Κοσμος

Γιούνκερ προς Φάρατζ: Γιατί είστε ακόμη εδώ; (εικόνες)

Και το φιλί στο μάγουλο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132044-299978.jpg

Να ξεκαθαρίσουν άμεσα και όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη θέση τους για το επικείμενο Brexit ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τη βρετανική ηγεσία. Μιλώντας ενώπιον των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις επιπτώσεις του Brexit ο κ. Γιούνκερ υποστήριξε ότι οι ευρωβουλευτές οφείλουν να σεβαστούν το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. Ωστόσο, παραδέχθηκε «είμαι ακόμα λυπημένος από την έκβασή του. Δεν είμαι ρομπότ, ένας γκρίζος γραφειοκράτης ή τεχνοκράτης». «Είμαι ένας Ευρωπαίος πολίτης και έχω το δικαίωμα να λυπάμαι για το αποτέλεσμα της βρετανικής ψήφου».

image

Στρέφοντας το βλέμμα του προς τον ηγέτη του Ukip και της εκστρατείας της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναρωτήθηκε: «Εσείς γιατί είστε ακόμα εδώ;» «Αυτή είναι η τελευταία φορά που χειροκροτείτε εδώ και σε έναν βαθμό είμαι πραγματικά έκπληκτος που είστε εδώ. Παλεύετε για την έξοδο. Ο βρετανικός λαός ψήφισε για την έξοδο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν.

image

Πριν από την έναρξη της συζήτησης ο Φάρατζ πλησίασε τον Γιούνκερ και είχε μαζί του σύντομο διάλογο σε φιλικό τόνο, ενώ τα φλας τον φωτογράφων άστραφταν γύρω τους. Όταν έστρεψε την πλάτη του για να φύγει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον τράβηξε και τον φίλησε αστραπιαία στο μάγουλο. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του Νάιτζελ Φάρατζ μέσα σε αποδοκιμασίες από το σώμα των ευρωβουλευτών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ