Market

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: το πρώτο στον κόσμο που εκδίδει τα Διπλώματα των αποφοίτων του στο Blockchain

Συνεχίζοντας 4 χρόνια πρωτοπορίας στα ακαδημαϊκά δρώμενα σε σχέση με την Τεχνολογία Blockchain

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379568-783125.jpg

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά σε σχέση με την τεχνολογία Blockchain, καθώς καθίσταται το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο το οποίο στο εξής θα εκδίδει όλους τους τίτλους σπουδών των αποφοίτων του (Πτυχία, Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Διπλώματα) στο Bitcoin Blockchain, δημιουργώντας έτσι μια ασφαλή και ανεξάρτητη υπηρεσία πιστοποίησης της αυθεντικότητας όλων των πτυχίων που εκδίδει.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υπήρξε το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο το οποίο εξέδωσε τίτλους σπουδών στο Blockchain ήδη από το 2014, ενώ σήμερα γίνεται το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο που μεταβαίνει από τη δοκιμαστική στην πλήρη εφαρμογή της πρωτοποριακής αυτής τεχνολογίας σε συνεχή βάση, για όλους τους αποφοίτους του. Ήδη, τα πτυχία όλων των αποφοίτων του εαρινού τετραμήνου 2017 (συνολικά 1291 πτυχία) εκδόθηκαν στο Bitcoin Blockchain στις 08/08/2017.

Η νέα αυτή υπηρεσία ανακοινώθηκε από τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κ. Αντώνη Πολεμίτη, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του στο “DECENTRALIZED 2017”, μια πρωτοποριακή συνάντηση κορυφής εστιασμένη στους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία Βlockchain και τα αποκεντρωμένα συστήματα επηρεάζουν τη βιομηχανία και την κοινωνία. Tο Συνέδριο διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη Λεμεσό, Κύπρο, στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2017.

Ο κ. Πολεμίτης ανέφερε σχετικά: «Πιστεύουμε πως στο εγγύς μέλλον ο καθένας θα έχει την κυριότητα των προσωπικών του δεδομένων, τα οποία θα μπορεί να μοιράζεται και να επικυρώνει κατά βούληση, ενώ συγχρόνως θα είναι πλήρως εξασφαλισμένη η ιδιωτικότητα των δεδομένων αυτών. Οι σχετικές ενέργειες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αποτελούν βήματα προς το αποκεντρωμένο αυτό μέλλον, το οποίο θα γίνει αισθητό μέσα στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια».

«Ο ρόλος μας ως πανεπιστήμιο», πρόσθεσε ο κ. Πολεμίτης, «επικεντρώνεται στην πρώτη γραμμή αυτών των τεχνολογικών αλλαγών, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος για το έργο που επιτελείται από την ερευνητική μας ομάδα. Η τεχνολογική πλατφόρμα αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και περιλαμβάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες μελέτες πάνω σε δύσκολα ζητήματα, όπως π.χ. το ζήτημα της ανάκλησης». Κατέληξε, λέγοντας: «Προσβλέπουμε στη συζήτηση όλων αυτών των θεμάτων με τους συνάδελφους του ακαδημαϊκού χώρου, τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, αλλά και με την ευρύτερη κοινότητα των εμπειρογνωμόνων της τεχνολογίας Blockchain».  

Συγκεκριμένα, όλοι οι τίτλοι σπουδών που εκδίδονται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο μέλλον, θα ψηφιοποιούνται και το ηλεκτρονικό τους αποτύπωμα θα προστίθεται στο Bitcoin Blockchain. Μέσω αυτής της διαδικασίας, θα παρέχεται η δυνατότητα ασφαλούς και άμεσης πιστοποίησης της αυθεντικότητάς τους (π.χ. σε έναν πιθανό εργοδότη ή ακαδημαϊκό ίδρυμα) μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ή και ανεξάρτητα.

Περισσότερες σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.block.co, όπου όλη η τεχνολογία που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι διαθέσιμη σε λογισμικό ανοικτού κώδικα. Η πλατφόρμα αυτή έχει ως στόχο να προσφέρει την τεχνολογία έκδοσης και πιστοποίησης της αυθεντικότητας των πτυχίων και σε άλλα ακαδημαϊκά και κυβερνητικά ιδρύματα σε ανοιχτή/ελεύθερη βάση, καθώς πρόθεση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι η βελτίωση και η περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Κύπρου, με περισσότερους από 12,000 φοιτητές, και το μεγαλύτερο – προσανατολισμένο στην έρευνα – πανεπιστήμιο στη Νότια Ευρώπη με κύρια γλώσσα διδασκαλίας την Αγγλική.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θεωρείται από τους περισσότερους παρατηρητές της βιομηχανίας ως πρωτοπόρο πανεπιστήμιο σε θέματα Τεχνολογίας Blockchain και Ψηφιακού Νομίσματος παγκοσμίως. Υπήρξε το πρώτο πανεπιστήμιο το οποίο προσέφερε μάθημα στο Ψηφιακό Νόμισμα, ένα δωρεάν εξ αποστάσεως μάθημα, το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 12,000 φοιτητές από το 2014. Παράλληλα, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MSc) στο Ψηφιακό Νόμισμα, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, υπήρξε το πρώτο ακαδημαϊκό πρόγραμμα στον τομέα, και οι απόφοιτοι του προγράμματος εργοδοτούνται ή συμμετέχουν σήμερα στους σημαντικότερους οργανισμούς Βlockchain ανά τον κόσμο. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι επίσης το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο που έχει αποδεχτεί Bitcoin για πληρωμή διδάκτρων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ