Market

Athens Science Virtual Festival 2021: Η εποχή των ηρώων

27-29 Μαρτίου 2021. Επιστήμη και τεχνολογία αποτελούν δύο βασικούς πυλώνες για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για την ανθρωπότητα.

115151-718269.jpg
Market News
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Athens Science Virtual Festival 2021: Η εποχή των ηρώων

Το Athens Science Festival επιστρέφει από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου 2021 σε «ζωντανή μετάδοση» από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της Τεχνολογίας
Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να αντικαταστήσει την ανθρώπινη; Τείνει η ζωή μας να μετατραπεί σε μια τεράστια «βάση δεδομένων»; Μπορεί η τεχνολογία να μας βοηθήσει να αποκωδικοποιήσουμε ανίατες ασθένειες; Πώς θα επηρεάσει τη ζωή μας η τεχνολογία του δικτύου 5G; Τι κρύβεται πίσω από τα εντυπωσιακά ειδικά εφέ των χολιγουντιανών ταινιών;

Το Athens Science Festival επιστρέφει δυναμικά από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου 2021 σε «ζωντανή μετάδοση» από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να αναδείξει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη της τεχνολογίας, τα προσδοκώμενα οφέλη της αλλά και τις πιθανές επιπτώσεις της στη ζωή μας. Μέσα από συναρπαστικές live ομιλίες, εντυπωσιακά πειράματα, celebrity science και πολλές άλλες καινοτόμες ψηφιακές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, το μεγαλύτερο φεστιβάλ επιστήμης της χώρας θα παρουσιάσει τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, της επιστήμης και της καινοτομίας. Διακεκριμένοι επιστήμονες και διανοητές από όλο τον κόσμο θα θέσουν από την πλατφόρμα του φεστιβάλ πρωτότυπα ερωτήματα αναφορικά με την πρόοδο της τεχνολογίας, «φωτίζοντας» με τις ομιλίες τους το φετινό κοινό του φεστιβάλ. Ανάμεσά τους:

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ

Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, μέσα από την ανάλυση των βάσεων της Μηχανικής Μάθησης, θα περιγράψει τους λόγους που η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτυγχάνει. Παράλληλα θα αποκαλύψει, πώς διάφορες ιδέες από τα μαθηματικά και τις κοινωνικές επιστήμες μπορούν να δώσουν λύσεις σε σύγχρονες τεχνολογικές προκλήσεις.

Μανώλης Κέλλης (Καμβυσέλης), καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών του MIT
Μανώλης Κέλλης (Καμβυσέλης), καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών του MIT

Ο Μανώλης Κέλλης (Καμβυσέλης), καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών του MIT, και μέλος του εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης έχει συνεισφέρει σημαντικά στην κατανόηση του ανθρώπινου γονιδιώματος και στην πρόοδο της Υπολογιστικής Βιολογίας. Στην ενδιαφέρουσα ομιλία του με τίτλο «Σπάζοντας τον κώδικα της ανθρώπινης ασθένειας», ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας θα παρουσιάσει τις ευκαιρίες σχεδιασμού νέων μεθόδων διάγνωσης για την αντιμετώπιση ανίατων, μέχρι σήμερα, ασθενειών.

Μαρίλη Νίκα, AI Product Manager στην Google, και Ράνια Σβορώνου, Design Director στην IBM
Μαρίλη Νίκα, AI Product Manager στην Google, και Ράνια Σβορώνου, Design Director στην IBM

Η Μαρίλη Νίκα, AI Product Manager στην Google, και η Ράνια Σβορώνου, Design Director στην IBM, στην ομώνυμη ομιλία τους με τίτλο «Η "τέχνη" τού να δημιουργείς φιλικά προς τον χρήστη ψηφιακά προϊόντα» θα σας αποκαλύψουν τις διαδικασίες και τον τρόπο σκέψης πίσω από τη σύλληψη και την υλοποίηση γνωστών ψηφιακών προϊόντων που χρησιμοποιείτε όλοι καθημερινά.

Για τη μεγαλύτερη τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων ετών, το δίκτυο νέας γενιάς 5G, θα μιλήσουν οι διακεκριμένοι ομιλητές Άγγελος Αμδίτης, διευθυντής έρευνας στο ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ, και ο Ιωάννης Τόμκος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών. Στην ανοιχτή συζήτηση, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Δημήτρη Δελεβέγκο, θα μάθετε περισσότερα για τις καινοτόμες εφαρμογές που έρχονται, τις προκλήσεις αλλά και τη νέα πραγματικότητα που υπόσχεται να αλλάξει την καθημερινότητα όλων. Η συζήτηση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της COSMOTE, που έφερε πρώτη στην Ελλάδα δίκτυο 5ης γενιάς.

Steve Wolf, επιστήμονας, τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής
Steve Wolf, επιστήμονας, τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής

Τέλος, ο Steve Wolf, επιστήμονας, τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής, θα σας αποκαλύψει πώς χρησιμοποιείται η επιστήμη για τη δημιουργία ακροβατικών και ειδικών εφέ σε ταινίες. Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στο Hollywood και 28 χρόνια διδασκαλίας STEM μέσω του προγράμματος “Science in the Movies”, ο Wolf σκοπεύει να ενθουσιάσει το κοινό με τους συναρπαστικούς τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιείται η επιστήμη για να γίνουν ακόμα πιο εντυπωσιακές οι ταινίες στη μεγάλη οθόνη.

Επιστήμη και τεχνολογία αποτελούν δύο βασικούς πυλώνες για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για την ανθρωπότητα. Ελάτε να βιώσετε τη μοναδική εμπειρία που θα σας χαρίσει η γνωριμία με την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο σε ένα ακόμα συναρπαστικό φεστιβάλ επιστήμης: το Athens Science Festival 2021.

*Το Athens Science Festival 2021 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Επιστήμη Επικοινωνία-SciCo, το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Το φεστιβάλ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.

Η προπώληση ξεκίνησε. Αγοράστε τώρα το εισιτήριό σας.
Σάββατο 27 έως Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, Εισιτήρια από 5€ & Δωρεάν παράλληλες δράσεις, Εισιτήρια: Πρωινή (10.00-14.00): 10€ - Απογευματινή (16.00-20.00): 10€ - 
Βραδινή (20.30-22.30): 5€ - Ημερήσιο εισιτήριο: 15€ - Τριήμερο εισιτήριο: 25€
Early Bird: Έως την Παρασκευή 19 Μαρτίου μη χάσετε την πιο φεστιβαλική προσφορά: Τριήμερο εισιτήριο: 15€
Προπώληση: Viva.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ