Advertorial

Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας «Αγώνας για δικαιοσύνη»

Στέλνοντας ένα απλό e-mail

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
agonas gia dikaiosyni just mercy diagonismos contest athens voice

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας «Αγώνας για δικαιοσύνη» για την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο ΑΘΗΝΑΙΟΝ

Ένα συναρπαστικό δικαστικό δράμα εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία του νεαρού δικηγόρου Μπράιαν Στίβενσον και τη μάχη του κατά των φυλετικών διακρίσεων, που άφησε ιστορία.

agonas gia dikaiosyni just mercy diagonismos contest athens voice

Ο διακεκριμένος Ντέστιν Ντάνιελ Κρίτον (The Glass Castle, Short Term 12) αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και συνυπογράφει το σενάριο της ταινίας «Αγώνας για δικαιοσύνη» (Just Mercy), που βασίζεται στο βραβευμένο μπεστ σέλερ του Μπράιαν Στίβενσον. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Μάικλ Μπι Τζόρνταν (Black Panther, Creed) μαζί με τους βραβευμένους με Όσκαρ Τζέιμι Φοξ (Ray, Django: Unchained) και Μπρι Λάρσον (Room, Captain Marvel).

agonas gia dikaiosyni just mercy diagonismos contest athens voice

Σύνοψη
Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, ο Μπράιαν (Μάικλ Μπι Τζόρνταν) θα μπορούσε να είχε επιλέξει μία προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία. Αντιθέτως, κατευθύνεται στην Αλαμπάμα προκειμένου να υπερασπιστεί όσους καταδικάζονται άδικα. Αναλαμβάνει την υπόθεση του Γουόλτερ ΜακΜίλιαν (Τζέιμι Φοξ), που το 1987, καταδικάζεται σε θάνατο χωρίς αποδείξεις για την περιβόητη δολοφονία ενός 18χρονου κοριτσιού. Στα χρόνια που ακολουθούν, ο Μπράιαν εμπλέκεται σε ένα λαβύρινθο νομικού και πολιτικού παρασκηνίου, απροκάλυπτου και αναίσχυντου ρατσισμού, καθώς παλεύει για τον Γουόλτερ και άλλους σαν αυτόν, με τις πιθανότητες −και το σύστημα− να είναι εναντίον τους.

«Η ζωή σου είναι ακόμα σημαντική και θα κάνω τα πάντα για να μην σου τη στερήσουν» -  Μπράιαν Στίβενσον

Το 1988, ο θαρραλέος δικηγόρος Μπράιαν Στίβενσον αποφασίζει να πάει στην Αλαμπάμα για να αγωνιστεί κατά της αδικίας, οπλισμένος μόνο με το πτυχίο του και την απόφαση να βοηθήσει όσους κινδυνεύουν. Νωρίτερα την ίδια χρονιά, ο Γουόλτερ ΜακΜίλιαν καταδικάστηκε σε θάνατο για έναν φόνο που δεν διέπραξε και τώρα πια πιστεύει ότι η μοίρα του έχει αποφασιστεί αμετάκλητα. Η ζωή των δύο αντρών είχε πάρει άλλα μονοπάτια, αλλά είχε έρθει η ώρα να διασταυρωθούν σε μία υπόθεση φυλετικών διακρίσεων, που κλόνισε συθέμελα το νομικό σύστημα.

agonas gia dikaiosyni just mercy diagonismos contest athens voice

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του δικηγόρου, στο οποίο καταγράφει μερικές από τις πιο δύσκολες υποθέσεις του, συμπεριλαμβανομένου του Γουόλτερ ΜακΜίλιαν. Ο Μάικλ Μπι Τζόρνταν, που υποδύεται τον Μπράιαν λέει: «Μέσα από την ιστορία, βλέπουμε τα πάνω και τα κάτω, τις προσπάθειες του Μπράιαν να σώσει τον Γουόλτερ από τη θανατική ποινή. Γνωρίζουμε τον Γουόλτερ και την προσωπικότητα ενός αθώου ανθρώπου που έχει καταδικαστεί άδικα, αλλά και το πάθος του Μπράιαν. Καταλαβαίνουμε γιατί αφοσιώνεται στον σκοπό του μέσα από μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, την Πρωτοβουλία Ίσης Δικαιοσύνης».

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (Just Mercy) - Main Trailer

Όπως φαίνεται στην ταινία, η οργάνωση ξεκίνησε με χαμηλό προφίλ και τελικά εδραιώθηκε δυναμικά μέσα στις επόμενες δεκαετίες. «Είναι η φωνή αυτών που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους» λέει ο Τζόρνταν. «Ορθώνουν ανάστημα εκεί που τους λένε να καθίσουν ήσυχοι και δεν παραιτούνται μέχρι να εξαντλήσουν κάθε ενδεχόμενο ή να αποδοθεί η δικαιοσύνη. Αυτό είναι το μόνο κίνητρο του Μπράιαν».

agonas gia dikaiosyni just mercy diagonismos contest athens voice


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Η ATHENS VOICE δίνει τη δυνατότητα να σε 20 από εσάς να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις 20:00 (ώρα προσέλευσης στις 19:30) στον κινηματογράφο ΑΘΗΝΑΙΟΝ. Στείλτε ένα απλό email στο contest@athensvoice.gr με το ονοματεπώνυμό σας και γράφοντας «Αγώνας για δικαιοσύνη» στο θέμα. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ