Market

Κτήμα Σκούρα: Μέγας Οίνος στην κορυφή!

Καλύτερος Ερυθρός Οίνος και Χρυσό μετάλλιο

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
domaine_skouras_0141

Κτήμα Σκούρα: Μέγας Οίνος, ένα από τα κορυφαία κρασιά του ελληνικού αμπελώνα βραβεύεται με χρυσό μετάλλιο

Στο Κτήμα Σκούρα για 37 χρόνια ο Μέγας Οίνος πρωτοστατεί με συνέπεια σαν ένα από τα κορυφαία κρασιά του ελληνικού αμπελώνα και φέτος η εσοδεία του 2020 βραβεύεται με χρυσό μετάλλιο ως τον καλύτερο ερυθρό οίνο του THESSALONIKI WINE & SPIRITS TROPHY.

Ένα κρασί σταθμός, όχι μόνο για το Κτήμα Σκούρα αλλά και για την ιστορία του ελληνικού κρασιού καθώς αποτελεί ένα από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο, πάντρεμα μίας Ελληνικής και μίας διεθνούς ποικιλίας. Από τότε έως και σήμερα το blend αποτελείται από 80% Αγιωργίτικο και 20% Cabernet Sauvignon. Τα αμπέλια του βρίσκονται στις πλαγιές του ορεινού Γυμνού στην Αργολίδα σε υψόμετρο 700μ.

Πρώτη του χρονιά το 1986 και από τότε αποτελεί το εμβληματικό κρασί του κτήματος, την ταυτότητα του οινοποιείου και ένα κρασί πρέσβης των εξαγωγών. Ένα κρασί «game-changer» το οποίο έπαιξε και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ποιοτική επανάσταση του ελληνικού κρασιού και την ανάδειξη του ελληνικού terroir δείχνοντας τη δυναμικότητα που κατέχει στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ