Αθλητισμος

Και στο τέλος νικάνε οι Γερμανοί…

Στο 95’ ο Κρόος σφράγισε την ανατροπή και το 2-1 επί της Σουηδίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
germa.jpg
© EPA/RONALD WITTEK

Μέχρι το 50ό λεπτό, η Γερμανία αποκλειόταν από το Μουντιάλ. Ως το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, δεν είχε την τύχη στα χέρια της. Τώρα, όμως την έχει.

Ένα φαλτσαριστό, μαγικό σουτ του Τόνι Κρόος στο 95’ έδωσε τη νίκη στους παγκόσμιους πρωταθλητές με 2-1 απέναντι στη Σουηδία. Οι εντυπωσιακοί Σκανδιναβοί προηγήθηκαν με γκολ του Τοϊβόνεν στο 32’ και έχασαν ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα.

Στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε άλλη Γερμανία και όχι το φάντασμα του πρώτου. Με τυχερό γκολ ο Ρόις ισοφάρισε και στο υπόλοιπο διάστημα άρχισε το σφυροκόπημα. Ευκαιρίες, δοκάρια, και εντυπωσιακές αποκρούσεις από τον τερματοφύλακα Όλσεν, έσφιγγαν τον κλοιό για την ομάδα του Λεβ. Ώσπου ήρθε αυτή η εντυπωσιακή έμπνευση του Κρόος για το 2-1.

Γερμανία και Σουηδία έχουν από τρεις βαθμούς, ενώ το Μεξικό έξι. Τα «πάντσερ» παίζουν με την άποντη και αποκλεισμένη Νότιο Κορέα την τελευταία αγωνιστική και είναι το φαβορί για τη νίκη. Για να ελπίζει η Σουηδία θα πρέπει να νικήσει τους Μεξικανούς, να πάνε και οι τρεις ομάδες στους έξι βαθμούς και όλα να κριθούν στη διαφορά τερμάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ