Market

ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ 2022: Classic White Wine of the year από το κορυφαίο περιοδικό οινογνωσίας Decanter

Ένα κρασί που «σας μεταφέρει αμέσως στην Ελλάδα, στη θάλασσα και στον αλμυρό αέρα»

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
decanter_deltio_typou_images-02

Για την GAIA Wines, ο ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ αποτυπώνει ιδανικά την αποστολή της: Να διευρύνει σε βάθος τα όρια των ελληνικών ποικιλιών φτάνοντάς τις στα πέρατα του κόσμου και στην κορυφή των διακρίσεων.

Το κρασί αφετηρία αλλά και σημείο αναφοράς του ταξιδιού της GAIA Wines στον κόσμο της οινικής δημιουργίας, ο ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, κατέκτησε την κορυφή στο Υear Panel Tαsting 2023 του εξειδικευμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου περιοδικού “Decanter”. Στον φετινό διαγωνισμό, αναδείχθηκε Classic White Wine of the Year σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό στους κριτές και επιβραβεύοντας μια προσπάθεια 30 ετών για δημιουργίες υψηλής ποιότητας και παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας.

thalassitis_eu

Οι κριτικές που συγκέντρωσε κάνουν λόγο για ένα κρασί πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία με αρώματα που θυμίζουν βροχή, γεύση βρεγμένου ασβεστόλιθου και αλμύρας, με δροσερή λεμονάτη αίσθηση. Ο ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ του 2022 «σας μεταφέρει αμέσως στην Ελλάδα, στη θάλασσα και στον αλμυρό αέρα – χρειάζεστε μόνο τον ήλιο και λίγο ψητό χταπόδι», και ξεχωρίζει για την «χαλύβδινη, ευγενική οξύτητα με την εντυπωσιακή και ζωηρή επίγευση».

Για την GAIA Wines, ο ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ αποτυπώνει ιδανικά την αποστολή της: Να διευρύνει σε βάθος τα όρια των ελληνικών ποικιλιών φτάνοντάς τις στα πέρατα του κόσμου και στην κορυφή των διακρίσεων. Παράγεται αδιάλειπτα από την ίδρυση του οινοποιείου στην Σαντορίνη, ακολουθώντας το κλασικό στιλ της οινοποίησης του νησιού. Από τους αιωνόβιους χαμηλής απόδοσης ηφαιστειακούς αμπελώνες της Επισκοπής, του Πύργου και του Ακρωτηρίου, σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου το σταφύλι μαζί με τις οινολάσπες θα διαμορφώσει την ξεχωριστή υφή και τη μοναδική πολυπλοκότητα, σήμα-κατατεθέν της αυτόχθονης ποικιλίας του Ασύρτικου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ