- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γαλλική Πρεσβεία και ΜΑΝΑ ενάντια στον καρκίνο του μαστού
Με αφορμή τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως, η Πρεσβεία της Γαλλίας τίμησε σε μια ζεστή εκδήλωση το μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΜΑΝΑ.
Η Γαλλική Πρεσβεία και ο Οργανισμός ΜΑΝΑ τιμούν το μήνα πρόληψης ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
Στο πλαίσιο της φημισμένης καμπάνιας γαστρονομικής δημιουργίας «Goût de France-Good France», ο κύριος Patrick Maisonnave, Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα παρέθεσε δείπνο στην Πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα, προσκαλώντας την Πρόεδρο του «ΜΑΝΑ», κυρία Randa Ghandour, καθώς και μέλη του ΔΣ, εθελοντές και Κυρίες του ΜΑΝΑ.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δημιουργίες βασισμένες στις αξίες της γαλλικής κουζίνας από τον ταλαντούχο chef της Γαλλικής Πρεσβείας Jean Marie Hoffmann, υπό τη συνοδεία πιάνου.
Στη συνέχεια, ο Πρέσβης κ. Maisonnave, θέλοντας να εξάρει την προσφορά του ΜΑΝΑ, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό: «Απόψε τιμούμε την εξαιρετική δουλειά και τη βοήθεια που προσφέρει ο Οργανισμός ΜΑΝΑ, με πνεύμα αλληλεγγύης, αρμονίας και φιλίας, αξίες που διέπουν άλλωστε και τη γαλλική γαστρονομική παράδοση και κληρονομιά.»
Η Πρόεδρος του ΜΑΝΑ, κα Ghandour, συγκινημένη δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για το ΜΑΝΑ και εμένα προσωπικά το σημερινό κάλεσμα εκ μέρους της Γαλλικής Πρεσβείας με την οποία μας συνδέουν άρρηκτοι δεσμοί φιλίας και αμοιβαίας στήριξης. Στο Σπίτι του ΜΑΝΑ προσπαθούμε να προσφέρουμε αγάπη, υποστήριξη και θετική ενέργεια σε όλες τις γυναίκες που μάχονται καθημερινά και βγαίνουν «νικήτριες». Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές ,τους υποστηρικτές μας και τις Κυρίες που μας εμπιστεύθηκαν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΜΑΝΑ».
Επιπλέον, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Μελέτιος Α Κ Δημόπουλος, Καθηγητής Θεραπευτικής Ογκολογίας Αιματολογίας, ο οποίος ευχαριστώντας την κυρία Ghandour για τη γενναιόδωρη κίνηση δωρεάς 50 γενετικών τεστ BRACA, δήλωσε: «Η προσφορά του ΜΑΝΑ να καλύψει το κόστος πραγματοποίησης γονιδιακών ελέγχων για BRACA έχει σήμερα ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι ασθενείς με τέτοιες μεταλλάξεις μπορεί να ωφεληθούν από συγκεκριμένες θεραπείες».