ακόμη καλύτερα να βγάλουμε την πλαστική σακούλα μιας χρήσης από την καθημερινότητά μας. Η μπλε τσάντα είναι εμπνευσμένη από τους περιστεριώνες της Τήνου και η χρωματιστή τσάντα πηγάζει από τη καθημερινή ζωή στην πόλη & την ελληνική γειτονιά. Ας κάνουμε, λοιπόν, την αρχή όλοι μαζί, για να φροντίσουμε για ένα πιο «πράσινο» αύριο.

23.jpg

#praktiker #antiosakoula #lessplastic

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ