Market

Η KPMG στην Ελλάδα συμμετείχε για πέμπτη φορά στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών μέσω της HELMEPA

Kατάφερε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
image1

Η KPMG στην Ελλάδα συμμετείχε για πέμπτη φορά στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών μέσω της HELMEPA - Kατάφερε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, η KPMG για πέμπτη χρονιά κατάφερε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη μέσω της εθελοντικής συμμετοχής περισσότερων από 50 ανθρώπων της εταιρείας στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2023, μια πρωτοβουλία που συντονίζει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) για 33η χρονιά. Στην παραλία «Άγιος Δημήτριος» στο Σαρωνικό, τα μέλη της KPMG, με συντονισμένη προσπάθεια, συγκέντρωσαν έναν μεγάλο αριθμό σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων ειδών (συνολικά 60 κιλά απορριμμάτων και 30 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών), εκφράζοντας εμπράκτως τη δέσμευση της εταιρείας στην δημιουργία ενός θετικού και μετρήσιμου αντικτύπου στην κοινωνία και το περιβάλλον. Ο καθαρισμός της παραλίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρείας και σε συνέπεια των στόχων 14&15 Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για την «ζωή στο νερό και την «ζωή στη στεριά».

Από φέτος, μεγιστοποιούμε το αντίκτυπο μας στο θαλάσσιο περιβάλλον μέσω της 3ετούς δέσμευσης και συμμετοχής της KPMG στο πρόγραμμα της HELMEPA “Marine Cleanup Monitoring” για την παρακολούθηση και καταγραφή θαλάσσιων απορριμμάτων, ενισχύοντας τον παράκτιο καθαρισμό της παραλίας και την επιστημονική μελέτη του προβλήματος.

O Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing, Communications & Citizenship Manager της KPMG σχολιάζει σχετικά: «Συμμετέχοντας σε αυτήν την πρωτοβουλία για τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών μέσω της συνεργασίας μας με τη HELMEPA, δείχνουμε την αφοσίωσή μας προς την προστασία των θαλασσών μας και την αναγέννηση του πλανήτη μας. Είμαι δε εξαιρετικά περήφανος καθώς φέτος είχαμε ρεκόρ εθελοντών και οι συνάδελφοί μας από την KPMG βάλανε το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή. Οι δράσεις μας, πέρα από τη συμμετοχή στον καθαρισμό των παραλιών, εκτείνονται σε πολλά άλλα έργα και δράσεις, προωθώντας την έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης και της ευθύνης μας για τον πλανήτη και τις επόμενες γενιές.

Παρατηρώ με λύπη το γεγονός ότι μια χώρα με τόσο πλούσια θαλάσσια κληρονομιά όπως η Ελλάδα αντιμετωπίζει τόσο σημαντικό πρόβλημα όσον αφορά τα απορρίμματα στις ακτές της. Η καθαριότητα των παραλιών μας είναι ευθύνη μας ως πολίτες, και οι πράξεις μας έχουν άμεση επίδραση στην διατήρηση των θαλασσών και των ακτών μας. Στην KPMG είμαστε προσηλωμένοι στην προστασία του περιβάλλοντος, και μέσω αυτής της συμμετοχής μας στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα για τη σημασία της συνεργασίας και της δράσης προς όφελος του περιβάλλοντός μας.»

Από την πλευρά της, η Όλγα Σταυροπούλου, Γενική Διευθύντρια της HELMEPA, δήλωσε: «Για ακόμα μια χρονιά η KPMG, με συνέπεια και συνέχεια της εθελοντικής συμμετοχής των στελεχών της, υλοποιεί έναν εθελοντικό καθαρισμό παραλίας, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού που συντονίζει στην Ελλάδα η HELMEPA για 33η χρόνια.

Με αυτόν τον τρόπο, η KPMG συμβάλλει σημαντικά στην απαραίτητη συλλογή δεδομένων όπως προβλέπεται από το Πρόγραμμα Παρακολούθησης Θαλάσσιων Απορριμμάτων της HELMEPA. Η δέσμευση και εθελοντική δράση της μας ενδυναμώνει για να σώσουμε τις θάλασσές μας.»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ