Μέλη από το κίνημα #FreeBritney διαδηλώνουν για να ελευθερωθεί η Μπρίτνεϊ Σπίαρς από την κηδεμονία του πατέρα της
Μέλη από το κίνημα #FreeBritney διαδηλώνουν για να ελευθερωθεί η Μπρίτνεϊ Σπίαρς από την κηδεμονία του πατέρα της © EPA/ETIENNE LAURENT
Celebrities

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Αναστέλλεται η κηδεμονία από τον πατέρα της

Άλλη μια δικαίωση για το κίνημα #FreeBritney που στηρίζει την Αμερικανίδα τραγουδίστρια

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Η τραγουδίστρια Μπρίτνεϊ Σπίαρς ένα βήμα πριν γίνει επιτέλους ελεύθερη, καθώς το δικαστήριο αναστέλλει την κηδεμονία του πατέρα της.

Άλλη μια σημαντική νίκη για την Μπρίτνεϊ Σπίαρς στη δικαστική μάχη με τον πατέρα της για την κηδεμονία. Όπως έγινε σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 γνωστό, η δικαστής Μπρέντα Πέννυ ανέστειλε το καθεστώς της εποπτείας.

Η τελική απόφαση αναμένεται μέσα στον Νοέμβριο. Ο πατέρας της Μπρίτνεϊ Σπίαρς ελέγχει τη ζωή και την περιουσία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας τα τελευταία 13 χρόνια.

«Η υπάρχουσα κατάσταση δείχνει ένα τοξικό περιβάλλον που απαιτεί την αναστολή του Τζέιμς Σπίαρς» ξεκαθάρισε η δικαστής, έχοντας ακούσει τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών. Και συμφώνησε ότι είναι προς το συμφέρον της Μπρίτνεϊ η αναστολή της κηδεμονίας. Παράλληλα, όρισε την επόμενη ακροαματική διαδικασία στις 12 Νοεμβρίου 2021, προκειμένου να συζητηθεί ο τερματισμός της εποπτείας της τραγουδίστριας.

Ο δικηγόρος της Μπρίτνεϊ, Μάθιου Ρόζενγκαρτ, είπε ότι η απομάκρυνση του Τζέιμι είναι το πρώτο βήμα προς τον τερματισμό ενός «εφιάλτη» για τη Σπίαρς, προσθέτοντας: «Έχει κακοποιηθεί από εκείνον από την παιδική της ηλικία». Ακόμα ζήτησε από το δικαστήριο να διορίσει τον ορκωτό λογιστή Τζον Ζάμπελ ως προσωρινό συντηρητή στην περιουσία των 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Και πρόσθεσε ότι η δικηγόρος του Τζέιμι Σπίαρς αγωνιζόταν για την αναστολή της απόφασης, επειδή ο πατέρας της τραγουδίστριας δεν ήθελε να παραδώσει έγγραφα ή να καταθέσει ο ίδιος στο δικαστήριο. «Αυτό που φοβάται είναι η αποκάλυψη της διαφθοράς του. Έχει "καρπωθεί" εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία της κόρης του» σημείωσε ακόμη.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς - Τα ντοκιμαντέρ και το κίνημα #FreeBritney.

Η δικηγόρος του Τζέιμς Σπίαρς διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απόφαση και αμφισβήτησε τη συναισθηματική κατάθεση της τραγουδίστριας στο δικαστήριο τον περασμένο Ιούνιο, λέγοντας: «Δεν εξετάστηκε. Κανείς δεν γνωρίζει την αλήθεια αυτών των δηλώσεων».

Σημειώνεται ότι ο πατέρας της Μπρίτνεϊ Σπίαρς ήταν απών από τη δικαστική αίθουσα, την ώρα που θαυμαστές της Αμερικανίδας τραγουδίστριας απ' όλη τη χώρα βρίσκονταν έξω από το δικαστικό μέγαρο του Λος Άντζελες, κρατώντας πανό με το hashtag #FreeBritney.

Πανό για την Μπρίτνεϊ Σπίαρς και την προσπάθεια που καταβάλει να σταματήσει η κηδεμονία του πατέρα της
Πανό για την Μπρίτνεϊ Σπίαρς και την προσπάθεια που καταβάλει να σταματήσει η κηδεμονία του πατέρα της © EPA/ETIENNE LAURENT

Ο αγώνας της τραγουδίστριας για την Ψυχική της Υγεία, καθώς και οι δικαστικές μάχες έχουν προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον, και μόλις την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν τρία ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, όπως το Britney vs Spears του Netflix.

Britney vs Spears | Official Trailer | Netflix

Στο ντοκιμαντέρ των New York Times παρουσιάζονται στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο Τζέιμς Σπίαρς είχε προσλάβει μια εταιρεία σεκιούριτι που παρακολουθούσε κρυφά το τηλέφωνο της κόρης του, ηχογραφούσε τις συνομιλίες στο υπνοδωμάτιο με τον φίλο της και τα παιδιά της.

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του Εντάν Γεμινί, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Black Box Security, δήλωσε: «Ο κ. Γεμινί και η Black Box ανέκαθεν συμπεριφέρονταν εντός επαγγελματικών, ηθικών και νομικών ορίων και είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για το έργο τους να κρατήσουν την κυρία Σπίαρς ασφαλή για πολλά χρόνια».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian», η ακροαματική διαδικασία κράτησε τρεις ώρες και ο ίδιος ο δικηγόρος της Μπρίτνεϊ Σπίαρς ανακοίνωσε με ενθουσιασμό την απόφαση στο πλήθος των θαυμαστών #FreeBritney που είχαν κατακλύσει το δικαστικό μέγαρο και διαδήλωναν υπέρ της αγαπημένης τους τραγουδίστριας.

People gather outside Britney Spears conservatorship hearing in Los Angeles

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice