Visual Browsing
Stardust Notes 06.10.14

Stardust Notes 06.10.14

Έκλειψη Σελήνης στις 8 Οκτωβρίου

Οι Εκλείψεις Σελήνης είναι δυναμικές πανσέληνοι που δημιουργούν έντονες και σημαντικές περιόδους. Με τη Σελήνη να πλησιάζει τη μηνιαία αντίθεσή της με τον Ήλιο μάς δίνεται η δυνατότητα να δούμε από πού ερχόμαστε και πού πηγαίνουμε.

Όπως νιώθουμε σε κάποιους ιδιαίτερους τόπους ότι μπορούμε να έρθουμε περισσότερο κοντά στη συνείδησή μας και να κάνουμε βαθύτερες και ουσιαστικότερες σκέψεις, έτσι υπάρχουν και κάποιες εποχές που μας διευκολύνουν να δούμε τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά. Που βοηθάνε τη διεύρυνση της αντίληψής μας ώστε να δοκιμάσουμε εναλλακτικούς τρόπους συμπεριφορών ή αντιμετώπισης της ζωής. Οι εκλείψεις ανοίγουν περισσότερο έντονα καινούργιους δρόμους, αποκαλύπτουν διεξόδους που δεν είχαμε φανταστεί, μονοπάτια που μέχρι τώρα ήταν αόρατα ή απροσπέλαστα.

Με τον Ήλιο στον Ζυγό και τη Σελήνη στον Κριό αυτή η Πανσέληνος/Έκλειψη Σελήνης ενθαρρύνει την έκφραση της συνεργασίας, του μαζί και του θάρρους. Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού και έχει κυβερνήτη τον Άρη, τον Θεό του Πολέμου, και ο Ζυγός είναι το έβδομο και έχει κυβερνήτη την Αφροδίτη, τη Θεά της Αγάπης και της Ομορφιάς. Πριν κάνουμε έρωτα συχνά κάνουμε πόλεμο. Πολεμάμε ο ένας τον άλλο γιατί δεν βρισκόμαστε σε ειρήνη με τον εαυτό μας. Όσο περισσότερο έχουμε καλλιεργήσει την πλευρά του Άρη, δηλαδή την ικανότητά μας να ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε, τόσο καλύτερα ανταποκρινόμαστε στην πλευρά του Ζυγού, δηλαδή στην τέχνη των σχέσεων και της αναγνώρισης της διαφορετικότητάς του άλλου. Το σημείο του γενέθλιου χάρτη σου που πέφτει ο Ήλιος στις 15° του Ζυγού είναι το σημείο, ο τομέας, που χρειάζεται να διαπραγματευτείς και να δεις τα πράγματα από άλλη οπτική. Ο οίκος που πέφτει η Σελήνη στις 15ο του Κριού δείχνει τον τομέα που χρειάζεται να εκφράσεις τις επιθυμίες και τις προθέσεις σου. Με δυο λόγια: Πού χρειάζεται να αναλάβεις δράση ή να είσαι περισσότερο διεκδικητικός/ή και πού να συμβιβαστείς ή να κατανοήσεις τις επιθυμίες του άλλου;

Η έκλειψη κάνει τρίγωνο με Δία στον Λέοντα και Άρη στον Τοξότη και σύνοδο με τον Ουρανό στον Κριό. Έχουμε δηλαδή μια Πανσέληνο με τη Σελήνη σε ζώδιο της φωτιάς που κάνει θετικές όψεις με τον Δία στον Λέοντα, τον Άρη στον Τοξότη, και σύνοδο με τον Ουρανό στον Κριό, σε ζώδια της φωτιάς. Ένα μεγάλο τρίγωνο σε ζώδια της Φωτιάς σηματοδοτεί δυναμική δράση, ανάληψη πρωτοβουλιών, ενθουσιασμό, άμεσες αντιδράσεις, κινητικότητα, επιδεικτικότητα, αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση. «Έλα μαζί μου. Ζήσε. Έλα να μοιραστείς μαζί μου τη φαντασία μου, τον ενθουσιασμό μου, γίνε μέρος κάτι μεγαλύτερου από σένα, κάνε μεγάλα όνειρα, έλα να γίνουμε ήρωες σε ένα μύθο που θα φτιάξουμε μαζί». Η φωτιά εμπεριέχει ένα τεράστιο εγώ, έμπνευση, γέλιο, χαρά, υπερβολή και φως.

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 16.10.2021
Τα Ζώδια του Σαββάτου 16.10.2021

Ναι, αλλά τι γίνεται όταν η φωτιά πρέπει να αντιμετωπίσει διαφωνίες, απογοήτευση ή την έλλειψη άμεσης ικανοποίησης; Και, ναι, το μεγάλο πρόβλημα της φωτιάς είναι η έλλειψη ευαισθησίας σε όσους δεν συμμερίζονται τα οράματά της. Η Φωτιά θέλει τον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο τώρα, γρήγορα, άμεσα, χωρίς να ενδιαφέρεται αν στο μυθικό δρόμο που προχωράει, σκουντάει, σπρώχνει, μελανιάζει ή και χτυπάει πιθανόν όσους βρίσκονται μπροστά της.

H Σελήνη κάνει επίσης σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό στον Κριό, με τον Ήλιο να βρίσκεται δίπλα στον Βόρειο Δεσμό στον Ζυγό. Η ανανέωση της ηλιακής θέλησης και του στόχου υπερισχύει της Σεληνιακής κυριαρχίας; Με τον Ήλιο στον Βόρειο Δεσμό χρειάζεται να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν. Με τη Σελήνη στον Νότιο κινητοποιούνται ισχυρά συναισθήματα, έρχονται στην επιφάνεια ψυχολογικές δυσκολίες. Η διαίσθηση και η φαντασία ακονίζονται, αλλά υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά με υποψίες και σκοτεινές παράλογες σκέψεις. Η αχίλλειος πτέρνα της διέλευσης του Βόρειου Δεσμού στον Ζυγό είναι ο εγωισμός: η αίσθηση ότι η επιβίωσή μου με υποχρεώνει να προσέχω μόνο τον εαυτό μου, ενώ οι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να ικανοποιούν συνεχώς τις ανάγκες μου παραβλέποντας τις δικές τους. Αυτή η στάση όμως δημιουργεί ένα πηγάδι χωρίς πάτο: αφού οι άλλοι υπάρχουν μόνο και μόνο για να εκπληρώνουν τις επιθυμίες μου, χρειάζομαι όλο και περισσότερο προσοχή και ενέργεια από τους άλλους για να αισθάνομαι ασφαλής. Αυτό που χρειαζόμαστε εδώ είναι δοτικότητα, σύνδεση με τους άλλους που μπορούν να μας εκτιμήσουν και που μπορούν να ανταποδώσουν ό,τι δίνουμε.

Αλλιώς. Αυτή η όψη της Έκλειψης με τους Δεσμούς λέει ότι χρειάζεται πιθανόν να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα το εγώ μας ώστε να στηρίξουμε ολόψυχα κάτι, κάποιον ή κάποιους. Όταν αρχίσουμε με ανιδιοτέλεια να στεκόμαστε δίπλα σε κάποιον, τότε ο εαυτός μας απαλλαγμένος από μικροψυχία και συμπλέγματα αρχίζει να λάμπει. Όταν η προσοχή φεύγει από τον εαυτό μας και στρέφεται προς τους άλλους, τότε η ενέργειά μας ρέει ανεμπόδιστη δημιουργώντας τις συνθήκες που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε. Ε, ναι, οι σχέσεις είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να ανακαλύψεις τον εαυτό σου.

«Η αγάπη είναι μια προσπάθεια να κάνεις ένα κομμάτι του ονείρου σου πραγματικότητα» -

Χένρι Ντέιβιντ Θορό

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5