- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
4ο Microsoft Summit
Τα 6 πράγματα που μάθαμε κατά τη διάρκεια του πιο συναρπαστικού τεχνολογικού event της χρονιάς.
4ο Microsoft Summit: Οι απεριόριστες δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης που ενέπνευσαν, συγκίνησαν και ενθουσίασαν
Ένα event, έξι ώρες, έντεκα ομιλητές, μια έρευνα, δύο λέξεις: Τεχνητή Νοημοσύνη. Το 4ο Microsoft Summit θα μείνει στην ιστορία, μεταξύ άλλων γιατί πραγματοποιήθηκε ακριβώς τη στιγμή που η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί βασικό αντικείμενο συζήτησης, παγκοσμίως.
Το συνέδριο-θεσμός, με θέμα “Transform. Innovate. Grow”, πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο εμβληματικό αυτό κτίριο, πάνω από 1.900 επιχειρηματίες, start-uppers, στελέχη πληροφορικής, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και συνεργάτες, άκουσαν, οραματίστηκαν, εμπνεύστηκαν και είδαν από κοντά την Ελλάδα του μέλλοντος.
1. H ευκαιρία για την Ελλάδα είναι τώρα
«Ένας γενναίος καινούργιος κόσμος γεννιέται μπροστά στα μάτια μας και είμαστε η πρώτη γενιά που αλλάζει σελίδα» ανέφερε, η Πέγκυ Αντωνάκου, CEO της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και συνέχισε: «Το φετινό MS Summit συμβαίνει σε μια συγκυρία που μας δίνει τη δυνατότητα να μιλάμε για μια αισιόδοξη ατζέντα, με πρωτόγνωρες δυνατότητες να ανοίγονται για την ανθρωπότητα. Είναι λοιπόν στο χέρι μας να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, να δημιουργήσουμε τις βάσεις και για το μέλλον των παιδιών μας, καθώς είμαστε η “τυχερή” γενιά που διαμορφώνει τον καινούργιο κόσμο αλλά και αυτή που θα ζήσει περισσότερο για να δει τον κόσμο αυτόν να αλλάζει» Και συνέχισε: «Η ευκαιρία για την Ελλάδα είναι τώρα. Και όλοι εμείς, στο τιμόνι αυτής της χώρας, ο καθένας και η καθεμιά από τη θέση του, είμαστε η γενιά η οποία θα καθορίσει τις συνθήκες της μετάβασης σε αυτή την άλλη εποχή, στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης».
Δείτε αναλυτικά τη μελέτη εδώ :«Greece: With an AI to the Future»
Από την άλλη, ο Philippe Rogge, President, Microsoft Central and Eastern Europe, τόνισε την ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι η τωρινή γενιά είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για την αγορά εργασίας του αύριο: «Η Ελλάδα διαθέτει μια μεγάλη δεξαμενή ταλέντων, με το 25% των ανθρώπων μεταξύ 25 και 64 ετών να κατέχει πτυχία STEM όταν ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 22%. Αυτή η τάση δεν πρέπει να χαθεί. Στη Microsoft τρέχουμε μια σειρά ενεργειών για να βοηθήσουμε τους νέους της ευρύτερης περιοχής να αποκτήσουν τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες. Πέρυσι φιλοξενήσαμε το AI Bootcamp για Κορίτσια στην Ελλάδα, ενώ μέσα από το ΑΙ Business School και το Microsoft Learn AI, δίνουμε την ευκαιρία στα νέα παιδιά να μάθουν περισσότερα για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την επιστήμη των δεδομένων».
2. Οι άνθρωποι δεν θα αντικατασταθούν από τις μηχανές
3. Οι επιχειρήσεις πρέπει να δράσουν τώρα, αν δεν θέλουν να μείνουν πίσω
Η διεθνής εμπειρία κατείχε επίσης σημαντική θέση στο Summit με τον κάθε ομιλητή να δίνει το δικό του στίγμα.
Ο βραβευμένος με Emmy, και σημαντική προσωπικότητα της Microsoft για θέματα ΑΙ τεχνολογίας, Sean Alexander, Microsoft Principal Director, Microsoft AI, Microsoft Corp., μίλησε για το πώς έχει εξελιχθεί το ΑΙ και πού έχει φτάσει η τεχνολογία της εταιρείας: «Το ΑΙ μιλάει για λογική, κατανόηση και αλληλεπίδραση. Τα τελευταία χρόνια έχουμε πετύχει στις 4 βασικές διαστάσεις της φυσικής αλληλεπίδρασης: στην αναγνώριση εικόνας, την αναγνώριση ομιλίας, την αυτόματη μετάφραση και την αυτόματη κατανόηση, όταν δηλαδή ένα bot μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις, κατανοώντας τα συμφραζόμενα. Η Microsoft σε όλους αυτούς τους τομείς είναι πολύ πιο μπροστά από όλες τις άλλες εταιρείες, μαζί».
Ο Mike Bugembe, Διεθνής Ομιλητής και Ιδρυτής του Lens.ai, είπε μεταξύ άλλων: «Το ΑΙ είναι ένα ταξίδι, μια διαρκής αναζήτηση. Μία και μόνο ιδέα δεν είναι ποτέ αρκετή!» και συνέχισε τονίζοντας: «Για να επιτύχει μια εταιρεία πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης, όχι developer. Δεν είναι οι αλγόριθμοι το πρόβλημα, αλλά η έλλειψη εκπαίδευσης της ηγεσίας. Η υγιής και έξυπνη ηγεσία φροντίζει να εκπαιδεύεται».
4. Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει τις ανθρώπινες σχέσεις
Ο Dr. Nicholas Christakis, ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής του Yale, που έχει χαρακτηριστεί δύο φορές από το περιοδικό Times ως ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: «Σκοπός του ΑΙ πρέπει να είναι η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων. Να τους κάνει να συντονίζονται μεταξύ τους, να συνεργάζονται, να συμπλέουν, να μοιράζονται. Το κοινωνικό κεφάλαιο (social capital) στους οργανισμούς, τις εταιρείες και τις κοινότητες δημιουργείται από τις αλλαγές στις σχέσεις των ανθρώπων. Οι αλλαγές είναι που κάνουν μια ομάδα ανθρώπων πιο παραγωγική και ικανή να πετύχει πράγματα που δεν μπορούσε να πετύχει πριν. Και για αυτό είναι σημαντικά τα κοινωνικά δίκτυα, γιατί κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο».
5. Η τεχνολογία είναι μία δύναμη για το κοινό καλό και θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις
6. Η Ελλάδα παράγει τεχνολογία και Τεχνητή Νοημοσύνη, σήμερα
Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι τόσο μακρινή όσο φαντάζει, ούτε κινείται στο πλαίσιο της επιστημονικής φαντασίας. Είναι πραγματική και έχει ήδη ενσωματωθεί στην καθημερινότητά μας. Αυτό διαπίστωσαν και όσοι είδαν από κοντά τις εφαρμογές του ΑΙ στη χώρα μας, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο “AI Innovator’s Hub”, όπου 13 πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες-συνεργάτες της Microsoft, παρουσίασαν το πώς μπορεί να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί το ΑΙ, προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν.
Οι επισκέπτες του 4ου Microsoft Summit είδαν επίσης από κοντά δύο εντυπωσιακές διαδραστικές εγκαταστάσεις, βγαλμένες από το μέλλον, οι οποίες απευθύνονταν κυρίως σε επαγγελματίες. Στα δυο showrooms Το ‘The Store of the Future’ και το ‘The Factory of the Future’ παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες που ανοίγονται στους επαγγελματίες για τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεών τους, μέσα από λύσεις ΑΙ που έχουν αναπτύξει συνεργάτες της εταιρείας.
Στο συνέδριο συμμετείχε ως διαμαντένιος χορηγός η Office Line, η οποία συνεργάζεται με τη Microsoft Hellas τα τελευταία 15 χρόνια. «Το Cloud έχει αλλάξει τον τρόπο που εργαζόμαστε και εξελισσόμαστε, μας βοηθάει να καταλαβαίνουμε καλύτερα τα δεδομένα (data). Το ΑΙ προσθέτει τη μαγεία στη δουλειά μας. Λειτουργεί για το καλό της κοινωνίας, έχοντας πάντα τον άνθρωπο στο επίκεντρο» ανέφερε επί σκηνής ο κ. Κουρής, CEO της Office Line.
Όσοι παρακολούθησαν από κοντά το Microsoft Summit, μιλάνε για μια συναρπαστική εμπειρία, βγαλμένη από το μέλλον. Ένα μέλλον στο οποίο αξίζει να επενδύσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και η ελληνική κοινωνία, γενικότερα.
Συντονιστής του συνεδρίου ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.
Οι χορηγοί του Συνεδρίου
Diamond: Office Line
Platinum: Cosmote, Eurobank, Info Quest Technologies
Gold: Accenture, Alpha Bank, Dynamic Integrated Solutions, Inttrust, KPMG, Logicom, Stoiximan, UniSystems
Silver: Byte, interworks.cloud, LeasePlan, Oktabit, Real Consulting, Veeam
Media Sponsors: ΣΚΑΪ, 24 Media