- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έκκληση Πουτζδεμόν για ενωμένο πολιτικό μέτωπο
«Για την Καταλονία, για την ελευθερία των πολιτικών κρατουμένων και για την δημοκρατία»
Έκκληση για ενωμένο πολιτικό μέτωπο εν όψει των εκλογών της 21ης Δεκεμβρίου απηύθυνε ο καθαιρεθείς πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης της Κταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν, ο οποίος παραμένει στις Βρυξέλλες. Στόχος, όπως είπε, είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια απόσχισης της επαρχίας από την Ισπανία και να καταγγελθεί η προφυλάκιση πρώην μελών της περιφερειακής κυβέρνησης.
Ο Πουτζδεμόν, ο οποίος κατέφυγε στο Βέλγιο μετά την καθαίρεση της κυβέρνησής του έπειτα από την μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, δήλωσε χθες Παρασκευή ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές από τις Βρυξέλλες.
«Ήρθε η ώρα να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι οι δημοκράτες. Για την Καταλονία, για την ελευθερία των πολιτικών κρατουμένων και για την δημοκρατία», έγραψε ο αυτονομιστής Καταλανός ηγέτης στο Twitter με hashtag "llistaunitaria.cat", μια ιστοσελίδα που καλεί τα κόμματα να κατέβουν ενωμένα στις κάλπες εναντίον της κυβέρνησης της Μαδρίτης.
Η Ισπανία έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Καταλανού ηγέτη και των τεσσάρων συνεργατών του που βρίσκονται στο Βέλγιο. Και οι πέντε κατηγορούνται για εξέγερση, στασιασμό και διασπάθιση δημόσιου χρήματος.
Ο Πουτζδεμόν δήλωσε χθες έτοιμος να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου, προσθέτοντας πως πιστεύει ότι οι ισπανικές δικαστικές αρχές είναι πλέον πολιτικοποιημένες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.