Smart Life

Τι σχέση έχουν οι Gadjo Dilo με τον ελληνικό καφέ;

Ο Λουμίδης Κουπάτος δημιούργησε μια σειρά ντοκιμαντέρ που θα θες να δεις 

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334686-696416.jpg

Χωρίς το χθες δεν θα μπορούσαμε να γίνουμε αυτό που είμαστε σήμερα. Η γνώση, η εμπειρία των γενιών που πέρασαν συσσωρεύονται μέσα μας, περνούν από μητέρες σε κόρες και από παππούδες σε εγγονούς και μας κάνουν πιο σοφούς. Με τον ίδιο τρόπο που κάθε σελίδα οδηγεί στο επόμενο κεφάλαιο έτσι και η παράδοση περνάει από γενιά σε γενιά για να φτάσει στο παρόν. Έτσι δημιουργούμε την ταυτότητά μας.

Αυτό είναι κάτι που Λουμίδης Κουπάτος γνωρίζει πολύ καλά. Παίρνοντας έμπνευση από την πολύχρονη ιστορία του Λουμίδη Παπαγάλου δημιούργησε το δικό του, διαφορετικό χαρμάνι, άφησε το δικό του χνάρι στα πρωινά των ελληνικών καφέδων. Αυτό δεν κάνουμε όλοι; Στη μουσική, στη μαγειρική στην τέχνη, σε όλα τα κομμάτια που σχηματίζουν το παζλ της ζωής μας. Χρειαζόμαστε να πατήσουμε στο προηγούμενο σκαλοπάτι, για να φτάσουμε στο επόμενο.

Σε μια σειρά μίνι ντοκιμαντέρ εκπρόσωποι από το χώρο της μουσικής, της τέχνης, της μαγειρικής, μιλάνε για το πώς οι ίδιοι ταυτίζονται με το μήνυμα του Λουμίδη Κουπάτου, για το πώς εκείνοι εμπνεύστηκαν από την παράδοση για να δημιουργήσουν το δικό τους αποτύπωμα. Στα ντοκιμαντέρ αυτά, που έχουν το άρωμα του ελληνικού καφέ, ειπώνονται μυστικά, ενδιαφέρουσες ιστορίες και όλοι οι τρόποι που κάθε καινούργιο «χαρμάνι» γεννιέται μέσα από τις παλιές ιστορίες. Αξίζει πραγματικά να τα παρακολουθήσετε. Θα μάθετε πολλά.

Οι πρώτοι που μοιράζονται την ιστορία τους πάνω από έναν Λουμίδη Κουπάτο είναι οι αγαπημένοι Gadjo Dilo, το γνωστό συγκρότημα που διασκευάζει με τόσο μοναδικό τρόπο τα παλιά ρεμπέτικα τραγούδια. Οι έξι ταλαντούχοι μουσικοί μιλούν για το πώς πήραν το όνομά τους, ποιες μουσικές διαδρομές επηρέασαν τη μουσική τους, πώς πήραν την απόφαση να συστήσουν τη gypsy jazz στο ελληνικό κοινό μέσα από αυτό το αναπάντεχο πάντρεμα με το ρεμπέτικο.

Μπορείτε να δείτε όλο το ντοκιμαντέρ, καθώς και σκηνές από τις πρόβες των Gadjo Dilo αλλά και πλούσιο backstage υλικό μαζί με extra πληροφορίες για τη μουσική τους, πατώντας εδώ

Sponsored by Λουμίδης Κουπάτος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ