1821 Digital Gallery
10 δωρεάν εφαρμογές που κάθε φοιτητής πρέπει να έχει στο κινητό του
ΤΕΥΧΟΣ 670

10 δωρεάν εφαρμογές που κάθε φοιτητής πρέπει να έχει στο κινητό του

Για να περάσουν πιο εύκολα τα 4(+) αυτά χρόνια

Αν είσαι φοιτητής και έχεις κουραστεί όλοι να σου λένε ότι είσαι συνέχεια στο κινητό και αδιαφορείς για τις σπουδές σου, ήρθε η ώρα να τους αντικρούσεις αποδεικνύοντάς τους ότι η συνεχής ενασχόλησή σου με το κινητό έχει καθαρά… ακαδημαϊκούς σκοπούς. Εμείς συμβάλλουμε σε αυτό δίνοντάς σου 10 εφαρμογές που και θα σε βοηθήσουν στη φοιτητική σου καθημερινότητα και θα κλείσουν τα κακά τα στόματα.

Studdle
Το Studdle είναι η ελληνική εφαρμογή που φέρνει στο κινητό σου ό,τι ένας φοιτητής πρέπει να ελέγχει λίγο-πολύ καθημερινά. Συγκεκριμένα, εδώ μπορείς να βρεις τις ανακοινώσεις, το πρόγραμμα του εξαμήνου, αλλά και της εξεταστικής, χάρτη για τη σχολή και τα βιβλιοπωλεία που θα επισκεφτείς για να πάρεις τα συγγράμματά σου, τους τρόπους πρόσβασης στη σχολή με τα ΜΜΜ και όλα τα στοιχεία της γραμματείας. Επιπλέον, μέσα από την εφαρμογή έχεις πρόσβαση τόσο στο e-class, όσο και στο my studies, καθώς και στο forum του τμήματός σου, αν υπάρχει.

Evernote
Η κατάλληλη εφαρμογή, αν θες να αποθηκεύσεις και να οργανώσεις τις σημειώσεις σου – ή αυτές που δανείστηκες από κάποιον συμφοιτητή σου. Εντός της μπορείς να γράψεις, να περάσεις αρχεία word και PDF, να αποθηκεύσεις ηχογραφήσεις διαλέξεων, αλλά και να μετατρέψεις φωτογραφίες σημειώσεων σε αρχεία PDF.

My Study Life - School Planner
Αν είσαι από αυτούς που ξεχνιούνται ή θέλουν μία παραπάνω ειδοποίηση για να κινητοποιηθούν και να αρχίσουν να σβήνουν πράγματα από τη λίστα αυτών που έχουν να κάνουν, το My Study Life είναι αυτό που χρειάζεσαι. Η φοιτητική αυτή ατζέντα φροντίζει να σε οργανώνει και να σου υπενθυμίζει ό,τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά σου, είτε αυτό είναι να παρακολουθήσεις διάλεξη, είτε να πας να δώσεις κάποιο μάθημα, είτε να διαβάσεις, είτε να ξεκινήσεις ή να συνεχίσεις μία εργασία. Το μόνο που απαιτεί από εσένα σε πρώτη φάση είναι να μην ξεχαστείς και να περάσεις σε αυτήν αυτά που έχεις να κάνεις.

Citationsy
Αν είσαι φοιτητής ήδη το ξέρεις, αν είσαι πρωτοετής σύντομα θα το μάθεις, ότι πολλά μαθήματα απαιτούν τη συγγραφή εργασιών και ότι σε αυτές τις εργασίες ένα από τα δύσκολα κομμάτια, όσο και αν δεν τους φαίνεται, είναι η βιβλιογραφία και οι παραπομπές, καθώς στον εκάστοτε καθηγητή δεν αρκεί απλά το όνομα του συγγραφέα και ο τίτλος του βιβλίου και ούτε μπορείς να τα γράψεις με όποια σειρά θέλεις. Εδώ, λοιπόν, έρχεται το Citationsy, η εφαρμογή που απλά με ένα σκανάρισμα του barcode δημιουργεί την κατάλληλη για τα ακαδημαϊκά πρότυπα παραπομπή και μάλιστα σε όποιο από τα 1.500 διαφορετικά στιλ, που διαθέτει, επιθυμείς.

Mondly
Πολλοί θεωρούν ότι τα φοιτητικά χρόνια είναι τα καλύτερα για να μάθεις νέα πράγματα και κυρίως ξένες γλώσσες, αλλά τα φροντιστήρια κοστίζουν. Το Mondly είναι μία δωρεάν εφαρμογή που σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε 32 γλώσσες (ισπανικά, ιταλικά, ρώσικα, αραβικά, τούρκικα κ.λπ.), τις οποίες θα μαθαίνεις τόσο γραπτά, όσο και προφορικά, καθώς σταδιακά θα ανεβαίνεις επίπεδα και θα συναγωνίζεσαι τους άλλους χρήστες της εφαρμογής σε μία εθνική και σε μία παγκόσμια κατάταξη. 

Σήματα
Κάποια στιγμή κατά τα φοιτητικά μας χρόνια συνήθως αποφασίζουμε να πάρουμε δίπλωμα οδήγησης και προμηθευόμαστε ένα από αυτά τα μεγάλα βιβλία που περιλαμβάνουν τεστ του Κ.Ο.Κ.. Αυτή η εφαρμογή διαθέτει όλα αυτά τα τεστ, χωρίς να πιάνει πολύ χώρο και κρατώντας το σκορ για εμάς, ενώ απευθύνεται στους υποψηφίους όχι μόνο για δίπλωμα αυτοκινήτου, αλλά και μηχανής, φορτηγού και λεωφορείου.

Moovit
Το Moovit είναι κάτι παραπάνω από χάρτης - οδηγός πλοήγησης (Google Maps), αλλά και από το πρόγραμμα των ΜΜΜ (εφαρμογή ΟΑΣΑ). Η χρησιμότητά του βρίσκεται στο ότι σου λέει ακριβώς ποια μέσα πρέπει να πάρεις για να πας στον προορισμό σου, υπολογίζοντας τον χρόνο που θα χρειαστείς να φτάσεις, όχι μόνο με βάση τη χιλιομετρική απόσταση, αλλά και σύμφωνα με την ώρα προσέλευσης και την ταχύτητα του λεωφορείου, μετρό, τρόλεϊ κ.λπ. 

Trip Advisor
Μπορεί το TripAdvisor οι περισσότεροι να το έχουν στο μυαλό τους ως μία χρήσιμη εφαρμογή για τους τουρίστες, αλλά στην πραγματικότητα είναι απαραίτητο για τον καθένα μας και ιδιαίτερα για τον φοιτητή που μόλις πήγε σε μια νέα πόλη. Σε αυτή την εφαρμογή μπορείς να βρεις όλα τα είδη καταστημάτων εστίασης και για όλα τα γούστα, δραστηριότητες, αλλά και μέρη για να πας απλά μία βόλτα. Ουσιαστικά είναι η κατάλληλη εφαρμογή για να γνωρίσεις την πόλη σου είτε ζεις καιρό σε αυτήν, είτε μόλις εγκαταστάθηκες. 

7 Minute Workout
Επειδή, όπως είπαμε, κατά τα φοιτητικά χρόνια πέφτει πολύ delivery και επειδή το πολύ delivery παχαίνει, θα πρέπει να γίνεται και κάποια γυμναστική για να μη χαλάσει η σιλουέτα. Εφαρμογές γυμναστικής, βέβαια, υπάρχουν πολλές, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι σχεδόν κανένας δεν θέλει να διαθέσει μεγάλο μέρος της ημέρας του στην άσκηση και εδώ έρχεται το 7 Minute Workout, η εφαρμογή που και θα προσαρμόσει το πρόγραμμα εκγύμνασης σε εσένα και θα επικεντρωθεί όπου θες εσύ και όλα αυτά θα φροντίσει να γίνουν σε μόλις 7 λεπτά. 

e-Food
Ας είμαστε ειλικρινείς, ο μέσος φοιτητής δεν ξέρει να μαγειρεύει ή ξέρει να μαγειρεύει μόνο μακαρόνια και ρύζι και έτσι καταφεύγει στο delivery. Το e-Food παίρνει τη διεύθυνσή σου και βρίσκει για εσένα όλα τα καταστήματα που στέλνουν (φαγητό, καφέ, γλυκά κ.λπ.) στην περιοχή σου, ενώ συγχρόνως θα σου εμφανίσει και όλες τις προσφορές που αυτά έχουν. Επιπλέον, αρκετά από τα μαγαζιά της λίστας συνεργάζονται με το e-Food και σε τυχαίες ώρες και μέρες συμμετέχουν στην «Τυχερή Πινιάτα» προσφέροντας χαμηλότερες τιμές.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5