Κιμ Γιονγκ Ουν: Σύντομα και με πυρηνικά όπλα
Καταδικάζει ο ΟΗΕ – Πιθανό το στρατιωτικό επεισόδιο
«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας βρίσκεται λίγο πριν την απόκτηση πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας κ. Κιμ Γιονγκ Ουν, προκαλώντας έντονες ανησυχίες σ΄ όλο τον κόσμο για την πιθανότητα στρατιωτικού επεισοδίου, που θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε πυρηνικό πόλεμο.
Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με το KCNA, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της κομμουνιστικής Βόρειας Κορέας, ο κ. Κιμ είπε επίσης:
- «Ο τελικός μας στόχος είναι να εγκαθιδρύσουμε μια πραγματική ισορροπία δυνάμεων με τις ΗΠΑ και να κάνουμε τους κυβερνώντες των ΗΠΑ να μην τολμούν να μιλούν για μια στρατιωτική επιλογή ενάντια στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας»
- Ο πύραυλός μας, που εκτοξεύτηκε με επιτυχία, αύξησε περαιτέρω τις «στρατιωτικές πυρηνικές δυνατότητες» της χώρας μας (Σ.Σ. βαλλιστικός, μεσαίου βεληνεκούς, τύπου «Hwasong-12», εκτοξεύτηκε Παρασκευή, πέταξε πάνω από την Ιαπωνία κι έπεσε στη θάλασσα).
Σε άλλες εξελίξεις σχετικές με το θέμα:
- Χτες Παρασκευή βράδυ, το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ καταδίκασε την εκτόξευση του πυραύλου ως μια «πολύ προκλητική και σκανδαλώδη» ενέργεια, ενώ ζήτησε από τη Βόρεια Κορέα να «σταματήσει αμέσως» τις πυραυλικές δοκιμές. «Αυτές οι ενέργειες δεν είναι απειλή μονάχα για την περιοχή, αλλά επίσης για όλα τα κράτη - μέλη του ΟΗΕ» τονίζεται στο ψήφισμα του ΣΑ.
- Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ είχε πει, νωρίτερα, πως η Βόρεια Κορέα έδειξε τη πλήρη περιφρόνηση προς τους γείτονές της και ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Και συμπλήρωσε: «Βλέποντας τις δυνατότητές μας, είμαι πεπεισμένος περισσότερο από ποτέ ότι οι πολυάριθμες επιλογές μας δεν είναι μόνο αποτελεσματικές, αλλά και ισχυρές»
- Από την άλλη, η Κίνα, σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, αποδοκίμασε προσεκτικά τις ΗΠΑ: «Ειλικρινά, πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα από όσα κάνουν τώρα, ώστε να υπάρξει μια πραγματικά αποτελεσματική διεθνής συνεργασία σ΄ αυτό το θέμα. Θα πρέπει να αποφεύγουν να εκτοξεύουν και άλλες απειλές. Θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους για την επαναφορά του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων», είπε ο κ. Τσούι Τιανκάι, πρεσβευτής της Κίνας στη χώρα.
- Υπενθυμίζεται ότι προχτές η Νότια Κορέα είχε, επίσης, με τη σειρά της, απειλήσει τη Βόρεια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχυρίστηκε η ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών
Οι πτήσεις εκτράπηκαν προς άλλα αεροδρόμια
Η σημερινή διαδήλωση έχει οργανωθεί από το FNSEA, ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά συνδικάτα της Γαλλίας
Η ίδια έχει δηλώσει πως η απόφαση του εφετείου θα καθορίσει το μέλλον της
Πάνω από 20.000 οι συλλήψεις και 640 οι νεκροί
Μαζί με τον Ντέιβιντ Χάρμπορ, παρά τις φήμες περί «εκφοβισμoύ και παρενόχλησης» στα γυρίσματα
Παραμένουν άγνωστα τα προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν οι δασμοί
Υπεξαίρεσε 3 εκατομμύρια από την κοινή τους επιχείρηση για την ερωμένη του
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.