- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στα πλαίσια της αναβάθμισης του περιβάλλοντος του αεροδρομίου, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εισήγαγε τον εκ νέου σχεδιασμό της Εντός Schengen ζώνης αναχωρήσεων. Ο νέος σχεδιασμός στηρίχθηκε σε μια open-gate λογική με στόχο την ελαχιστοποίηση της διάρκειας παραμονής στον έλεγχο ασφαλείας των επιβατών, καθώς και τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας του επιβατικού κοινού.
Η Α&Μ Architects, με ανάθεση από την SSP Group, σχεδίασε και διαχειρίστηκε το έργο Eat Greek στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών λανσάροντας στην Ελληνική αγορά ένα πρωτοποριακό F&B κατάστημα.
Το Eat Greek τιμά το εύρος της Ελληνικής Παραδοσιακής κουζίνας δημιουργώντας φρέσκιες, υγιεινές συνταγές από όλη την Ελλάδα, σε ένα σύγχρονο και άνετο περιβάλλον, που για πρώτη φορά υλοποιήθηκε στο Ντουμπάι.
Η σχεδιαστική πρόκληση του νέου Eat Greek ήταν η μετατροπή του εστιατορίου από μια υψηλή γαστρονομική εμπειρία σε μια πιο γρήγορη, self-service εξυπηρέτηση που ταιριάζει στο περιβάλλον ενός αεροδρομίου. Η A&M, κατανοώντας πλήρως το εξαιρετικά πολύπλοκο περιβάλλον του αεροδρομίου και τους περιορισμούς στον διαθέσιμο χρόνο κατασκευής, κατάφερε να παραδώσει το έργο σε μόλις 26 μέρες! Η πολυετής εμπειρία της A&M σε αντίστοιχα έργα, ανά τον κόσμο, αποτέλεσε τη βάση για έναν λεπτομερή σχεδιασμό και αυστηρό προγραμματισμό του έργου, ώστε να παραδώσει ένα άρτιο αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας καινοτόμα στοιχεία που αναδεικνύουν την εταιρική ταυτότητα του brand.