Market

Oι Εκδόσεις Φυλάτος στη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του εκδοτικού οίκου

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oι Εκδόσεις Φυλάτος/FylatosPublishing συμμετείχαν στην 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Oι Εκδόσεις Φυλάτος/FylatosPublishing συμμετείχαν στην18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 28 Νοεμβρίου 2021.

Εκδόσεις Φυλάτος/FylatosPublishing συμμετείχαν στην 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 28 Νοεμβρίου 2021 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO).

H 18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου άνοιξε φέτος τις πύλες της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μετά από έναν χρόνο παύσης. Μιας παύσης που ήρθε σε όλους τους τομείς της ζωή μας λόγω της εξάπλωσης ενός θανατηφόρου ιού, του κορωνοϊού. Φέτος λοιπόν στα πλαίσια των προσπαθειών που γίνονται για επιστροφή στην κανονικότητα, δε θα μπορούσε να λείπει και αυτή η διοργάνωση. Η φετινή έκθεση πραγματοποιήθηκε υβριδικά με παράλληλη συνύπαρξη «φυσικού» και διαδικτυακού προγράμματος, ως συνέχεια της διαδικτυακής περυσινής 17ης  Έκθεσης Βιβλίου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο επισκέπτης είχε  την ευκαιρία στο περίπτερο των Εκδόσεων Φυλάτος, να έρθει σε επαφή με μία μεγάλη ποικιλία σε έργα φιλοσοφίας, οικονομίας, κοινωνιολογίας, ψυχολογίας, βιβλία για την παιδεία, την τέχνη και τον πολιτισμό, λευκώματα, αναμνήσεις, χρονικά, ελληνική πεζογραφία και ποίηση, ξένη λογοτεχνία και ποίηση, παιδική λογοτεχνία, κατηγορία Ευ Ζην. Οι επισκέπτες ξεφύλλισαν τα βιβλία του οίκου, γνώρισαν τους ανθρώπους του από  κοντά, ρώτησαν και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες έκδοσης του δικού τους βιβλίου.

fylatos_periptero.jpg

Επιπλέον, στη ΔΕΒΘ, πραγματοποιήθηκαν τρεις θεματικές  βιβλιοπαρουσιάσεις από τις Εκδόσεις Φυλάτος. Η πρώτη αφορούσε παιδικό βιβλίο, η δεύτερη ιστορικό βιβλίο και η τρίτη λογοτεχνικό βιβλίο.

fylatos-parou.jpg

Μία από τις εκδηλώσεις ήταν η παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Γκλαβέρη «Εκ Δυσμών/ Στα ίχνη του μακεδονικού ελληνισμού – Μια διαχρονική ενατένιση της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και του κάμπου της». Για το βιβλίο μίλησαν οι: κ. Γιώργος Λυσαρίδης Πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης κ. ΕυάγγελοςΧατζίκος, Καθηγητής – Συγγραφέας,  κ. Παναγιώτης Θεοδώρογλου, Δικηγόρος & ο Συγγραφέας. Η μαζικότητα της εκδήλωσης, παρά τα περιοριστικά μέτρα, ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις και την κατέταξε αδιαμφισβήτητα στις πιο πετυχημένες εκδηλώσεις της φετινής ΔΕΒΘ.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, βουλευτής και πρώην Υπουργός, η κ. Μαρία Καραγιάννη, αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. ΜιχάληςΤρεμόπουλος, Δημοτικό Σύμβουλος και πρώην Ευρωβουλευτής και ο λ. Τάσος Τζίκας, Πρόεδρο της Δ.Ε.Θ.

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Πλαστήρα «Στιγμές», για το βιβλίο μίλησαν οι: κ.  Κώστας Μπλιάτκας, δημοσιογράφος-συγγραφέας, κ. Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής-κριτικός & ο συγγραφέας. H κ. Αρετή  Σελβεσάκη διάβασε αποσπάσματα από τα αφηγήματα. Πολυάριθμοι «θαρραλέοι» φίλοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Στην Παιδική Γωνιά πραγματοποιήθηκε παράσταση με κουκλοθέατρο και με το τραγούδι που γράφτηκε απ’ τον Γιάννη Χατζή, στα πλαίσια παρουσίασης της παιδικής ιστορίας «Άνοιξε τα φτερά σου» της Ρίας Τριανταφύλλου. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις  δίνονται στην «Κιβωτό του Κόσμου». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την εικονογράφο Χρύσα Γκανούδη, και να δουν πώς ξεκινάει η εικονογράφηση μιας ιστορίας.

fylatos-paidiki.jpg

Όλες τις ημέρες πραγματοποιήθηκαν book Signing Events από συγγραφείς των εκδόσεων που συνομίλησαν με τους αναγνώστες τους.

fylatos-ypog.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ