- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόλεμος ανακοινώσεων με φόντο τα καμένα
Κυβέρνηση και ΝΔ τσακώνονται για την πύρινη λαίλαπα που έκαψε τα πάντα σε Κάλαμο, Καπανδρίτι και Βαρνάβα
Για «φθηνή αντιπολίτευση» κατηγορεί τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή της πυρκαγιές.
Μάλιστα την καλεί «να μην παίζει με τη φωτιά», την ώρα που πυροσβέστες και συνάνθρωποί μας δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, ζητώντας της να «σοβαρευτεί, τουλάχιστον, στις δύσκολες αυτές ώρες».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
Η ΝΔ, και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, συνεχίζουν τη φτηνή αντιπολίτευση τη στιγμή ακριβώς που οι άνδρες της Πυροσβεστικής, κάτοικοι και εθελοντές δίνουν μάχη με τις φλόγες -είναι τέτοια η αδημονία τους που δεν περιμένουν καν να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Τους θυμίζουμε μόνο τα πραγματικά στοιχεία:
- Οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές όπου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (δείκτης 4).
- Τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε Ζάκυνθο (15 μόνο σε μία ημέρα!), σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς και στην Καισαριανή, το Άλσος Βεΐκου, το Κορωπί και στον Κάλαμο -δίπλα ή μέσα στη πρωτεύουσα, δηλαδή.
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα την κατάσταση, καθώς αυτά τα στοιχεία δεν δείχνουν να απασχολούν τη Νέα Δημοκρατία. Καλό θα είναι και η αντιπολίτευση να μην παίζει με τη φωτιά κάνοντας φτηνή «πολιτική», την ώρα που πυροσβέστες και συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη να σώσουν το φυσικό και οικισμένο περιβάλλον, τις περιουσίες τους και, το πιο σημαντικό, να μη θρηνήσουμε θύματα. Ας σοβαρευτεί, τουλάχιστον, στις δύσκολες αυτές ώρες.
ΝΔ: Είστε ανίκανοι
Νωρίτερα, ανικανότητα καταλόγισε η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, με φόντο τις πυρκαγιές στον Κάλαμο Αττικής και τη Ζάκυνθο.
«Ολόκληρες περιοχές της χώρας έχουν γεμίσει με στάχτες και αποκαΐδια. Η ανικανότητα της κυβέρνησης και προσωπικά του κατ' ευφημισμόν υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα έχει τραγικά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας» σημείωσε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Τόνισε, επίσης, ότι αν ο κ. Τόσκας διαθέτει στοιχεία που να αποδεικνύουν τα περί σχεδίου αποσταθεροποίησης εν όψει τριημέρου, οφείλει να ενεργήσει άμεσα και να ενημερώσει υπεύθυνα τον ελληνικό λαό και τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται. «Οτιδήποτε άλλο δεν είναι παρά μια νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με στόχο την απόκρυψη των πραγματικών υπαιτίων», συμπληρώνει η ΝΔ και καταλήγει:
«Ας αφήσουν επιτέλους τις φθηνές δικαιολογίες και τα σενάρια συνωμοσίας και ας πράξουν τα αυτονόητα. Δηλαδή ας συντονίσουν έστω και τώρα τους φορείς που εμπλέκονται στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δυο τους συνδέονταν με στενή φιλία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην αγροτοδασική έκταση - Καλούνται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία
Μια νέα δομή δωρεάν οδοντιατρικής φροντίδας για ευάλωτες ομάδες ανοίγει τις πόρτες της στις 19 Ιουλίου
Από 20 έως 31 Ιουλίου - Δωρεάν δεκαήμερη φιλοξενία
Οδηγίες του Δήμου προς τους πολίτες για την προστασία τους
Έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρεί και ένα ελικόπτερο
Γιατί έσπασε, πότε έχει ξανασυμβεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα επεισόδια φέρεται να ξεκίνησαν όταν ένα άτομο άρπαξε μία αλυσίδα από το λαιμό μίας γυναίκας στην περιοχή Προσφυγικά
Πότε θα δούμε το ουράνιο φαινόμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.