Mπραντ Πιτ-Αντζελίνα Τζολί
Mπραντ Πιτ-Αντζελίνα Τζολί © ΕPA Pool
Celebrities

O Mπραντ Πιτ κατέθεσε μήνυση κατά της Αντζελίνα Τζολί

Αφορά στo Château Miraval που αγόρασαν από κοινού το 2008

62224-137655.jpg
Newsroom |

Νέα εξέλιξη στο διαζύγιο ανάμεσα στον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο πρώτος κατά της πρώην συζύγου του.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε πως ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση κατά της πρώην συζύγου του η οποία αφορά σε μια επιχειρηματική συμφωνία που έκανε η 46χρονη σταρ πριν από λίγους μήνες. Συγκεκριμένα πρόκειται για πώληση του μεριδίου της σε γαλλικό οινοποιείο που είχε αγοράσει όταν ήταν μαζί, εν αγνοία του.

Το Blast αναφέρει ότι ο 58χρονος Μπραντ Πιτ «ισχυρίζεται ότι πούλησε το συμφέρον της γνωρίζοντας ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θα επιδίωκαν να ελέγξουν την επιχείρηση και να υπονομεύσουν τη δική του επένδυση στην εταιρεία που βοήθησε να αναπτυχθεί».

Η Αντζελίνα, από την πλευρά της, αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιό της σε πάμπλουτο Ρώσο χωρίς την έγκριση του πρώην συζύγου της. Αγοραστής είναι ο Ρώσος ολιγάρχης, Γιούρι Σέφλερ, ο οποίος κατέβαλε το ποσό των 28,4 εκατομμυρίων δολαρίων. O 54χρονος είναι ιδιοκτήτης ενός διεθνούς ομίλου εταιρειών που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την εταιρεία εμφιάλωσης της βότκας «Stolichnaya».

Οι δυο τους αγόρασαν το 2008 τόσο την έπαυλη των 35 δωματίων όσο και τον αμπελώνα στο ακίνητο όπου αποφάσισαν να παντρευτούν το 2014.

Chateau Miraval
Chateau Miraval © ΕPA Pool

Ο «πόλεμος» των Πιτ-Τζολί για τον Αμπελώνα

Έχοντας ακολουθήσει χωριστούς δρόμους ήδη από το 2016, η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ φαίνεται πως θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και για την ιδιοκτησία του κτήματος 10 στρεμμάτων και του πύργου Μιραβάλ, στο γαλλικό διαμέρισμα Βαρ. Τον Ιούλιο του 2021, η Αντζελίνα Τζολί, σε μια προσπάθεια να διακόψει και τους επιχειρηματικούς δεσμούς με τον πρώην σύζυγό της Μπραντ Πιτ, ζητούσε από τα δικαστήρια να άρουν προσωρινή διαταγή που εμποδίζει την πώληση των κοινών περιουσιακών τους στοιχείων.  Εξάλλου, αρχικά ο Μπραντ Πιτ κατείχε το 60% της επιχείρησης Quimicum, η οποία διαχειρίζεται το κτήμα, ενώ η Αντζελίνα Τζολί το 40%. Στη συνέχεια όμως μετέφερε μέρος των μετοχών του στην πρώην σύζυγό του, προκειμένου να κατέχουν το ίδιο ποσοστό.

Η νέα «Μούσα» του Μπραντ

Ο Μπραντ Πιτ ως γνωστόν κυκλοφόρησε προ ετών την νέα του οινική «Μούσα, το «Muse» από το Chateau Miraval, το οποίο εμφιαλώνεται μόνο σε 2.000 magnum φιάλες του ενάμιση λίτρου για όλο τον κόσμο. Η σύνθεση του είναι μια αυστηρή επιλογή σταφυλιών από τους δύο παλαιότερους και καλύτερους αμπελώνες του κτήματος που ωριμάζουν σε τσιμεντένιες δεξαμενές που έχουν το σχήμα αυγού για καλύτερη αλκοολική ζύμωση.

Η πρώτη φιάλη πουλήθηκε σε δημοπρασία 3.700 ευρώ ενώ πρόπερσι το καλοκαίρι από το σύνολο της παραγωγής 300 πήγαν αποκλειστικά στην Μύκονο, όπου έγιναν ανάρπαστες από τους λάτρεις του ροζέ, οι οποίοι το χαρακτήρισαν συγκλονιστικό κρασί.

Συνεπιμέλεια πέτυχε ο Μπραντ Πιτ τον περασμένο Μάιο

Με φόντο τα παραπάνω ο Πιτ πέτυχε την συνεπιμέλεια των παιδιών του με την Αντζελίνα Τζολί μετά από μια μακρά δικαστική μάχη. Ο 57χρονος ηθοποιός αγωνιζόταν επί σχεδόν 5 χρόνια να αποκτήσει ίσα δικαιώματα για τα έξι παιδιά που έχει με την πρώην σύζυγό του, στο πιο ακριβό και πικρόχολο διαζύγιο στην ιστορία του Χόλιγουντ. Μια πηγή δήλωσε στην «Daily Mail»: «Είναι τόσο ανακουφισμένος. Η μόνη του πρόθεση είναι να περάσει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά».

Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ είναι γονείς 6 παιδιών, πέντε εκ των οποίων ανήλικα: του 19χρονου Μάντοξ, του 17χρονου Παξ, της 16χρονης Ζαχάρα, της 14χρονης Σιλό και των 12χρονων διδύμων, Βιβιέν και Νοξ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice