Market

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιόρτασε την Ολυμπιακή Ημέρα

Μαζί με τους Ολυμπιονίκες Δημοσθένη Ταμπάκο και Βαρβάρα Μαγνησαλή

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας -Let’s Move: Μικροί και μεγάλοι άφησαν τη δική τους υπόσχεση-δέσμευση για περισσότερη κίνηση και άθληση στην καθημερινότητα

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου,το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας γιόρτασε την Ολυμπιακή Ημέρα, συμμετέχοντας σε μία παγκόσμια πρωτοβουλία για την ένταξη της άθλησης στη ζωή μας. Υιοθετώντας το σύνθημα «Let’s Move», ενήλικες και παιδιά ήρθαν σε επαφή με μια πιο δραστήρια καθημερινότητα και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής,που εκφράστηκε δημιουργικά μέσα από το τρίπτυχο Σώμα – Νους – Θέληση (Body – Mind– Will) και της ισορροπίας μεταξύ τους.

Οι συμμετέχοντες μαζί με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκο και την Ολυμπιονίκη και αθλητική ψυχολόγο Βαρβάρα Μαγνησαλή, έλαβαν μέρος στις δράσεις τεσσάρων σταθμών. Πρώτος σταθμός ήταν το «Brain Gym»,που ανέδειξε τα αθλήματα της ενόργανης και της ρυθμικής γυμναστικής και της ιστορίας τους μέσα από τις αφηγήσεις, τις περιγραφές, τις προκλήσεις και τα στοιχεία των δύο καλεσμένων Ολυμπιονικών.

4

Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στη διασκεδαστική μουσικοκινητική δραστηριότητα «Finding my balance», ανακαλύπτοντας διαδραστικά πως νους και σώμα συνεργάζονται για να δώσουν ισορροπία στον αθλητισμό και στην καθημερινότητά μας.

Στην ομιλία «Mind, Will and Body – Everyday Balance»παρουσιάστηκαν tips και τρόποι με τους οποίους πετυχαίνουμε την ισορροπία στην καθημερινότητά μας, μέσα από την κίνηση και φυσικά μέσα από τον αθλητισμό.

Μικροί και μεγάλοι άφησαν τη δική τους υπόσχεση-δέσμευση για περισσότερη κίνηση και άθληση στην καθημερινότητα στον τοίχο του Μουσείου #LetsMove, ο οποίος μετατράπηκε σε ένα υπέροχο πολύχρωμο μωσαϊκό!

Η γιορτή τελείωσε με ένα παιχνίδι μίμησης εμπνευσμένο από τα Ολυμπιακά Αθλήματα, το οποίο  βοήθησε ενήλικες και παιδιά να ανακαλύψουν πως απολαμβάνοντας την εμπειρία της άθλησης μπορούμε να επιτύχουμε την ισορροπία μεταξύ πνεύματος, θέλησης και σώματος, τονίζοντας το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης «Let’s Move TOGETHER».

lx2a9697_1080x1080

Να σημειωθεί ότι χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ), φορείς που υποστηρίζουν την εκδήλωση, ο κ. Τόμυ Τόκας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γκολφ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΕ.

Για να παρακολουθήσετε τις δράσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, ακολουθήστε το μουσείο στο Facebook (www.facebook.com/AthensOlympicMuseum) και στο Instagram (www.instagram.com/athensolympicmuseum/).

Μάθετε περισσότερα για το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας στην επίσημη ιστοσελίδα του https://athensolympicmuseum.org

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ