Ελλαδα

Ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ που σκοτώθηκε στο Μόναχο ετοιμαζόταν να έρθει στην Ελλάδα

Η τραγική ιστορία του 17χρονου από τον Άρατο Ροδόπης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134213-306111.jpg

Ο 18χρονος Χουσεΐν Νταϊτσίκ, Έλληνας μουσουλμάνος από τη Ροδόπη, από το χωριό Άρατος, που σκοτώθηκε προσπαθώντας να σώσει την αδερφή του κατά την αιματηρή επίθεση στο Μόναχο και χαρακτηρίζεται ως «ήρωας» από διεθνή μέσα ενημέρωσης, σχεδίαζε να επισκεφτεί το χωριό του στην Ελλάδα.

image

Ο άτυχος νεαρός βρέθηκε την Παρασκευή στο εμπορικό Κέντρο του Μονάχου με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του για να κάνουν τα τελευταία τους ψώνια πριν την αναχώρηση τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα.

image

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, που επικαλείται δημοσιογράφο που μίλησε στο BBC 5 Live, ο νεαρός πυροβολήθηκε δύο φορές έξω από εστιατόριο fast-food.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε πως έσπρωξε την αδελφή του, για να την σώσει την ώρα που ο μακελάρης πυροβολούσε αδιακρίτως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του υπέστη καρδιακή προσβολή, όταν έμαθε για τον θάνατο του γιού του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

image

«Πρόκειται για μια πολύ αγαπημένη οικογένεια. Και τα τρία παιδιά έχουν πολύ καλό χαρακτήρα κι έρχονται συνεχώς στον Άρατο. Γεννήθηκαν στη Γερμανία, καθώς ο πατέρας τους και η μητέρα τους έφυγαν από την Ελλάδα πριν από 20 χρόνια. Είχαν πάει στο εμπορικό κέντρο για ψώνια, καθώς της ερχόμενη Τρίτη θα έρχονταν στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές. Ο πατέρας του δούλευε σε κάποιο εργοστάσιο, ενώ πρόσφατα έκανε και επέμβαση αγγειοπλαστικής . Τα παιδιά είχαν γεννηθεί το 1999 και σπούδαζαν αε γερμανικό σχολείο» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Αράτου, Αμέτ Αμέτ.

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ