Advertorial

#WhiteTshirtChallenge: Εσύ θα μπεις στην αλυσίδα αγάπης του SKIP;

Η Μαίρη Συνατσάκη, ο Νίκος Μουτσινάς και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης το έχουν ήδη κάνει

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
#WhiteTshirtChallenge
#WhiteTshirtChallenge

Για κάθε φωτογραφία με τα hashtags #WhiteTshirtChallenge και #SkipKoinonikoPlintirio, το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP προσφέρει πλύσεις αγάπης σε όσους έχουν ανάγκη

Ανάμεσα στα προβλήματα που έχει φέρει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι και η δυσκολία κάλυψης βασικών εξόδων, όπως η πληρωμή των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού, που κατ’ επέκταση οδηγεί σε μία σειρά άλλων ελλείψεων. Μία από αυτές αφορά και την πρόσβαση σε καθαρά ρούχα.

Τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, το SKIP σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων έχει προσπαθήσει να βοηθήσει στην εξάλειψη αυτού του προβλήματος μέσα από μία σειρά δράσεων. Το πρώτο βήμα έγινε με το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, όπου συναντώνται 5 επαγγελματικά πλυντήρια και 5 επαγγελματικά στεγνωτήρια, καθώς και δωρεάν απορρυπαντικά SKIP και μαλακτικά Cajoline, που προσφέρονται για χρήση προς τους άπορους του Δήμου.

Μόνο με αυτό κατάφεραν να προσφέρουν περίπου 400 πλύσεις κάθε μήνα, αλλά γρήγορα η κοινωνική πραγματικότητα οδήγησε στο επόμενο βήμα: το κινητό Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP. Πρόκειται για μία κινητή μονάδα συγκέντρωσης ρούχων, με σκοπό την πλύση τους και την επιστροφή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, η οποία δημιουργήθηκε με αφορμή τόσο την πλημμύρα στη Μάνδρα, όσο και την πυρκαγιά στο Μάτι, που είχαν ως αποτέλεσμα την μη δυνατότητα πρόσβασης σε νερό και ηλεκτρισμό για αρκετές μέρες. Το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP μετρά μέχρι σήμερα πάνω από 2 χρόνια δράσης και 800 τόνους καθαρά ρούχα.

Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε ακόμα πιο ενεργά και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα λευκό t-shirt, μία κάμερα και έναν λογαριασμό στο Instagram. Συγκεκριμένα, το μόνο που έχουμε εμείς να κάνουμε είναι να ανεβάσουμε μία φωτογραφία μας με λευκό t-shirt στο Instagram, να βάλουμε στην λεζάντα της τα hashtags #WhiteTshirtChallenge και #SkipKoinonikoPlintirio, να ταγκάρουμε σε αυτήν το SKIP και να (προ)καλέσουμε τους φίλους μας να κάνουν το ίδιο.

Κάθε φορά που κάποιος ανταποκρίνεται στο challenge και ανεβάζει φωτογραφία το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP θα προσφέρει πλύσεις αγάπης, παρέχοντας δωρεάν απορρυπαντικά στις οικογένειες του σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού», που θα καλύψουν τις ανάγκες καθαρού ρουχισμού μίας ολόκληρης χρονιάς.

Το challenge έχουν ήδη αποδεχτεί και εκπληρώσει η Μαίρη Συνατσάκη, ο Νίκος Μουτσινάς, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Σίσσυ Χρηστίδου, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Ρούλα Ρέβη. Εσύ τι περιμένεις;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ