Κοσμος

Η απόγνωση στο Χαλέπι έχει παιδικό πρόσωπο

Η γενιά των βομβαρδισμών και του εμφυλίου έχει λυγίσει και τους πιο σκληρούς παρατηρητές του πολέμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135797-310041.jpg

Η φωτογραφία τραβήχτηκε μετά από ένα ακόμη βομβαρδισμό των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στο Χαλέπι της Συρίας. Το κενό βλέμμα του μόλις πέντε ετών Ομράν Ντακνές έχει λυγίσει και τους πιο σκληρούς παρατηρητές του εμφυλίου πολέμου. Άλλη μια φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ελπίδα να ξυπνήσει συνειδήσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων στη Δύση.

image

Εκτός από τη φωτογραφία, υπάρχει βίντεο στο οποίο διασώστες σηκώνουν στα χέρια του Ομράν, ένα παιδί κολλημένο από τη σκόνη και τις στάχτες του σπιτιού του. Οι διασώστες αφήνουν το παιδί στο καρεκλάκι του ασθενοφόρου και φεύγουν προς αναζήτηση άλλων επιζώντων. Μετά από λίγο οι διασώστες επιστρέφουν με άλλα δύο παιδιά που ανέσυραν από τα συντρίμμια. Τέσσερα παιδιά, δύο άντρες και μια γυναίκα είναι οι τραυματίες της έκρηξης που προκλήθηκε στο σπίτι τους από βόμβα.

«Μπορεί και να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε φωτογραφίες νεκρών και τραυματισμένων παιδιών από τη Συρία, αλλά κάποιες φωτογραφίες διαφέρουν. Αυτή ειδικά άγγιξε το μητρικό μου ένστικτο, έβγαλε τη μαμά από μέσα μου. Η πορτοκαλί καρέκλα. Η έκφρασή του. Ήθελα απλά να τον κρατήσω σφιχτά στην αγκαλιά μου», σχολίασε στο Facebook η δημοσιογράφος Αν Μπάρναρντ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ