- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιστολή Παπαδημούλη σε Γιούνκερ για οικονομική βοήθεια μετά τις πλημμύρες
Αίτημα να ενεργοποιηθεί επειγόντως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης
Αίτημα να ενεργοποιηθεί επειγόντως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης και ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με θέμα την άμεση αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής που έπληξε χθες με πλημμύρες την περιοχή της Μάνδρας Αττικής.
Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται επίσης στην και στην Αρμόδια Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου, καθώς και στον Επίτροπο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Χρήστο Στυλιανίδη, ζητά την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ και του μηχανισμού πολιτικής προστασίας καθώς «η Ελλάδα έχει ανάγκη από οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, οι οποίοι θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα τους παράσχουν την απαραίτητη υποδομή και υποστήριξη» αυτή τη δύσκολη ώρα.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημήτρη Παπαδημούλη προς την Κομισιόν, στα ελληνικά:
Επείγουσα Επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Αξιότιμοι,
Πρόεδρε Juncker, Επίτροπε Cretu, Επίτροπε Στυλιανίδη,
Με φόντο τις πρόσφατες σοβαρές πλημμύρες στην περιοχή της Αττικής και συγκεκριμένα στα δυτικά προάστια της πόλης της Αθήνας, που προκάλεσαν το θάνατο 14 ανθρώπων, και πολλούς ακόμη τραυματίες, θα ήθελα να ζητήσω την προσοχή σας και να ζητήσω το μέγιστο της υποστήριξής σας.
Οι ακραίες και ξαφνικές καταιγίδες της Τρίτης 14/11 και της Τετάρτης 15/11 είχαν ως αποτέλεσμα πλημμυρισμένους δρόμους, κατεστραμμένα νοικοκυριά και υποδομές, και εν μέσω αυτής της καταστροφικής συγκυρίας, η Ελλάδα τώρα θρηνεί τον χαμό 14 ανθρώπων και τον εγκλωβισμό δεκάδων ακόμη σε σπίτια, αυτοκίνητα και απομακρυσμένες γειτονιές.
Στη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης κατάστασης, ζητώ τη βοήθεια και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δια της κινητοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη οικονομικής στήριξης και ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες της και να τους παρασχεθούν οι απαραίτητες υποστηρικτικές υποδομές.
Αναμένοντας την απάντησή σας, παραμένω στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες, καθώς η κατάσταση εξακολουθεί αν βρίσκεται σε εξέλιξη.
Με ευγενικούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Παπαδημούλης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.