- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το Φεστιβάλ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση σε επιμέλεια των Detach (Voltnoi & Quetempo) χαρτογραφεί το πολιτιστικό και πολιτικό ρεύμα του αφροφουτουρισμού μέσα από συναυλίες, dj sets, διαλέξεις, συζητήσεις, εργαστήρια, έως 12 Νοεμβρίου. Ένα αφιέρωμα-μελέτη του αφροαμερικανικού καλλιτεχνικού ρεύματος που εκφράστηκε μέσα από την επιστημονική φαντασία, τη λογοτεχνία του φανταστικού, τη μουσική, τα εικαστικά, τα κόμικς και τις ταινίες. Ενσωματώνοντας στοιχεία από τις μαύρες διασπορικές κουλτούρες της Δυτικής Αφρικής, της Βόρειας Αμερικής, της Βρετανίας και της Καραϊβικής, σχηματίζει το χάρτη του Μαύρου Ατλαντικού. Η ανάγκη για την ανάκτηση του κλεμμένου παρελθόντος από τη λευκή δύναμη οδήγησε σε ένα δημιουργικό επανασχεδιασμό του μέλλοντος με μύθους, εικασίες και φαντασία από τη σύνδεση της μαύρης εμπειρίας με την τεχνοκουλτούρα του 21ου αιώνα. Αναδιατυπώνοντας την αφήγηση της Δύσης για την αποικιοκρατία και την τεχνολογία, τη φυλή και το χρόνο. Στο μουσικό κομμάτι του Φεστιβάλ ξεχωρίζει η μυθική free jazz δύναμη της Sun Ra Αrkestra, που θα εμφανιστεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης στις 9 Νοεμβρίου, αλλά και σχήματα από την ηλεκτρονικη σκηνή που θα φιλοξενηθούν στο six d.o.g.s όπως A Guy Called Gerald, Dopplereffect, Actress, Moor Mother και η Nkisi από την κολεκτίβα των ΝΟΝ Worldwide, που περιλαμβάνει καλλιτέχνες από την Αφρική και τη διασπορά της σε όλο τον κόσμο (10&11/11).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη και ντουνιά, ξύπνα: Οι M.A.t.E. κυκλοφόρησαν το απόλυτο άλμπουμ
Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Ο Χρήστος Καραμήτσιος (aka Srek) έχει να διηγηθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το dancefloor
Mathame, 19:26μ Jast b2b SLVR, Henri Bergmann & Chris IDH στο ΟΑΚΑ
Ένα ζωντανό ταξίδι στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.