Market

Η Κρι Κρι γιορτάζει 70 χρόνια και δημιουργεί το πρώτο θεματικό πάρκο για το παγωτό

Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ προγραμματίζει η Κρι Κρι για τη διετία 2024-2025

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
εργοστασιο_παγωτου_θεματικο_παρκο__4_

H Κρι Κρι γιορτάζει 70 χρόνια και πρωτοπορεί με τη δημιουργία του πρώτου Θεματικού Πάρκου & Μουσείου Παγωτού στην Ελλάδα

Χρονιά ορόσημο για την ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι αποτελεί το 2024, καθώς φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια σταθερής αναπτυξιακής πορείας, προσφοράς και καινοτομίας στην Ελλάδα. Γιορτάζοντας αυτήν τη σημαντική επέτειο, η εταιρία ανταποδίδει την εμπιστοσύνη του κοινού, δημιουργώντας το πρώτο Θεματικό Πάρκο «Εργοστάσιο Παγωτού»στην Ελλάδα, ένα μοναδικό και πρωτοποριακό πάρκο εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους, αλλά και ένανπόλο τουριστικής έλξης για την πόλη των Σερρών και σημείο αναφοράς για τη βιομηχανία του παγωτού στην Ελλάδα.

Μέσα από μια διαδρομή συνεχούς ανάπτυξης, βασισμένης στην άψογη ποιότητα, την καινοτομία, την ελληνική παραγωγή και την εξωστρέφεια, η Κρι Κρι έχει διαγράψει μια σπουδαία ιστορία εδώ και 70 χρόνια στην ελληνική αγορά. Σήμερα αποτελεί τον Νο1 παραγωγό γιαουρτιού στην Ελλάδα, ενώ για μία ακόμα χρονιά το brandτης βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε πωλήσεις παγωτού στην ελληνική αγορά.Πρωτοπορεί στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης με επενδύσεις στις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στηρίζει την τοπική παραγωγή γάλακτος μέσα από τη συνεργασία της με κτηνοτρόφους από την κοιλάδα των Σερρών και ενισχύει τις εξαγωγές της με αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και το 2023, καταγράφοντας ισχυρή διψήφια αύξηση των πωλήσεών της, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τα €210 εκατ. Σημειώνεται πως το 50% του τζίρου της Κρι Κρι προέρχεται από εξαγωγές, με την εταιρεία να έχει παρουσία σε 42 χώρες και 5.500 σημεία πώλησης στα Βαλκάνια.

Επιπρόσθετα, την τελευταία δεκαετία η Κρι Κρι έχει επενδύσει το ποσό των €100 εκατ. σε πάγιο εξοπλισμό, ενώ τη διετία 2024 – 2025 η σερραϊκή βιομηχανία γάλακτος σχεδιάζει να υλοποιήσει επενδύσεις ύψους €30 εκατ., οι οποίες θα εστιάζουν στον τομέα της βιωσιμότητας. Τέλος, σήμερα απασχολεί περισσότερους από 600 εργαζόμενους, ενώ μόνο το 2023 προχώρησε σε 100 νέες προσλήψεις.

Ο εορτασμός των 70 χρόνων της Κρι Κρι σηματοδοτείται από τη δημιουργία του πρώτου Θεματικού Πάρκου για το παγωτό. Το «Εργοστάσιο Παγωτού», ένα φιλόξενο και βιωματικό πάρκο και μουσείο παγωτού, αποτελεί έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο 2.000 τ.μ., τμήμα ενός καθαρά σύγχρονου βιομηχανικού χώρου, όπου οι επισκέπτες θα ξεναγούνται σε έξι διαφορετικές αίθουσες ταξιδεύοντας στον χρόνο, ανακαλύπτοντας τα μυστικά του παγωτού, την ιστορία αλλά και την εξέλιξή του, ενώ στο τέλος, θα έχουν την ευκαιρία να παρασκευάζουν και να δοκιμάζουν τη δική τους αγαπημένη γεύση στο εργαστήρι παγωτού. Στόχος της Κρι Κρι με τη δημιουργία του Θεματικού Πάρκου είναι να επιστρέψει στην κοινωνία την εμπιστοσύνη που της έχει δείξει έμπρακταστη διάρκεια των 70 χρόνων λειτουργίας της, να αγκαλιάσει αλλά και να στηρίξει ακόμα περισσότερο την τοπική κοινωνία.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι Κρι, Παναγιώτης Τσινάβος, δήλωσε σχετικά: «Η Κρι Κρι φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια λειτουργίας στη χώρα μας, στήριξης της Ελληνικής παραγωγής και διαρκούς ανάπτυξης με όραμα, συνέπεια και φροντίδα για τους ανθρώπους μας. Γιορτάζουμε αυτή τη σημαντική επέτειο με τη δημιουργία του Εργοστασίου Παγωτού, ενός σύγχρονου θεματικού πάρκου στην πόλη των Σερρών, το οποίο αποτελεί το δώρο μας στην ελληνική κοινωνία που μας δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της όλα αυτά τα χρόνια. Σκοπός μας είναι χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα να επισκέπτονται το Θεματικό Πάρκο κάθε χρόνο, γνωρίζοντας έτσι τον κόσμο του, ενώ όραμά μας είναι η διάδοση της ιστορίας του ελληνικού παγωτού στις επόμενες γενιές. Σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι και σε αυτή την επιτυχημένη πορεία της Κρι Κρι, συνοδοιπόροι μου ήταν όλοι οι εργαζόμενοι, οι πελάτες αλλά και οι συνεργάτες μας, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς για τη σπουδαία συμβολή τους. Γιατί τα 70 Χρόνια είναι μόνο η αρχή!».

Το Εργοστάσιο Παγωτού πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στις 12 Μαρτίου 2024 και θα προσφέρει συναρπαστικές στιγμές και εκπλήξεις μέσα από μία μοναδική εμπειρία ξενάγησης με βιωματικό τρόπο σε οικογένειες, νέους και σχολεία τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ