- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η «μηδενική ανοχή» Τραμπ δεν τρομάζει τους μετανάστες
Κατακόρυφη αύξηση των ροών από το Μεξικό τον Μάιο
Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική «μηδενικής ανοχής» του Ντόναλντ Τραμπ δεν καταφέρνει να περιορίσει την παράτυπη μετανάστευση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη.
Από τις αρχές Μαΐου ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ζητήσει να ασκούνται διώξεις εναντίον οποιουδήποτε περάσει παράτυπα τα σύνορα, αλλά και να χωρίζονται τα παιδιά των παράτυπων μεταναστών από τους γονείς τους. Παρ' όλα αυτά τον Μάιο οι συλλήψεις παράτυπων μεταναστών στα σύνορα σημείωσε αύξηση 160% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και μικρή αύξηση σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο.
Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι οικογένειες αλλά και ασυνόδευτοι ανήλικοι εξακολουθούν να φτάνουν κατά μεγάλες ομάδες από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ, όπου η βία τούς ωθεί να ζητήσουν άσυλο στις ΗΠΑ.
Εντείνονται οι έλεγχοι - Ατέλειωτα μπλόκα στα σύνορα
Οι έλεγχοι στα σύνορα έχουν ενισχυθεί από τότε που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Τραμπ, ενώ στις αρχές Απριλίου στρατιώτες της Εθνοφρουράς αναπτύχθηκαν στην παραμεθόριο με το Μεξικό.
«Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι αν και η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου, θα χρειαστούν παρατεταμένες προσπάθειες και συνεχή κινητοποίηση πόρων για πολλούς μήνες, προκειμένου να εξαρθρωθούν τα καρτέλ, οι διακινητές και οι κακοποιοί» σχολίασε ο Τάιλερ Χούλτον εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.
Ο Τραμπ είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τη μείωση της παράτυπης μετανάστευσης τους πρώτους 8 μήνες της προεδρίας του το 2017, αποδίδοντάς τη στη σκληρή μεταναστευτική πολιτική που υιοθέτησε.
Όμως, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, τα τελευταία στοιχεία τον εξόργισαν και τον οδήγησαν να ανακοινώσει μέτρα όπως ο χωρισμός των παιδιών των παράτυπων μεταναστών που εισέρχονται στις ΗΠΑ από τους γονείς τους και η άσκηση διώξεων εναντίον οποιουδήποτε περάσει τα σύνορα χωρίς χαρτιά, ακόμη και των αιτούντων άσυλο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.