- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Okupa, Kitchen & Listening Bar: Ανανεωμένη γαστρονομική ταυτότητα και συμμετοχή στο Athens Bar Week 2025
Κάθε βραδιά, μια νέα ιστορία πίσω από το bar.
Okupa, Kitchen & Listening Bar: Ανανεωμένη γαστρονομική ταυτότητα, ανανεωμένο μενού και τον Νίκο Δραντάκη ως επικεφαλής chef.
Το Okupa Kitchen & Listening Bar επιστρέφει τη νέα φθινοπωρινή σεζόν με ανανεωμένο μενού και τον Νίκο Δραντάκη ως επικεφαλής chef. Η απλότητα συναντά τον πειραματισμό, η Ελλάδα τη Μέση Ανατολή, κι όλα δένουν φυσικά. Η συνεργασία του κοσμοπολίτη συνιδρυτή και F&B Director του Okupa, Hrag Darakjian, με τον καταξιωμένο Νίκο Δραντάκη (Fuga, Spit Jack, Artisanal, Colonial) γεννά μια γαστρονομική πρόταση που ισορροπεί ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες, με γεύσεις που αφηγούνται ιστορίες.
Το νέο μενού βασίζεται στις απλές πρώτες ύλες, την παράδοση της Μεσογείου και την εποχικότητα, συνδυάζοντας ελληνικές γεύσεις με Levantine επιρροές. Αρνάκι γάλακτος και κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής από τοπικούς παραγωγούς, καγιανάς και τσορίθο, τσαλαφούτι και χαλούμι, αυγοτάραχο και γαρίδες, μελάσα ροδιού και χαρίσα, ζάταρ και σουμάκ, είναι ορισμένα από τα συστατικά μιας αυθεντικής πρότασης γεμάτης γεύση και προσωπικότητα.
Κάθε πιάτο σχεδιάζεται γύρω από ένα κεντρικό στοιχείο, με έως τρία συνοδευτικά, ώστε να αναδεικνύονται οι γεύσεις με ισορροπία και χαρακτήρα. Με έμπνευση από τη σύγχρονη sharing philosophy και την κουλτούρα των small plates, ο κατάλογος προσκαλεί σε μια αυθεντική, παρεΐστικη εμπειρία γύρω από το τραπέζι. Κλασικά αγαπημένα, όπως το soft shell crab burger και η τραγανή χοιρινή πανσέτα, παραμένουν στον κατάλογο και τη φετινή σεζόν με προτεραιότητα στα φρέσκα, φυσικά υλικά και με μια πιο mindful προσέγγιση. Στα επιδόρπια, το Brownie με Miso και montée λευκής σοκολάτας, η Κρέμα Τυριού και το σορμπέ φράουλας με θυμάρι, δίνουν μια φρέσκια και πρωτότυπη πινελιά στο φινάλε του γεύματος.
Το σκηνικό, γνώριμο και απροσδόκητο ταυτόχρονα: vintage αισθητική, mid-century έπιπλα που φέρουν την υπογραφή σχεδιαστών του 20ου αιώνα αλλά και σύγχρονα design items συνθέτουν ένα urban σημείο συνάντησης στην καρδιά της Αθήνας. Ένα από τα πιο ζωντανά σημεία της πόλης, το Okupa συνεχίζει να ενώνει locals και travellers, εκεί όπου όλα συμβαίνουν φυσικά, ανάμεσα σε cocktails, κρασί, και τις πιο προσεγμένες μουσικές επιλογές.
Το Okupa Kitchen & Listening Bar, στο ισόγειο και την καταπράσινη αυλή του ομώνυμου ξενοδοχείου στην Ψαρομηλίγκου 9, στου Ψυρρή, είναι ένα χώρος που ζει όλη την ημέρα, από χαλαρό brunch μέχρι δείπνο και late-night drinks, με μουσική που ανεβάζει τη διάθεση καθώς πέφτει η νύχτα.
Athens Bar Show 2025: Takeover Series στο ΟKUPA Kitchen & Listening Bar
Το Okupa Kitchen & Listening Bar συμμετέχει στο Athens Bar Week 2025 και υποδέχεται μερικά από τα πιο ξεχωριστά bars της Ευρώπης. Από τη Δευτέρα 3 έως την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, το bar του Okupa φιλοξενεί ένα τριήμερο takeover series, όπου διεθνείς bartenders συναντούν το αστικό beat της Αθήνας, μέσα από special cocktail menus, live music sessions και ένα curated bar food menu.
Line-up
3 Νοεμβρίου - Camparino Takeover / Campari Academy Night
Απευθείας από τη Galleria του Μιλάνου, το εμβληματικό Camparino φέρνει στο Okupa την ιταλική σχολή του aperitivo. Ο Tommaso Cecca, Global Head of Camparino Licensing and Mixology του Camparino, παρουσιάζει ένα μενού εμπνευσμένο από τα Italian classics, με το Campari να πρωταγωνιστεί στα ποτήρια και στη διάθεση της βραδιάς.
4 Νοεμβρίου - Lubna Milan Takeover / Monkey Shoulder Night
Το Lubna, ένα από τα πιο σύγχρονα και progressive bars του Μιλάνου, έρχεται για μία μόνο νύχτα στο Okupa. Η ομάδα του υπογράφει ένα signature menu βασισμένο στο Monkey Shoulder, γεμάτο modern twists, ζωηρή ενέργεια και τεχνική ακρίβεια.
5 Νοεμβρίου - Couch Stirchley Birmingham Takeover / Jose Cuervo Night
Από το Μπέρμιγχαμ, το βραβευμένο Couch Stirchley φέρνει τη δική του προσέγγιση στην cocktail κουλτούρα, με δροσιστικές δημιουργίες βασισμένες στο Jose Cuervo και μία πιο laid-back ατμόσφαιρα, εκεί όπου το precision συναντά την απλότητα.
Listening Sessions & Food Menu
Κάθε βραδιά ολοκληρώνεται με curated listening sessions από τους resident DJs του Okupa, σε ένα μουσικό ταξίδι ανάμεσα σε jazz, funk και downtempo grooves.
Το bar food menu, ειδικά σχεδιασμένο για την εβδομάδα, υπογράφεται από την ομάδα της κουζίνας και συνοδεύει ιδανικά τα cocktails της κάθε βραδιάς - μια ολοκληρωμένη εμπειρία που ενώνει γεύση, ήχο και ατμόσφαιρα με απόλυτα φυσικό τρόπο.
Με φόντο τη vintage αισθητική και την ζεστή ενέργεια της αυλής στην Ψαρομηλίγκου, το Okupa γίνεται για τρεις νύχτες σημείο συνάντησης της διεθνούς bar σκηνής - εκεί όπου γεύση, ήχος και συναίσθημα ενώνονται φυσικά.