- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ήξερε εδώ και τρεις μήνες η κυβέρνηση ότι η Θεσσαλονίκη θα πει το νερό νεράκι;
Ερώτηση στη Βουλή του Σταύρου Καλαφάτη
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή το πρόβλημα λειψυδρίας στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, το οποίο προέκυψε λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό της Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ Α.Ε.).
Με την ερώτησή του ο κ. Καλαφάτης ζητά να πληροφορηθεί αν αληθεύουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το πρόβλημα διαρροής ήταν γνωστό εδώ και τρεις μήνες, καθώς και το πώς θα υπάρξει πρόβλεψη για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον, αφού η ίδια η εταιρία, με ανακοινώσεις της, κάνει λόγο για «πεπαλαιωμένο δίκτυο».
Σχετικά με το θέμα, ο κ. Καλαφάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τις τελευταίες ημέρες η Θεσσαλονίκη βιώνει καταστάσεις που τη γυρίζουν δεκαετίες πίσω. Η λειψυδρία είχε να κάνει την εμφάνισή της στη Θεσσαλονίκη από τη δεκαετία του ’80. Οι δηλώσεις υπουργών, σύμφωνα με τις οποίες “τα συνεργεία της ΕΥΑΘ είναι επί ποδός σε 24ωρη βάση και μάλιστα με πλήρη στελέχωση, μιας και συνέβαλαν σε αυτό θετικά οι 150 προσλήψεις στελεχών στην εταιρεία”, δεν ξεδίψασαν τους Θεσσαλονικείς, ούτε βοήθησαν τα νοικοκυριά στην πόλη να καλύψουν τις ανάγκες τους σε νερό. Τι ακριβώς έγινε και η Θεσσαλονίκη είπε το νερό – νεράκι; Οι αρμόδιοι υπουργοί πρέπει να απαντήσουν αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η βλάβη προκλήθηκε πριν από ένα τρίμηνο. Ελπίζουμε κάτι τέτοιο να μην αληθεύει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση θα γίνει στη Θεσσαλονίκη - Ανέβασε βίντεο με λευκό περιστέρι και κλαδί ελιάς
Επικοινωνία Αθήνας-Κιέβου φέρεται να συνέδεσε το παγιδευμένο drone με την Ουκρανία
Οι υποθέσεις αφορούν κυρίως περιστατικά που συνδέονται με τη δημόσια και δικηγορική παρουσία της
Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη στρατηγική συνεργασία με την Κίνα και την COSCO
Για τα σχολικά έτη 2026-2027, 2027-2028 και 2028-2029
Φόρος τιμής σε Έλληνες και Κύπριους που θυσιάστηκαν κατά την τουρκική εισβολή του 1974
Kλιμακώνεται η αντιπαράθεση με την Χαριλάου Τρικούπη
Η Αθήνα εξέφρασε ανησυχία στην Άγκυρα - «Λειτουργούν οι δίαυλοι επικοινωνίας»
Ένταση με αφορμή την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας
«Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα σήμαινε η σύγκρουση επιβατικού πλοίου ή οποιουδήποτε άλλου πλοίου με αυτό το drone»
Η επένδυση της Metlen μπορεί να καλύψει το 100% των αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας για ΕΣΥ, υποκλοπές και θεσμούς
Η κυβέρνηση νομοθετεί κατά παραγγελία της πρέσβεως των ΗΠΑ, δηλώνει ο Πολάκης
Παράλληλα έβαλε στο στόχαστρο και τον τραπεζικό λογαριασμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στις αιχμές κατά Μητσοτάκη και έκανε λόγο για πολιτική υποκρισία
Παράλληλα, ζητείται προσωπική κράτηση ενός έτους ως μέσο εκτέλεσης της απόφασης,
Οι βασικές προτεραιότητες του κλάδου
Περιοδεία στη Θράκη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Δέκα πρώην υπουργοί και στελέχη της ΝΔ αμφισβητούν ανοιχτά την ηγεσία και αφήνουν αιχμές για νέο φορέα
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε την κρίση του ευρώ με τις σημερινές προκλήσεις ανταγωνιστικότητας και ασφάλειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.