Πολιτικη & Οικονομια

Άγρια κόντρα Τόσκα – ΝΔ για τους κατασκηνωτές στο ΑΠΘ

Παράσταση διαμαρτυρίας βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον υπουργό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
133986-305418.jpg

«Εικονικές μάχες χαρακωμάτων» χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, τις ενέργειες βουλευτών της Ν.Δ. που τον επισκέφθηκαν την Τετάρτη το γραφείο του, ως παράσταση διαμαρτυρίας για την παρουσία των κατασκηνωτών στον προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και τις δηλώσεις και ανακοινώσεις που ακολούθησαν.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, ο αναπληρωτής υπουργός δέχτηκε απρογραμμάτιστη επίσκεψη των βουλευτών της Ν.Δ., Γιώργο Γεωργαντά, Γιώργο Βαγιωνά, Κώστα Γκιουλέκα, Θόδωρο Καράογλου και Γιώργο Καλαφάτη, οι οποίοι μετέβησαν εκεί για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για την κατάληψη του προαυλίου του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του «No Border Camp».

Σημειώνεται ότι η κίνηση των βουλευτών έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος «εξέφρασε υπεύθυνα και ξεκάθαρα, τις ανησυχίες για την κατάληψη του προαύλιου χώρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου από ακραία στοιχεία». Η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «προειδοποίησε ότι το πανηγύρι αυτό που γίνεται με την ανοχή της κυβέρνησης, προσβάλλει τη Θεσσαλονίκη, την ακαδημαϊκή κοινότητα και όλους τους φορολογούμενους, που πληρώνουν τις συνέπειες της ανομίας - και υπογράμμισε ταυτόχρονα, την ανάγκη να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να υπάρξει σεβασμός στην ασφάλεια του πολίτη».

Ο Νίκος Τόσκας διέκοψε σύσκεψη που είχε την ώρα εκείνη, με ανώτατους παράγοντες του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. και δέχτηκε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους οποίους συζήτησε για περίπου 40 λεπτά.

Στην συνέχεια, όμως, οι βουλευτές κατά την αποχώρηση τους, προέβησαν σε δηλώσεις κατηγορώντας την κυβέρνηση και την αστυνομία για ανοχή στην ανομία, χαρακτηρίζοντας εκτός των άλλων ξέφραγο αμπέλι το Πανεπιστήμιο.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Είναι φανερή η προσπάθεια της Ν.Δ. για την δημιουργία τεχνητής έντασης με στόχο την μικροκομματική εκμετάλλευση στο όνομα του δόγματος "νόμος και τάξη", που επιλέγει να προωθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

»Όμως, αυτή η στάση που ακολουθεί την ανάλυση των αποστράτων της Συγγρού, δεν είναι παρά μια προσπάθεια ψευδεπίγραφης απεικόνισης της πραγματικότητας στην χώρα. Όταν εκ των πραγμάτων περιορίζονται να αναδεικνύουν ψευδώς απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις ως μείζονα ζητήματα διακινδύνευσης της δημόσιας ασφάλειας, χάνουν και τα ελάχιστα δείγματα πολιτικής αξιοπιστίας που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν».

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με άλλη ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί τον Νίκο Τόσκα για προκλητική αδράνεια και τον χαρακτηρίζει "κατ' ευφημισμόν υπουργό", που ανέχεται την ανομία.

Πριν από λίγο, εκδόθηκε και νέα ανακοίνωση με δήλωση του Νίκου Τόσκα, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η οποία αναφέρει: «Την ώρα που η κυβέρνηση ασχολείται με σοβαρά εθνικά θέματα, οι βουλευτές της ΝΔ επιδίδονται σε εικονικές μάχες χαρακωμάτων με αντίληψη μικροπολιτικής υστεροβουλίας και εμπάθειας την οποία, λυπάμαι, αλλά δεν προτίθεμαι να ακολουθήσω».

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/STR

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ