Market

Η Ψυχανάλυση πάει κινηματογράφο: «Το παιδί με το ποδήλατο» των Jean-Pierre και Luc Dardene

Σειρά ημερίδων: Ψυχανάλυση για όλους

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319800-628908.jpg

To ιδρυματικό παιδί και η ανάδοχη οικογένεια: Η προοπτική μια εύθραυστης συνάντησης.

Με τον Σάββα Μπακιρτζόγλου, ψυχολόγο – αναλυτή.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 / ώρα 10.00 – 18.00

Αθήνα / Ιοφώντος 16. Πλατεία San Diego (πλησίον Caravel) / μετρό Ευαγγελισμός

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών σεμιναρίων ΕΠΕΚΕΙΝΑ – Ψυχαναλυτική Πράξη , ανακοινώνει την οργάνωση Βιωματικής /Εκπαιδευτικής Ημερίδας με ταυτόχρονη προβολή της βραβευμένης ταινίας.

Τα εσωτερικά δράματα τα οποία αποκαλύπτει η ψυχανάλυση μπορούν να ζωντανεύουν (προβάλλονται) εξίσου στη μεγάλη οθόνη της κινηματογραφικής φαντασμαγορίας. Η χρήση της γλώσσας στην ψυχανάλυση γίνεται γλώσσα των εικόνων στον κινηματογράφο.


ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ των αδερφών Jean-Pierre και Luc Dardene (2011)

O δωδεκάχρονος Ciryl έχει ένα και μοναδικό σχέδιο : να ξαναβρεί τον πατέρα του , ο οποίος τον εγκατέλειψε σε ένα ίδρυμα σε αναζήτηση μιας νέας ζωής. Δεν απαντά στα τηλεφωνήματα , άδειασε το διαμέρισμα του , πούλησε το ποδήλατο του παιδιού . Τυχαία , ο Ciryl θα συναντήσει την Samantha μια ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου , η οποία θα τον συμπαθήσει και θα αρχίσει να τον φιλοξενεί στο σπίτι της τα Σαββατοκύριακα. Γιατί το κάνει? Ποια είναι τα κίνητρά της? Παρά την αγάπη που νιώθει γι’ αυτόν η Samantha ο έφηβος θα συνεχίσει να αναζητά τον πατέρα του με κάθε τρόπο φτάνοντας σε βίαια και οργισμένα ξεσπάσματα.

Το έργο απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών το 2011.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι , με αφετηρία την ταινία , η εμβάθυνση στις τραυματικές εμπειρίες της συναισθηματικής «αβιταμίνωσης» των παιδιών και εν γένει των διαφόρων μορφών κακοποίησης ενεργητικής και παθητικής (εγκατάλειψη), που οδηγούν στο ζοφερό φαινόμενο του ιδρυματισμού. Η αναδοχή/υιοθεσία τους μπορεί να αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προοπτική τόσο για τα παραμελημένα παιδιά όσο για τους θετούς γονείς , ωστόσο η έκβαση της δεν είναι [άντα ευτυχής . Επιχειρείται η ψυχαναλυτική κατανόηση των παραμέτρων που προάγουν την επιτυχία της και αυτών που την υπονομεύουν .

Ο εισηγητής κ. Σάββας Μπακιρτζόγλου , απευθύνεται στην ομάδα των συμμετεχόντων και αναζητά τον διάλογο μαζί τους εφ’ όλης της ύλης.

Κόστος: 55 ευρώ , για εγγραφές έως την 5η Φεβρουαρίου 2016 . Το κόστος ανέρχεται στα 70 ευρώ για μεθύστερες εγγραφές. Χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής και σημειώσεις.

Σημείωση: Η κατοχύρωση της συμμετοχής γίνεται ταυτόχρονα με την προεξόφληση του κόστους σύμφωνα με τις επισυναπτόμενες οδηγίες.

Πληροφορίες επικοινωνίας:

Σάββας Μπακιρτζόγλου, τηλ. 2108958269/ fax. 2108995436 / κιν. 6977651489

e-mail. info@epekeina.gr / sbakirtzoglou@yahoo.gr / www.epekeina.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ