Market

Elounda Hills: Το resort του 21ου αιώνα που θέτει νέα στάνταρ στη luxury φιλοξενία

Ένα έργο απαράμιλλου κάλλους βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας

115151-718269.jpg
Market News
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
rakurs12_res_6700c__a_

Elounda Hills: Κτίζεται αυτήν την περίοδο, στη μαγευτική φύση της Ελούντας και πρόκειται για ένα έργο - ορόσημο για την Ελλάδα.

Όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς της ζωής και της οικονομίας την τελευταία δεκαετία, έτσι και στον Τουρισμό και στη Φιλοξενία, τίποτα δεν μοιάζει με ό,τι θεωρείτο ως δεδομένο στα τέλη του περασμένου αιώνα. Ο 21ος αιώνας χαρακτηρίζεται για μια άνευ προηγουμένου θεώρηση πάνω στο τι αξίζει και τι μας κάνει καλό όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε κοινωνικό. Ο πλανήτης έχει περίπου την ίδια σημασία με το σπίτι μας και το πώς ζούμε εμείς, επηρεάζει ανθρώπους που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από εμάς.

r10_sharudenco_res_9216drct__5___3_

Η Βιωσιμότητα, η Αειφορία, ο μηδενισμός του ανθρακικού αποτυπώματος και η ζωή σε αρμονία με τη φύση, έχουν καταλάβει κεντρική θέση και στο νέο τουριστικό μοντέλο. Σύμφωνα με αυτό, η πολυτέλεια, η χλιδή, οι ανέσεις κ.λπ. δεν έχουν καμία αξία αν δεν νοηματοδοτούν τη ζωή μας με οικολογική συνείδηση και περιβαλλοντική ενσυναίσθηση. Αυτό είναι το νόημα και αυτοί είναι ορισμένοι από τους στόχους του υπό κατασκευήν Elounda Hills, του πιο αντιπροσωπευτικού παραδείγματος βιωσιμότητας και αειφορίας στον κλάδο της Φιλοξενίας, στη χώρα μας.

Το Elounda Hills κτίζεται αυτήν την περίοδο, στη μαγευτική φύση της Ελούντας, που φημίζεται για το τοπίο, τις ειδυλλιακές παραλίες, την προστατευμένη από τους ανέμους ακτογραμμή, αλλά και την ανώτερη ποιότητα ταξιδιωτών που προσελκύει. Πρόκειται για ένα έργο - ορόσημο για την Ελλάδα, συνολικού ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ, το οποίο θα απλώνεται αμφιθεατρικά σε μια παραθαλάσσια έκταση 675.000 τ.μ., εκ των οποίων οι κτισμένες επιφάνειες θα ανέρχονται σε περίπου 140.000 τ.μ. Πρόκειται για μια μοναδική οικιστική κοινότητα, με ανεμπόδιστη θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου και ultra-private χαρακτήρα, που θα συνιστά ένα από πιο βιώσιμα υπερπολυτελή θέρετρα της Μεσογείου. Κεντρικό στοιχείο του project είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και branded κατοικίες, υπό την ομπρέλα και με τη συνεργασία της αλυσίδας «1 Ηotels», ως operator. (Εξού και η εμπορική ονομασία θα είναι 1 Hotels & Homes Elounda Hills). Η πρώτη φάση ολοκλήρωσης τοποθετείται στο 2026, ενώ κατά την τελική ολοκλήρωση (που εκτιμάται το 2030) θα διαθέτει 135 δωμάτια και 178 υπέρ πολυτελή διαμερίσματα. Η 64 θέσεων μαρίνα του θα φιλοξενεί mega yachts καθώς και μικρότερα σκάφη αλλά θα μπορεί να υποδεχτεί και ηλεκτρικά, ενώ το resort θα προσφέρει στους ταξιδιώτες ιδιωτικές παραλίες, κλαμπ, εστιατόρια, παρεκκλήσι, πάρκο, βοτανικό κήπο και άλλες υποδομές και ανέσεις που μαζί θα συνθέσουν μια ειδυλλιακή πολιτεία που θα κατοικείται όλο το χρόνο, με περιόδους αιχμής εκείνη του Μαΐου - Οκτωβρίου.

Ο σχεδιασμός, συνολικά, του project σχεδόν καταργεί τα σύνορα μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού χώρου και μεταξύ της αρχιτεκτονικής τοπίου και της φύσης, καθώς θα περιλαμβάνει μια πληθώρα επαναχρησιμοποιημένων τοπικών υλικών, φυτών, δέντρων και φωτισμών, ώστε να ενισχύεται η σύνδεση των ενοίκων με το ανόθευτο φυσικό περιβάλλον και τον μεσογειακό τρόπο ζωής. Μέσω της χρήσης αρχιτεκτονικής μικτής χρήσης, τεχνικής καινοτομίας και βιολογικών τροφίμων τοπικής προέλευσης, το νέο resort αποσκοπεί στο να επηρεάσει βαθειά το τουριστικό μοντέλο, προσφέροντας στους επισκέπτες φιλικές προς το περιβάλλον υποδομές, κατασκευασμένες από την αρχή με περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς όρους.

rakurs__you___1_

Το Elounda Hills δεν θα είναι απλώς ένα έργο απαράμιλλου κάλλους, εντυπωσιακής θέας, ανέσεων και πολυτέλειας που βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας. Μέσα του ενσωματώνει μια άλλη αντίληψη για τη ζωή, όπου η έννοια που αναδύεται είναι η «αναγέννηση», μια προσπάθεια να οικοδομηθεί ξανά ο παράδεισος. Οι ένοικοι θα έχουν την ευκαιρία να αναγεννηθούν μέσα από αξέχαστες βιώσιμες εμπειρίες που έχουν ουσιαστικό θετικό αντίκτυπο. Ο όρος «Αναγέννηση» λειτουργεί τόσο για τους πελάτες όσο και για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Για παράδειγμα, κατά την παραμονή τους εκεί, όχι μόνο θα αναζωογονούνται, θα ανανεώνονται και θα χαλαρώνουν (αυτό είναι και το νόημα της αναγέννησης), αλλά θα αντισταθμίζουν το αποτύπωμα άνθρακα και το υδάτινο αποτύπωμά τους μέσω των προγραμμάτων στα οποία θα συμμετέχουν. Οι σχετικές μετρήσεις θα περιλαμβάνουν τα δέντρα που φυτεύτηκαν, το νερό που εξοικονομήθηκε, την πράσινη ηλεκτρική ενέργεια που παράχθηκε, τη χρήση πλαστικών που αποφεύχθηκε και πολλές άλλες πράσινες αναγεννητικές μετρήσεις, με στόχο το αποτύπωμα του κάθε κάτοικου να μην είναι απλώς ουδέτερο, αλλά θετικό.

Προϋπόθεση για όλα αυτά θα είναι η χρήση φυσικών υλικών, όπως βαμβάκι αειφόρου προέλευσης, μάρμαρο, χαλκός, υλικά που δημιουργούν αυθεντικές υφές που είναι ευχάριστες τόσο στο μάτι όσο και στην αφή, φιλικά και ασφαλή για τα παιδιά. Την ίδια στιγμή η έμφαση δίνεται στον βιοφιλικό σχεδιασμό (biophilic design) για την αύξηση της σύνδεσης των ανθρώπων - χρηστών με το φυσικό περιβάλλον τη βελτίωση της συγκέντρωσης, της ηρεμίας και του αισθήματος της ασφάλειας. Το τοπίο συμπληρώνει ο καθαρός, φρέσκος αέρας μέσω συστημάτων φιλτραρίσματος, τα αρωματικά φυτά, το φυσικό φως, το φιλτραρισμένο πόσιμο νερό βρύσης και ελάχιστη ή μηδενική χρήση πλαστικού σε κάθε resort. Επιπλέον και πιο σημαντικό, η ενέργεια θα παράγεται από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με εγκαταστάσεις ηλιακών συλλεκτών, καθώς και από ανεμογεννήτριες στη ράχη της βουνοπλαγιάς, ενώ θα υπάρχουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αφαλάτωσης νερού από τη θάλασσα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο ηλεκτρικά οχήματα θα επιτρέπονται εντός του Elounda Hills. Για τα άλλα οχήματα θα υπάρχει βολικός υπόγειος χώρος στάθμευσης στην είσοδο. Για να είναι δυνατή η εύκολη μετακίνηση, θα υπάρχουν συχνά δωρεάν δρομολόγια με ηλεκτρικά λεωφορεία, μαζί με ένα διακριτό δίκτυο ανελκυστήρων μέσα στους χαρακτηριστικούς κρητικούς ανεμόμυλους. 

p-9_ed

To Elounda Hills είναι ένα έργο της Mirum, που έχει συγκεντρώσει κορυφαίους αρχιτέκτονες και interior designers από όλον τον κόσμο, ειδικούς του real estate, μηχανικούς, τεχνικούς και άλλους επαγγελματίες, brands και συμβούλους επιχειρήσεων ώστε να μοιραστoύν καινοτόμες ιδέες, βασισμένες σε βέλτιστες πρακτικές, και να δημιουργήσουν εξατομικευμένες εμπειρίες. Ενδεικτικά, ανάμεσά τους βρίσκονται οι: Ο Raul Leal, διευθύνων σύμβουλος της SH Hotels & Resorts και πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Virgin Hotels για 10 χρόνια, o διάσημος designer Paolo Ferrari, γνωστός και από τη συνεργασία του με 4 Seasons, Raffles, Viceroy, LVMH, η Ισλανδή αρχιτέκτονας Gulla Jonsdottir, που έχει αποκληθεί και «η επόμενη Ζάχα Χαντίντ» με εντυπωσιακά έργα σε όλον τον κόσμο, οι καταξιωμένοι Έλληνες αρχιτέκτονες Αλέξανδρος Σαμαράς (Alexandros C. Samaras & Associates), Θοδωρής Μακρίδης (studio Makridis Associates), τα αρχιτεκτονικά γραφεία K-Studio, A2 Architects, Lakruz Atelier, Block 722, Omniview, o Chris Graham, Managing Director της Graham Associates, ο Stephan lambaneva, σύμβουλος Αειφορείας και Καινοτομίας, και πολλοί άλλοι.

https://eloundahills.gr/
https://mirum.gr/

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ