Κοσμος

«Συγγνώμη που αργήσαμε»: Το συγκινητικό γράμμα πυροσβέστη στο φέρετρο της 9χρονης Τζιούλια (εικόνα)

Έγινε ασπίδα για να σώσει την αδελφή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136316-311798.jpg

Η 9χρονη Τζιούλια είναι μια από τους 290 νεκρούς του φονικού σεισμού που έπληξε την Ιταλία τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η ίδια σκοτώθηκε γινόμενη ασπίδα για να προστατέψει την 5χρονη αδελφή της Τζιόρτζια, η οποία ήταν και από τους τελευταίους ανθρώπους που ανασύρθηκαν ζωντανοί μέσα από τα συντρίμμια της Αματρίτσε, της Πεσκάρα ντελ Τρόντο και του Ακκούμολι.

Σήμερα, Σάββατο, το φέρετρο τα Τζιούλια ήταν μεταξύ των 35 των οποίων η κηδεία τελέστηκε δημοσία δαπάνη και παρουσία όλης της πολιτειακής ηγεσίας της χώρας στο στάδιο του Άσκολι Πιτσένο.

Ο διασώστης από την Άκουιλα που ανέσυρε τις δύο αδελφές στην Πεσκάρα ντελ Τρόντο, 6 ΄ρες ώρες μετά τον σεισμό, αισθανόμενος ένοχος που «άργησε», της κόλλησε στο μικρό λευκό φέρετρό της ένα σημείωμα με σελοτέιπ, στο οποίο ζητούσε συγγνώμη για τη μοιραία καθυστέρηση.

«Γεια σου μικρούλα, εγώ έδωσα μόνο ένα χεράκι βοήθειας να σε βγάλουμε από τη φυλακή των ερειπίων. Συγγνώμη αν φτάσαμε αργά, δυστυχώς είχες ήδη σταματήσει να αναπνέεις, αλλά θέλω να ξέρεις από εκεί (που βρίσκεσαι) ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να σε βγάλουμε έξω από εκεί» γράφει και συνεχίζει: «Όταν γυρίσω στο σπίτι μου στην Άκουιλα θα ξέρω ότι ένας άγγελος θα με βλέπει από το ουρανό και τις νύχτες θα είσαι ένα φωτεινό αστέρι. Αντίο Τζιούλια, ακομη κι αν δεν με γνώρισες ποτέ, σε αγαπάω πολύ. Αντρέα».

image

*Στη φωτογραφία άρθρου η μητέρα της Τζιούλια πάνω από το φέρετρό της

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ