Advertorial

Azul: Το συναρπαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι για όλη την οικογένεια

Πάρε τα πολύχρωμα πλακάκια στα χέρια σου και γίνε ο καλύτερος διακοσμητής του παλατιού του βασιλιά. Πρόσεχε όμως, ο ανταγωνιστής δεν αστειεύεται.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Azul
Γίνε ο διακοσμητής του παλατιού στο «Azul»

Στο οικογενειακό επιτραπέζιο παιχνίδι «Azul» πρέπει να διακοσμήσεις με τα πολύχρωμα πλακίδια αζουλέγιους το παλάτι του βασιλιά και να κερδίσεις τον αντίπαλο-διακοσμητή.

Τέτοια καλοκαιρινή ημέρα πρέπει να ήταν και τότε, πριν πολλά πολλά χρόνια. Ο βασιλιάς της Πορτογαλίας Μανουέλ ο 1ος σε μία επίσκεψή του στο παλάτι της Αλάμπρα στη Νότια Ισπανία μαγεύτηκε από την εκπληκτική ομορφιά των Μαυριτανικών διακοσμητικών πλακιδίων. Και ποιος δεν θα μαγευόταν άλλωστε από ένα τέτοιο παλάτι; Όποιος βρεθεί και σήμερα στη Γρανάδα της μαγευτικής Ανδαλουσίας στην Ισπανία μπορεί να επισκεφτεί και να θαυμάσει το παλάτι και τα κομψοτεχνήματα από κοντά.

Azul
Azul

O Μανουέλ ο 1ος ή αλλιώς Μανουέλ ο Τυχερός μαγεύτηκε τόσο από άσπρα και μπλε κεραμικά πλακάκια του παλατιού που έγιναν γνωστά από τους Μαυριτανούς, τα αζουλέγιος, που ζήτησε να διακοσμηθεί με τον ίδιο τρόπο και το δικό του παλάτι. Ίσως άθελά του, ο βασιλιάς Μανουέλ, δημιούργησε την πρώτη αλυσίδα παλατιών στον κόσμο διακοσμημένα με αζουλέγιος.

Ελπίζουμε τα αζουλέγιος να έφεραν έξτρα τύχη στον Μανουέλ τον Τυχερό.  Για να έχει αυτό το όνομα, το πιο πιθανό σενάριο. Ελπίζουμε τα αζουλέγιος να φέρουν τύχη και σε όσους ξεκινήσουν να παίζουν το επιτραπέζιο παιχνίδι «Azul», ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια – και όχι μόνο – που παίζεται μανιωδώς σε όλο τον κόσμο.

Azul
Azul


Η συνήθεια της καραντίνας, που ήθελε την οικογένεια τα απογεύματα και τα σαββατοκύριακα να έρχεται κοντά και να παίζει επιτραπέζια παιχνίδια, ήρθε για να μείνει και με τη σειρά μας να ανακαλύψουμε νέα παιχνίδια και τίτλους. Tο «Azul» είναι ένα υπέροχο και πολύχρωμο επιτραπέζιο παιχνίδι για όλη την οικογένεια, γρήγορο, εξάπτει την φαντασία, «γυμνάζει» το νου, «δένει» γονείς, παιδιά και φίλους για όση ώρα διαρκεί. Στο «Azul» γινόμαστε οι ίδιοι, καλλιτέχνες της διακόσμησης. Παίζεται από 2 έως 4 άτομα και διαρκεί 30’ έως 45’. Θα σας «παρασύρει» τόσο που δεν θα καταλάβετε πως περνάει η ώρα και δεν θα μείνετε σε έναν και μόνο γύρο. Υπάρχει κάτι καλύτερο να περνάς το χρόνο σου παίζοντας με την οικογένεια ή τους φίλους σου;

Αφού επιλέξετε τα δικά σας πολύχρωμα πλακίδια, ξεκινάει το παιχνίδι τοποθετώντας τους αζουλέγιους στο ταμπλό και διακοσμώντας το παλάτι. Ο παίκτης με την καλύτερη διακόσμηση και τους περισσότερους πόντους θα αναδειχθεί νικητής, κάτι όχι τόσο απλό γιατί ο ανταγωνισμός με τους αντιπάλους-διακοσμητές έχει «ανάψει» για τα καλά και κανείς δεν θα τα κάνει… πλακάκια.

Περιεχόμενα: 100 Πλακίδια, 4 Ταμπλό, 9 Δίσκοι Εργοστασίων, 4 Δείκτες Βαθμολογίας, 1 Δείκτης Πρώτου Παίκτη, 1 Σακούλι, Κανόνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ