Ελλαδα

Φρίκη στο Άργος: Βίαζε μαζί με τον σύντροφό του τον 12χρονο γιο του

Επιβεβαιώθηκε η κακοποίηση και από ιατροδικαστή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
133379-303531.jpg

Στον εισαγγελέα Ναυπλίου οδηγήθηκαν την Τρίτη, οι δύο σύντροφοι από το Άργος, που κατηγορούνται για βιασμό του 12χρονου γιου του ενός εκ των δύο, ο οποίος μάλιστα είναι ΑΜΕΑ.

Ο σύντροφος του πατέρα προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ ο πατέρας αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους (σ.σ. να μην πλησιάζει παιδικές χαρές, σχολεία, και να μην έχει καμία επαφή με τον 12χρονο και παρουσία 3 φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του), λόγω του μεγάλου (65%) ποσοστού αναπηρίας που έχει διαγνωστεί.

Σύμφωνα με το τοπικό site argolikeseidhseis.gr, όλα ξεκίνησαν όταν το παιδί το οποίο ζει με τη μητέρα του στα νότια προάστια της Αθήνας, είχε πάει στο Άργος για ολιγοήμερες διακοπές στο σπίτι του πατέρα του. Ωστόσο σε τηλεφωνική συνομιλία του με τη γιαγιά του, ζήτησε επίμονα να φύγει από το σπίτι. «Έλα να με πάρεις δεν θέλω να καθίσω άλλο εδώ, δεν περνάω καλά» φέρεται να είπε το παιδί. Η γιαγιά μετέβη στο Άργος και πήρε το παιδί μαζί της στην Αθήνα.

Επιστρέφοντας στο σπίτι του και αφού η μητέρα του το ρωτούσε επίμονα, άκουσε έκπληκτη τον 12χρονο να της εξιστορεί πώς ο πατέρας του, μαζί με τον σύντροφό του τον είχαν κακοποιήσει επανειλημμένως σεξουαλικά.

Αμέσως, η μητέρα απευθύνθηκε στην Αστυνομία όπου και κατήγγειλε το περιστατικό.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχημάτισαν δικογραφία, με τον Ανακριτή Ναυπλίου να εκδίδει εντάλματα σύλληψης για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια από οικείο πρόσωπο και σύνοικο του και κατάχρηση της διανοητικής αναπηρίας του ανηλίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου site, έπειτα από απόφαση του αρμόδιου εισαγγελικού λειτουργού, ο 12χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος βεβαίωσε με πόρισμα καταπέλτη, τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του παιδιού, χωρίς προφύλαξη και με την χρήση ακόμη και σεξουαλικών βοηθητικών οργάνων.

Η κατάθεση των δύο ανδρών ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο σήμερα βγαίνουν συνεχώς ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, με τον ιατροδικαστή να επιβεβαιώνει τη φρίκη.

Μάλιστα, κατάθεση έδωσε και η γιαγιά του παιδιού η οποία «καίει» τον γιο της. Άλλωστε αυτή ήταν και εκείνη που μίλησε πρώτη με το παιδί και πήγε και το πήρε από το σπίτι που είχε μετατραπεί σε κολαστήριο.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ