Market

Βeefeater MIXLDN 2015

Κλασικά gin cocktails σε πρωτότυπες συνταγές των 10 φιναλίστ του ελληνικού τελικού

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317050-625197.jpg

Πώς εξελίσσεται ένα κλασσικό gin cocktail στην πάροδο του χρόνου; Πώς συνδυάζεται η παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις; Κορυφαίοι Έλληνες bartenders έδωσαν τις δικές τους «απαντήσεις» στα παραπάνω ερωτήματα-προκλήσεις του φετινού διαγωνισμού Beefeater MIXLDN.

Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να εμπνευστούν από την εξέλιξη της ίδιας της πόλης του Λονδίνου και με τον ίδιο τρόπο που το Λονδίνο διαρκώς αναδομείται και εξελίσσεται, αντλώντας επιρροές από ολόκληρο τον κόσμο, επέλεξαν μία συνταγή από ένα κλασσικό gin cocktail, όχι μεταγενέστερο των ’50s, με βάση το Beefeater London Dry ή το Beefeater 24 και δημιούργησαν τις δικές τους μοναδικές εκδοχές.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν 3 παγκοσμίως αναγνωρισμένα ονόματα του χώρου: ο Alex Kratena, επικεφαλής του Artesian (Λονδίνο), βραβευμένου επί 4 συναπτά έτη ως καλύτερου bar παγκοσμίως, ο Μιχάλης Μένεγος, συγγραφέας και σύμβουλος αποσταγμάτων και ο Tim Stones, Global Brand Ambassador του Beefeater.

Οι κριτές είχαν το δύσκολο έργο να επιλέξουν ανάμεσα από τις 10 εξαιρετικές συνταγές των φιναλίστ: Γιώργος Δενδράκης (Wets and Drys speakeasy bar), Γιάννης Καραβίας (Tatoi Club), Αλέξανδρος Κεχαγιαδάκης (360 Athens Cocktail Bar), Ναταλία Λιβιτσάνου (The Gin Joint), Κωνσταντίνος Λύτρας (9Bήτα Home Bar), Αντώνης Μαντζαρίδης (Trito Fingerfood Cocktail Bar), Σπύρος Πανόπουλος (Bootleg), Διονυσία Σακελλαρίου (Ipitou), Αλέξανδρος Σουρμπάτης (Spinte “the whisky bar”), Αλέξανδρος Στεπτσένκο (Noel).

Μεγάλη νικήτρια του ελληνικού τελικού Beefeater MIXLDN Competition 2015 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2015, στο «Τhe Bar Lab», στις εγκαταστάσεις της Pernod Ricard Hellas, αναδείχθηκε η Ναταλία Λιβιτσάνου από το cocktail μπαρ “The Gin Joint” με το cocktail “East End Martini” (με βάση το Beefeater 24), η οποία και θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό 25-29 Ιανουαρίου 2016.


Η συνταγή του “East End Martini”

Συστατικά:

60 ml Beefeater 24

15 ml Inniskillin Ice Wine

1 ml Vermouth Del Professore Limited Edition (περασμένο σε βαρέλι από Islay Malt Whisky)

Ποτήρι: Μαρτίνι

Γαρνιτούρα: Σπιτικά Chips Λαχανίδας ψημένα με τυρί

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ