ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Εισαγγελέας: «Όχι» στην αποφυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ.

«Βλέπει» τέλεση νέων παρόμοιων αδικημάτων από την 29χρονη υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών
12
ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ
ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
12
  • Shares

Το ενδεχόμενο τέλεσης νέων παρόμοιων αδικημάτων από την Ηριάννα δεν μπορεί να αποκλείσει και προτείνει απόρριψη του αιτήματος για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της 29χρονης ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, που πρότεινε να απορριφθεί το αίτημά της.

Η υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή και χωρίς να της αναγνωριστεί κάποια ελαφρυντικό, για συμμετοχή της στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Το αποδεικτικό στοιχείο που οδήγησε στη καταδίκη της είναι ένα μερικό αποτύπωμα, σε γεμιστήρα εκτός όπλου, το οποίο είχε εντοπιστεί μαζί με άλλο «ορφανό» οπλισμό στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, η 29χρονη Ηριάννα βρίσκεται στην πρώτη φάση της και άρα σε όχι τόσο σημαντικό στάδιο που να συντρέχει υπέρμετρη βλάβη. Παραδέχθηκε, ωστόσο, πως βλάπτεται η ενασχόλησή της με την διδασκαλία, αυτή όμως είναι μια συνέπεια του εγκλεισμού της, όπως είπε. Ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί και η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που έχει καταθέσει για λόγους υγείας ο 33χρονος συγκατηγορούμενος της Ηριάννας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε λίγη ώρα.

Τι είπε νωρίτερα η Ηριάννα στους δικαστές της

«Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα πρόγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων. Την 1η Ιουνίου μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή μου διαδρομή, η εργασία μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια. Η απουσία μου από αυτήν την τάξη είναι σαν να μου στερούν 6 χρόνια μεταπτυχιακά. Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν. Αισθάνθηκα προσβεβλημένη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

ΕΛΛΑΔΑ
23.08.2017 - 11:41
Είναι από τις φορές που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, αλλά διαψεύδεσαι πανηγυρικά
23.08.2017 - 11:41
FASHION
21.08.2017 - 14:27
Κάποιες γυναίκες ήταν πιο μπροστά από την εποχή τους...
LIFE
21.08.2017 - 13:29
Το περάσαμε το παλούκι μάθημα, έστω και δύσκολα. Σε άλλη δύσκολη στροφή όμως κόπηκες εσύ…
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
20.08.2017 - 18:32
Τζέιμς Ντιν, Γκρέις Κέλι, Αλμπέρ Καμύ, Τζάκσον Πόλοκ. Ο φωτογράφος Christophe Rihet αποτυπώνει τα σημεία με τα μοιραία τροχαία
ΜΟΥΣΙΚΗ
08.08.2017 - 16:25
Κέρδισε προσκλήσεις, H&M δωροκάρτες και την ευκαιρία να γνωρίσεις το γαλλικό band αποκλειστικά από κοντά
08.08.2017