Market

Η 'ergon Mykonos στηρίζει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Luv Michael

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, το brand 'ergon Mykonos και ο οργανισμός Luv Michael βρήκαν κοινό έδαφος δράσης

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 'ergon Mykonos στηρίζει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Luv Michael

Η 'ergon Mykonos επιβεβαιώνει με πράξεις ότι η μόδα οφείλει να είναι και ηθική και εγκαινιάζει τη μόνιμη συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Luv Michael.

Μέσω μιας capsule collection από μοναδικά και καινοτόμα χρηστικά είδη, η 'ergon Mykonos εγκαινιάζει τη μόνιμη συνεργασία του brand με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Luv Michael και θέτει τις πρώτες βάσεις για την πλήρη στήριξή του και την εξέλιξη της προσφοράς του οργανισμού και στην Ελλάδα.

Η 'ergon Mykonos επιβεβαιώνει με πράξεις ότι η μόδα εκτός από «επαναστατική» μπορεί και οφείλει να είναι και ηθική. Με συντονισμένες πρωτοβουλίες δράσεων, φιλοδοξεί να προβάλει ακόμα πιο στοχευμένα την ηθική μόδα, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την καλλιτεχνική δημιουργία, την ελληνική παραγωγή και την κοινωνική ευαισθησία.  

Με κοινό όχημα την αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό και τα ταξίδια και την κοινωνική ευαισθησία, το brand 'ergon Mykonos και ο οργανισμός Luv Michael βρήκαν κοινό έδαφος δράσης ως προς την ευαισθητοποίηση του κοινού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Η 'ergon Mykonos στηρίζει τα τελευταία χρόνια με μονωμένες δράσεις και δωρεές την ανεκτίμητη δουλειά που προσφέρει ο οργανισμός σε άτομα με αυτισμό. Φέτος, το brand προχωρά τη συνεργασία ένα βήμα ακόμα, με μια πιο μεγάλη και ουσιαστική κίνηση, η οποία στη συνέχεια θα μπορούσε να ωφελήσει και τα άτομα με αυτισμό στην Ελλάδα. 

Ανακαλύπτοντας για άλλη μια φορά μια εναλλακτική πορεία, η ‘ergon Mykonos μετατράπηκε από έναν οίκο μόδας σε έναν χώρο καινοτομίας, αγάπης και στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αναδεικνύοντας τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από την κοινωνική της δράση. Μετά από σειρά διαδικτυακών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο δημιουργήθηκε μια εικαστική ιστορία με πρωταγωνιστές ελληνικά νησιά, αρχαία μνημεία, καλλιτέχνες, σύμβολα και ελληνικές λέξεις. 

Αυτή η ιστορία ζωντάνεψε με την πολύτιμη βοήθεια της Diane Chudley -υπεύθυνη εικαστικών του οργανισμού Luv Michael- όπου ζωγραφιές που σχεδίασαν οι νεαροί σεφ που υποστηρίζονται από τον οργανισμό αξιοποιήθηκαν για την παραγωγή μιας καινοτόμου συλλογής χρηστικών ειδών για την κουζίνα: ποδιές, καπέλα μαγειρικής, runners, πιάστρες, γάντια, sous-plat, sous-verre, αλλά και fashion accessories όπως shopping bags, weekender bags & t-shirts. Τα έσοδα των πωλήσεων θα πηγαίνουν αποκλειστικά στον οργανισμό Luv Michael, με έναν διττό σκοπό: μέρος των εσόδων διατίθεται για την υποστήριξη του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένα ταμείο ατόμων με αυτισμό στην Ελλάδα.

Όλη η συλλογή θα διατίθεται από αρχές Ιουνίου στο ηλεκτρονικό κατάστημα της ‘ergon Mykonos.


Σχετικά με το Luv Michael: To Luv Michael είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που παράγει υψηλής ποιότητας οργανική granola, χωρίς γλουτένη, καρπούς, επιβλαβείς χημικές ουσίες και τοξικά αλλεργιογόνα, προσφέροντας σε άτομα με αυτισμό την ευκαιρία για ουσιαστική απασχόληση. Το Luv Michael υπήρξε έμπνευση του 17χρονου Έλληνα Μιχάλη Κέσσαρη, ο οποίος διαγνώστηκε χρόνια πριν με αυτισμό αλλά είχε μεγάλο πάθος για τη μαγειρική. Ο Michael έδωσε στους γονείς του να καταλάβουν από νωρίς ότι, δεδομένης της ευκαιρίας και του σωστού περιβάλλοντος, όλα είναι δυνατά. Η Αμερικανίδα Lisa Liberatore και ο Έλληνας Δημήτρης Κέσσαρης, γονείς του Michael και ιδρυτές του οργανισμού, ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αμερική. Με τη συμπαράσταση από τον πατέρα Άλεξ και την ελληνορθόδοξη εκκλησία έχουν δημιουργήσει μια ελληνοαμερικάνικη κοινότητα που στέκεται δίπλα σε κάθε τους βήμα.

Σχετικά με την ergon Mykonos: Το brand ‘ergon Mykonos λειτουργεί σαν μια μηχανή του χρόνου που δίνει διαφάνεια στην ιστορία της Ελλάδας. Συμβολίζει το fusion τεχνών, στιλ, πολιτισμών και εποχών και είναι πάντα ανοιχτό σε νέες προσθήκες και προκλήσεις. Η Μαριέττα Καρπαθίου, Creative Director & Ιδρύτρια της ‘ergon Mykonos, έχει καταφέρει να μεταδώσει την εμπειρία της στην αρχιτεκτονική και την καλλιτεχνική της φύση σε ένα brand που ενσωματώνει το όραμά της για την παρουσία της τέχνης στην καθημερινότητά μας σε συνδυασμό με τη διαχρονικότητα και την εφευρετικότητα του ελληνικού πνεύματος. Κάθε συλλογή είναι μια νέα συμπύκνωση ιστορίας και παράδοσης, μια μοναδική ιστορική ταυτότητα. Μέσα σε έναν πολιτισμό sοcial media, fast fashion και καταναλωτικής τέχνης, η ‘ergon Mykonos σχεδιάζει τα δικά της μοντέλα χρόνου και ζωής με "ηθική" κομψότητα, εκφράζοντας την ένωση διαφορετικών μορφών τέχνης: της αρχιτεκτονικής, του σχεδίου μόδας & των εικαστικών τεχνών.

ergonmykonos.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ