- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μάντσεστερ - Κατηγορούμενος ο άστεγος «ήρωας» της τρομοκρατικής επίθεσης στο Manchester Arena
Διώκεται για κλοπές σε βάρος θυμάτων
Ένας άστεγος, ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως ήρωας επειδή είχε βοηθήσει θύματα της επίθεσης στο Μάντσεστερ, εμφανίσθηκε σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος ότι έκλεψε προσωπικά αντικείμενα από δύο απ' αυτά.
Ο Κρις Πάρκερ, ένας 33χρονος άστεγος, δήλωσε αθώος για τις δύο κατηγορίες σε δικαστήριο του Μάντσεστερ και προφυλακίσθηκε μέχρι την επόμενη ακροαματική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.
Ο Πάρκερ είναι ύποπτος ότι έκλεψε την τσάντα μιας γυναίκας που είχε τραυματισθεί και της οποίας η 14χρονη εγγονή σκοτώθηκε στην επίθεση καμικάζι που είχε στοιχίσει συνολικά τη ζωή σε 22 ανθρώπους στις 22 Μαΐου στην Manchester Arena στο τέλος μιας συναυλίας της αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε.
Κατηγορείται επίσης για την κλοπή του κινητού τηλεφώνου μιας έφηβης.
Ο Κρις Πάρκερ, ο οποίος πήγαινε τακτικά κοντά στην αίθουσα συναυλιών για να επαιτήσει, είχε επαινεθεί για το θάρρος του αφού είχε αφηγηθεί πώς είχε προστρέξει σε βοήθεια θυμάτων το βράδυ της επίθεσης.
«Άκουσα ένα μπαμ και ένα δευτερόλεπτο μετά είδα μια λευκή λάμψη μετά καπνό και άκουσα κραυγές», είχε δηλώσει την επομένη της επίθεσης μιλώντας στο βρετανικό πρακτορείο Press Association.
«Με έριξε στο έδαφος. Μετά σηκώθηκα και, αντί να φύγω, το ένστικτό μου με ώθησε να τρέξω και να προσπαθήσω να βοηθήσω», είχε συνεχίσει.
Συγκινημένος, είχε επίσης πει πως επιχείρησε να παρηγορήσει ένα κοριτσάκι και μια 60χρονη γυναίκα που τελικά υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Ένας έρανος είχε οργανωθεί για να υποστηριχθεί ο άστεγος, κατά τον οποίο συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 50.000 λίρες (περίπου 55.000 ευρώ), ένα ποσό που δεν του έχει ακόμη δοθεί.
Η Manchester Arena, που παραμένει κλειστή μετά την επίθεση, ανακοίνωσε εξάλλου πως θα ανοίξει και πάλι στις 9 Σεπτεμβρίου με μια φιλανθρωπική συναυλία τα έσοδα της οποίας θα χρησιμεύσουν για να χρηματοδοτηθεί ένα μνημείο προς τιμήν των θυμάτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακυρώθηκε ο αγώνας με τη Μονακό λόγω βομβαρδισμών - Ασφαλείς στο ξενοδοχείο τους οι έφηβοι
Στόχος η ισχυρή στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
Οι ολικές σεληνιακές εκλείψεις συμβαίνουν κάθε 18 μήνες έως τρία χρόνια
Τα ιρανικά κρατικά μέσα μεταδίδουν ότι υπέκυψε στα τραύματά της μετά την αεροπορική επιδρομή
Έγραψε συνθήματα που τον χαρακτήριζαν «σιωνιστή εγκληματία πολέμου»
H ανάρτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη
Έρευνα του ΠΟΥ για τρία ακόμη κέντρα υγείας
«Στόχος δεν είναι η αλλαγή του καθεστώτος» δηλώνει ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ
Η ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών
«Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείουμε τίποτα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ποιος είναι ο 53χρονος Χασάν Χομεϊνί και ποια η στάση που τηρεί τα τελευταία χρόνια
Γιατί υπάρχουν Βρετανικές Βάσεις - Το νομικό καθεστώς και η σημασία τους
«Τώρα θέλουν απεγνωσμένα συμφωνία, αλλά είναι αργά», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η χαρμόσυνη είδηση από την εξόντωσή τους μετριάζεται από την αβεβαιότητα που προκαλεί η αλλοπρόσαλλη και συχνά εχθρική απέναντι στην Ευρώπη και τη λογική πολιτική του Τραμπ
Και τα έξι μέλη του πληρώματος πραγματοποίησαν ασφαλή εκτίναξη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «νέο μεγάλης κλίμακας πλήγμα» στην «καρδιά» της Τεχεράνης
Δεν υπάρχουν τραυματισμοί, λένε από το Ισραήλ
Εκκενώνονται το αεροδρόμιο της Πάφου και οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο
Οι τιμές του μαύρου χρυσού σημείωσαν άνοδο 9% την ώρα που η ναυσιπλοΐα στα Στενά του Χορμούζ έχει διαταραχθεί
Εκκενώνεται και η Βάση Δεκέλειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.