- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Έκκληση Πουτζδεμόν για ενωμένο πολιτικό μέτωπο
«Για την Καταλονία, για την ελευθερία των πολιτικών κρατουμένων και για την δημοκρατία»
Έκκληση για ενωμένο πολιτικό μέτωπο εν όψει των εκλογών της 21ης Δεκεμβρίου απηύθυνε ο καθαιρεθείς πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης της Κταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν, ο οποίος παραμένει στις Βρυξέλλες. Στόχος, όπως είπε, είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια απόσχισης της επαρχίας από την Ισπανία και να καταγγελθεί η προφυλάκιση πρώην μελών της περιφερειακής κυβέρνησης.
Ο Πουτζδεμόν, ο οποίος κατέφυγε στο Βέλγιο μετά την καθαίρεση της κυβέρνησής του έπειτα από την μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, δήλωσε χθες Παρασκευή ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές από τις Βρυξέλλες.
«Ήρθε η ώρα να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι οι δημοκράτες. Για την Καταλονία, για την ελευθερία των πολιτικών κρατουμένων και για την δημοκρατία», έγραψε ο αυτονομιστής Καταλανός ηγέτης στο Twitter με hashtag "llistaunitaria.cat", μια ιστοσελίδα που καλεί τα κόμματα να κατέβουν ενωμένα στις κάλπες εναντίον της κυβέρνησης της Μαδρίτης.
Η Ισπανία έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Καταλανού ηγέτη και των τεσσάρων συνεργατών του που βρίσκονται στο Βέλγιο. Και οι πέντε κατηγορούνται για εξέγερση, στασιασμό και διασπάθιση δημόσιου χρήματος.
Ο Πουτζδεμόν δήλωσε χθες έτοιμος να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου, προσθέτοντας πως πιστεύει ότι οι ισπανικές δικαστικές αρχές είναι πλέον πολιτικοποιημένες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.