Cosmic Telegram

Stardust Notes 15.05.15

Νέα Σελήνη στις 18 Μαΐου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
97249-194945.jpg

Ω ναι! Η ομορφιά θα μας σώσει. Θα μας θεραπεύσει. Θα μας εξανθρωπίσει. Η ομορφιά ανοίγει την καρδιά και θρέφει την ψυχή. Κατά τον Πλούταρχο η ονομασία του μήνα προήλθε από το όνομα της νύμφης Μαίας που ήταν η ομορφότερη από τις Πλειάδες, τις επτά κόρες του Άτλαντα και της Πλειόνης, και μητέρα του θεού Ερμή. Η νέα Σελήνη στον Ταύρο είναι ένα προσκλητήριο αισθήσεων, το σώμα ως βωμός, η φύση ως ενσάρκωση του θείου.

Ο Ταύρος είναι το πρώτο στη σειρά ζώδιο της γης. Είναι το ζώδιο που εκφράζει τη σχέση που χρειάζεται να καλλιεργήσουμε με την υλική διάσταση της ζωής που περιλαμβάνει το σώμα, τους φυσικούς πόρους και τη Γη. Στον Ταύρο ανακαλύπτουμε επίσης ότι η ασφάλεια και η επιτυχία δεν μετριούνται από το χρήμα και το στάτους αλλά από τη χαρά, την ικανοποίηση ότι εκφράζεις τα ταλέντα σου, από τη υγεία και από μια δουλειά που σου δίνει νόημα και σε ολοκληρώνει. Μπορείς να είσαι πλούσιος με δύο τρόπους: ο ένας είναι να έχεις ό,τι θέλεις και ο άλλος είναι να θέλεις ό,τι έχεις. Και οι δύο αυτές εκδοχές χρειάζονται αυτοεκτίμηση και υγιείς αξίες που δεν επηρεάζονται από το τι επιτάσσει η κοινωνία, ή από τι θέλουν οι γονείς, ή από τι προβάλλουν τα μίντια. Όταν δεν ξέρεις τι θέλεις ή σκέφτεσαι ότι δεν αξίζεις αυτό που θέλεις τότε μπορεί να πέσεις στις σκοτεινές παγίδες του Ταύρου που ονομάζονται απληστία, φιλοχρηματία, φιλαργυρία, αναισθησία, πείσμα, πλήξη.

Η Αφροδίτη, η παραδοσιακή κυβερνήτης του Ταύρου, διαχωρίζεται από την Αφροδίτη κυβερνήτη του Ζυγό. Η Αφροδίτη στον Ταύρο είναι αισθησιακή, γήινη, γοητευτική, θηλυκή, σταθερή, εκτιμάει την απόλαυση που δίνουν οι πέντε αισθήσεις. Στον Ζυγό η Αφροδίτη μοιάζει περισσότερο στην Αθηνά που προστατεύει τους ήρωες και φέρνει τον πολιτισμό στους ανθρώπους. Ο Ταύρος λέει: Άρπαξε τη ζωή και στράγγισέ την.

Κατά τη διάρκεια της Νέας Σελήνης η Αφροδίτη βρίσκεται στον Καρκίνο και πριν, στις 16 Μαΐου, κάνει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα (στις 10° Καρκίνου/Ιχθύων) φέρνοντας στην επιφάνεια τη ρομαντική αγάπη, τον ιδανικό έρωτα, την επιθυμία για τέχνη και απόδραση, την ανάγκη για παραμύθια και μύθους, την επιθυμία να δημιουργήσουμε κάτι ανεξίτηλο, κάτι πάνω από εμάς, κάτι ουράνιο. Όταν αγαπάμε πολύ και δημιουργούμε με καρδιά, παύουμε να φοβόμαστε.

Η Αφροδίτη στον Καρκίνο τη μέρα της Νέας Σελήνης τετραγωνίζει τους Δεσμούς της Σελήνης στον Ζυγό και τον Κριό. Δηλαδή; Όταν στηρίζω τους άλλους, αισθάνομαι αυτοπεποίθηση. Όταν αναζωογονώ την αυτοπεποίθηση των άλλων κερδίζουμε και οι δύο. Όταν η ομάδα είναι επιτυχημένη, κερδίζω. Όταν μοιράζομαι με τους άλλους, έχω περισσότερα. Όταν προσπαθώ να ελέγξω, χάνω. Μπορώ να εκφράζω αλλά και να μου εκφράζουν τα αισθήματά τους οι άλλοι, χωρίς φόβο αλλά με σεβασμό και κατανόηση.

Στις 19 Μαΐου ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος (στις 13° των Διδύμων), μέχρι τις 12 Ιουνίου που επανέρχεται σε ορθή πορεία από τις 4° των Διδύμων. Όπως κάθε φορά που ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος, δημιουργείται σύγχυση, ρευστότητα και καθυστερήσεις, αναβολές, επικοινωνιακά προβλήματα. Ο Ερμής στις ανάδρομες φάσεις του συμβαίνει να βρίσκεται στο ίδιο στοιχείο όλο το χρόνο – στο 2015 αυτό το στοιχείο είναι ο Αέρας. Είχαμε ήδη την ανάδρομη κίνησή του στον Υδροχόο, τώρα την έχουμε στους Διδύμους και μετά στον Ζυγό. Ο Αέρας συνδέεται με το νου και την αντικειμενικότητα. Ο αέρας είναι το στοιχείο που μας επιτρέπει να πάρουμε βαθιά ανάσα, να κάνουμε ένα βήμα πίσω από την καθημερινότητα και να παρατηρήσουμε.

Ο σκοπός του ανάδρομου Ερμή είναι να στρέψουμε την προσοχή μας προς τα μέσα και να σκεφτούμε, να ξαναδούμε, να επανεξετάσουμε, να αναζωογονήσουμε, να αποκαταστήσουμε και να ξανακάνουμε.

Μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε μια ανασκόπηση των τελευταίων μηνών, να δούμε διαφορετικά και από άλλη γωνία τη ζωή μας και τις σχέσεις μας, να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας προς τα μέσα, να διορθώσουμε, να ξανασυζητήσουμε, να ρίξουμε φως εκεί που είναι σκοτάδι, να ξανασυνδεθούμε.

Αυτή η Νέα Σελήνη στον Ταύρο λέει ότι με το παλιό σύστημα της πλουτοκρατίας να φθίνει, αρχίζουν να φυτρώνουν οι σπόροι ενός νέου κόσμου που έχει στο κέντρο του την καρδιά. Αυτή η νέα Σελήνη τονίζει ότι δεν πρόκειται για την επιστροφή μας στη φύση, αλλά στη φύση μας. Γεννημένοι στη γη είμαστε η κληρονομιά της.


*Eπηρεάζει τα σταθερά ζώδια (Ταύρους/Λέοντες/Σκορπιούς/Υδροχόους) και κυρίως τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 24-29ο 59´.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ