Κοσμος

O Κόρμπιν έχασε την εμπιστοσύνη της Κ.Ο. των Εργατικών αλλά αρνείται να παραιτηθεί

Κρίση στο κόμμα της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132115-300152.jpg

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν έχασε την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, καθώς 172 βουλευτές ψήφισαν εναντίον του, ενώ μόλις 40 υπέρ του, με τέσσερις να απέχουν.

Ο κ. Κόρμπιν, ο οποίος ανήκει στη ριζοσπαστική αριστερή πτέρυγα του κόμματος, δέχεται επίθεση από την κεντροαριστερή, ευρωπαϊστική πτέρυγα, η οποία τον κατηγορεί ότι δεν πίστευε αληθινά στην παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν έδωσε μάχη για αποφυγή του Brexit.

Το μεγαλύτερο μέρος των τομεαρχών - σκιωδών «υπουργών» του Εργατικού Κόμματος έχει παραιτηθεί, ενώ οι υποστηρικτές του κ. Κόρμπιν κατηγορούν τους εσωκομματικούς αντιπάλους του για «πραξικόπημα». Ο κεντροαριστερός ηγέτης δήλωσε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, καθώς έχει εκλεγεί «από το 60% των μελών και των υποστηρικτών των Εργατικών».

Η άρση της εμπιστοσύνης, πάντως, δεν υποχρεώνει τυπικά τον κ. Κόρμπιν να παραιτηθεί και να εκκινήσει διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού, ωστόσο εντείνουν την κρίση του κόμματος της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.