Market

Athens Digital Arts Festival: Το διεθνές φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών της Ελλάδας ολοκλήρωσε τις δράσεις του για το preview edition της διοργάνωσης του 2023

«Welcome to the Uncanny»: απολογισμός

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
copacabana_machine_sex_photo_by_ελενη_μακαρτσιαν_04

 Athens Digital Arts Festival 2023 (preview edition) «Welcome to the Uncanny»: απολογισμός

Τι σηματοδοτεί σήμερα η έννοια του ανοίκειου; Πώς σχετίζεται με τις νέες τεχνολογίες, τους αλγορίθμους και την επαυξημένη πραγματικότητα; Τι είναι αυτό που μας προκαλεί αυτό το οικείο και συγχρόνως ανησυχητικά παράξενο συναίσθημα; Μπορούν οι μηχανές να προβλέψουν κάθε μας κίνηση ή διαθέτουμε ακόμα ελεύθερη βούληση; Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι είναι πραγματικό και τι προσομοίωση;

Το Athens Digital Arts Festival, το διεθνές φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών της Ελλάδας, ολοκλήρωσε τις δράσεις του για το preview edition της διοργάνωσης του 2023. Από τις 12 έως τις 14 Μαΐου, το ADAF 2023 παρουσίασε τόσο στη φυσική όσο και στην ψηφιακή εκδοχή του 165 έργα 155καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε μία διαδρομή που εκτεινόταν από το Θέατρο Αθηνών στο Σύνταγμα, τον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ στην πλατεία Κοραή έωςτο ξενοδοχείο Brown Lighthouse Athens στην Ομόνοια.

copacabana_machine_sex_photo_by_suki_papanikolaou

Περισσότεροι από 5.500 επισκέπτες έζησαν από κοντά την εμπειρία του Athens Digital Arts Festival στους παρακολουθώντας ρομπότ να χορεύουν burlesque, μία μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση που φανέρωσε τη Σελήνη όπως δεν την έχουμε ξαναδεί, έργα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας και προβολές videoart και animation.

copacabana_machine_sex_photo_by_ελενη_μακαρτσιαν_02

Παράλληλα, περισσότεροι από 9.800 επισκέπτες παρακολούθησαν έργα webart, digitalimage, 360° videos, και videogames στο ADAFonline, ενώ στα δωρεάν εργαστήρια-σεμινάρια της παράλληλης δράσης «TheArtofGamesinGreece» (A.G.G.) 2023, που πραγματοποίησε το ADAFσε συνεργασία με τον Σύλλογο Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος, GameDevelopersAssociationofGreece, παρακολούθησαν onlineπερισσότεροι από 1.544 συμμετέχοντες.

Το Athens Digital Arts Festival 2023, υπό τον τίτλο «Welcome to the Uncanny», διερεύνησε την έννοια του ανοίκειου σήμερα, προσκαλώντας τους επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν κόσμο πέραν του συνηθισμένου, εκεί όπου η τεχνητή νοημοσύνη έχει καταλάβει τον ψηφιακό χώρο και τα ρομπότ συνυπάρχουν με τον άνθρωπο.

Οι επόμενες δράσεις του Athens Digital Arts Festival 2023 θα ανακοινωθούν σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι στο 2023.adaf.gr.

copacabana_machine_sex_photo_by_ελενη_μακαρτσιαν_03

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ