1821 Digital Gallery
ΤΕΥΧΟΣ 284
STARDUST

Stardust

Αιγόκερε η ανασφάλειά σου σε κάνει να περνάς από συνεχή τεστ το σύντροφό σου.

Αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να σε αγαπάει κάποιος και γιατί. Αφού ενδόμυχα πιστεύεις ότι είναι ζήτημα χρόνου η εγκατάλειψή σου –ακόμα και αν κάποιος βρίσκεται δίπλα σου ήδη μια δεκαετία– πολλές φορές παραβλέπεις τη συναισθηματική κάλυψή σου προτιμώντας κάποιον που δεν αγαπάς, αλλά που σου προσφέρει οικονομική ασφάλεια.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ο 5ος ηλιακός σου οίκος, ο τομέας που σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση και χαρά για τη ζωή, είναι εξαιρετικά ενεργοποιημένος, οπότε κανένας δεν αμφιβάλλει για το ποιος είναι το αφεντικό – εσύ. Το ίδιο συμβαίνει με τον έρωτα. Νιώθεις το αίμα να ξαναγυρίζει στα μάγουλά σου, ενώ η Δημιουργικότητα σε πιάνει από το χέρι οδηγώντας σε στη χώρα της Έμπνευσης. Το σεξ γίνεται ανάγκη και εκτόνωση… Και ναι… τεντώνεται αγουροξυπνημένο το παιδί μέσα σου, έτοιμο για αταξίες, παιχνίδια και θέλω – θέλει αγάπη, τρυφερότητα και παραμύθια. Αυτά μέχρι τις 20/12, γιατί όταν ο κυβερνήτης σου γυρίσει ανάδρομος, η καλή διάθεση, το κέφι και η περιπέτεια του έρωτα ξεφουσκώνουν σαν μπαλόνι... Ούτως ή άλλως, με τον Κρόνο έχει γίνει ήδη φανερό ότι οι σχέσεις γίνονται πιο απαιτητικές και δύσκολες, οπότε να θυμάσαι ότι η κατάκτηση μιας καρδιάς δεν είναι έπαθλο αλλά εξαντλητικός αγώνας με αβέβαιο αποτέλεσμα. 

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τρίτης 19.10.2021
Τα Ζώδια της Τρίτης 19.10.2021

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ακόμα κι αν ο θερμοσίφωνας εκραγεί ή πέσει το ταβάνι στο κεφάλι σου, ανήκεις σε αυτούς που συνεχίζουν να χαμογελάνε στωικά και να υποστηρίζουν ότι το σπίτι τους είναι το καταφύγιό τους. Όταν όμως ο Άρης γυρίζει ανάδρομος από 20/12, συνειδητοποιείς ότι το καταφύγιό σου δεν είναι πυρηνικό, κι αυτό σημαίνει ότι είναι ευάλωτο σε κάθε είδους επιθέσεις. Εκεί που νομίζεις ότι περπατάς αμέριμνος, πατάς το δόκανο – έπεσες σε παγίδα. Δεν μπορείς να κουνηθείς. Έτσι, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να ζητήσεις βοήθεια και να συζητήσεις με τους κοντινούς σου ανθρώπους – δηλαδή να υποχωρήσεις και να υποκριθείς ότι συμφωνείς με ό,τι σου προτείνουν. Α, και μην παριστάνεις τον έκπληκτο εάν αντιμετωπίσεις επιθετικότητα και κριτική από τους ανθρώπους σου. Αν αντιδράσεις, κάν’ το βουβά – το δίκιο είναι μάλλον με το μέρος τους.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 18-24 Οκτωβρίου 2021
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 18-24 Οκτωβρίου 2021

Πίσω από την τεχνητή ομοιομορφία που τείνει να κυριαρχήσει, ξέρεις πολύ καλά ότι –ευτυχώς– δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος για να ζεις τη ζωή σου, ούτε ένα πιστεύω, μία άποψη, ένας δρόμος. Υπάρχουν αντίθετες απόψεις, διαφορετικές θρησκείες και πιστεύω, ψυχολογικές διαφορές, απρόσμενες αντιδράσεις. Σαν συνέπεια ο Άλλος μοιάζει με άλλον πλανήτη που όταν έρχεσαι σε επαφή μαζί του σε ξενίζει, σε εκπλήσσει και σου προσφέρει ένα Πρόβλημα που χρειάζεται να λύσεις με προσοχή. Από τις 20/12 από όλα τα προηγούμενα κυριαρχεί η λέξη Πρόβλημα. Πρόσεξε να μη βαθύνεις τις τυχόν ρωγμές που υπάρχουν ανάμεσα σε σένα και τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεσαι σε καθημερινή επαφή. Τουλάχιστον μην το κάνεις μέχρι του σημείου να γκρεμίσεις τις γέφυρες που σε ενώνουν με τους άλλους ή μαζί με τα άγρια να διώξεις και τα ήμερα. Υ.Γ. Με τη νέα Σελήνη στον Τοξότη (18/10) οι συντροφικές σχέσεις ανεβαίνουν επίπεδο.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Αν ανήκεις στους Καρκίνους που απεχθάνονται να ασχολούνται με το χρήμα, με τον Άρη ανάδρομο (από 20/12) στον τομέα της οικονομικής σου ασφάλειας θα αναγκαστείς να ασχοληθείς σοβαρά με το οικονομικό σου παρόν, για να μη σου πω ότι θα ρίξεις τα μούτρα σου ζητώντας βοήθεια από τους κοντινούς σου ανθρώπους. Δάνεια, κάρτες, λογαριασμοί, αναπάντεχες δαπάνες σε καλούν να προσέξεις: 1) έχεις και ξοδεύεις ή 2) τα οικονομικά σου έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η απάντηση είναι μάλλον εύκολη – τα οικονομικά σου βρίσκονται στα όρια του κραχ, αν δεν τα έχουν υπερβεί ήδη. Ας ελπίσουμε –αν έχεις ωροσκόπο Καρκίνο ιδιαίτερα– ότι το ιππικό θα έρθει να σε σώσει φέρνοντας μαζί του ευρώ. Υ.Γ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποκύψεις στις βιτρίνες που θα σε καλούν σαν Σειρήνες να δώσεις και την τελευταία σου δεκάρα – κλείσε με βουλοκέρι τ’ αυτιά σου. Υ.Γ. 2 Αισθηματικά; Πας καλά; Εδώ μιλάμε για οικονομικό Βατερλό, εσύ σκέφτεσαι έρωτες και λουλούδια;    

   

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Κατευθείαν. Ο Άρης στο ζώδιό σου, σε συνδυασμό με τον Δία και τον Ποσειδώνα στον Υδροχόο, σε κάνουν να αισθάνεσαι άλλοτε σα μαρίδα που δεν μπορεί να αποφύγει τα δίχτυα κι άλλοτε σαν adrenalin junkie που πηδάει ενθουσιασμένο από τον Ισθμό της Κορίνθου. Ένας Λέων μπορεί να πάρει Όσκαρ για την ακαμψία του, αλλά με τον Άρη να γυρίζει ανάδρομος στις 20/12 θα αλλάζεις διαθέσεις με ταχύτητα μετεωρολογικού δελτίου. Κανείς δεν πρόκειται να σε κατηγορήσει αν σπάσεις μια σχέση που δεν σε ικανοποιεί ή σκεφτείς σοβαρά να φύγεις από μια δουλειά χωρίς μέλλον. Η πίστη σου στους άλλους δοκιμάζεται κι αισθάνεσαι ότι είσαι έτοιμος να χαστουκίσεις όποιον τολμήσει να σε αγνοήσει ή να αδιαφορήσει για την πίεση που νιώθεις. Όμως, όσο κι αν πιεστείς, μην αφήσεις την παρόρμηση να σε παρασύρει σε αποφάσεις εν βρασμώ. Υ.Γ. Οι Λέοντες του τρίτου δεκαημέρου έχετε ανοιχτά τα μάτια στην ευκαιρία του Δία, που υπάρχει ακόμα κι αν δεν σας προσφέρεται σε ασημένιο δίσκο. 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Μην αισθάνεσαι ένοχος επειδή φοβάσαι – ότι θα χάσεις τη δουλειά σου, ότι θα μείνεις μόνος, ότι ξεζουμίστηκες, ότι δεν έχεις μέλλον… και μη θυμώνεις που ενώ έφυγε ο Κρόνος δεν αισθάνεσαι ότι άλλαξε κάτι. Έχεις νιώσει στο πετσί σου τι σημαίνει τραγική ειρωνεία, τι σημαίνει να είσαι έτοιμος να πιεις νερό και να αντιλαμβάνεσαι ότι η πηγή είναι οφθαλμαπάτη ή εκεί που είσαι στα πατώματα κάτι να συμβαίνει και να σηκώνεσαι σα να γύρισες μόλις από σπα. Αυτή τη φορά η έξοδος του Κρόνου συνέπεσε όχι μόνο με την παρουσία του Άρη στο 12ο ηλιακό σου οίκο –που είναι πάντα μια εξαιρετικά δυσάρεστη διέλευση– αλλά και την πολύμηνη παραμονή του σε αυτόν. Μην αφεθείς σε αρνητικούς απολογισμούς, μην αποθαρρυνθείς, μην πέσεις – τα έκανες όλα αυτά ήδη. Το να μαστιγώνεις τον εαυτό σου είναι σπατάλη ενέργειας. Άρης είναι, θα περάσει. Τhe show must go on.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Όταν συνειδητοποιείς ότι κάποιοι συνάδελφοι ή κολλητοί σου εξαντλούν την αντοχή σου ή σε εκμεταλλεύονται χωρίς ενδοιασμό, τότε αρχίζεις –πολύ σωστά– να σκέφτεσαι πώς θα απαγκιστρωθείς από αυτούς. Η ανάδρομη διέλευση του Άρη στον 11ο οίκο σου, που επηρεάζει τις φιλίες, τις συνεργασίες και τους στόχους σου, έρχεται να ενεργοποιήσει το ηφαίστειο. Σα γνήσιο παιδί της λογικής, σκέφτεσαι ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να έχεις καλύτερα αποτελέσματα ρίχνοντας όλο σου το βάρος στην καριέρα, παρά να μπερδεύεσαι συναισθηματικά με ανθρώπους που δεν ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις τους. Λάθος. Σχέσεις και καριέρα θα σε απασχολούν ταυτόχρονα, γεγονός που σημαίνει ότι προσπαθείς να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου την ώρα που τα μαχαίρια περνάνε ξυστά από το κεφάλι σου.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Για να μη στραπατσαριστείς, χάσεις πόντους, βυθιστείς, τα βροντήξεις, χειροδικήσεις, απογοητευτείς, κοντραριστείς επαγγελματικά, όταν ο Άρης βρίσκεται ανάδρομος στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου ενώ ο Κρόνος προχωράει στο 12ο οίκο σου, χρειάζεται να ξεπεράσεις δύο σημαντικούς σκόπελους: ο πρώτος ονομάζεται Φιλοδοξία. Εάν επιθυμείς να διακριθείς, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν πετάνε όλοι τη σκούφια τους για σένα. Σαν εξπέρ στα παιχνίδια εξουσίας, θυμήσου ότι για τους επόμενους μήνες πρέπει να επιλέξεις μια επαγγελματική παρουσία χαμηλών τόνων και να υιοθετήσεις μια στρατηγική τακτικής υποχώρησης που περιέχει και συμβιβασμούς. Η δεύτερη πρόκληση ονομάζεται Πολιτική Γραφείου. Παίξε δίκαια το παιχνίδι, όσο κι αν μπαίνεις στον πειρασμό να συμμετάσχεις σε παρασκήνια και ομάδες. Πρέπει να προχωρήσεις αργά, προσεκτικά, χωρίς παρορμητικές αντιδράσεις. Και μην ξεχνάς: από εδώ και πέρα (20/12) περπατάς σε τεντωμένο σχοινί χωρίς δίχτυ προστασίας.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Όσο κι αν σου τη σπάει όταν σου το λένε οι άλλοι, το ξέρεις κι εσύ πως η ζωή δεν είναι ποτέ άσπρη ή μαύρη, αλλά ότι τις περισσότερες φορές, σαν εκκρεμές, πηγαινοέρχεται ανάμεσα στα δύο. Ναι, η νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στο ζώδιό σου (18/12) σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα μέσα από τα γνωστά ροζ γυαλιά σου και σε πείθει για άλλη μια φορά να ελπίζεις στις ερωτικές σχέσεις, αλλά με το που γυρνάει ανάδρομος ο Άρης στον Λέοντα αυτοί που θέλεις να είναι γύρω σου, δίπλα σου και πάνω σου, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν ευκαιρούν. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να χάσεις τη γοητεία σου. Και κάτι ακόμα: έχεις ανάγκη κι εσύ, όπως όλοι μας, την αγάπη. Υπάρχουν άνθρωποι να στη δώσουν, αλλά μερικές φορές το κάνεις αδύνατο με τις σκληροπυρηνικές σου απόψεις. Υ.Γ. Ναι, μπορείς να τρομάξεις τους άλλους ακόμα και φορώντας το πιο υπέροχο χαμόγελό σου – κυρίως τότε.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με τον Άρη ανάδρομο από εδώ και πέρα (20/12) στον Λέοντά σου και τον Κρόνο στον 10ο, μπορεί να μην πάρεις την κληρονομιά που περίμενες, μπορεί να σε κυνηγάει η τράπεζα για την εξόφληση δανείων, μπορεί να αισθάνεσαι εγκλωβισμένος μέσα στη σχέση σου, μπορεί η καριέρα να σου τρώει όλη την ενέργεια ώστε να μην προλαβαίνεις να διαπιστώσεις αν ο/η σύντροφος συνεχίζει να ενδιαφέρεται για σένα, όμως θέλεις δεν θέλεις οι ενστικτώδεις ανάγκες και οι πρωτόγονες επιθυμίες σου θα έρχονται στην επιφάνεια τις πιο ακατάλληλες στιγμές, αναγκάζοντάς σε να τους δώσεις σημασία. Όταν η συναισθηματική επαφή βραχυκυκλώνει, κανένας οικονομικός πονοκέφαλος και καμία καριέρα δεν μπορούν να σε κάνουν να ξεχάσεις ότι ακόμα δεν μεταμορφώθηκες σε humanoid. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Αφού μερικοί σε κατηγορούν ως υπερβολικά αυτάρκη, θα μπορούσες ίσως να κοιτάξεις τον εαυτό σου και να προχωρήσεις χωρίς να υπολογίσεις τι συμβαίνει στους άλλους. Δεν μπορείς όμως, αφού το ζήτημα Σχέσεις αφορά ΔΥΟ. Ο ανάδρομος Άρης στο νευραλγικό 7ο οίκο σου –στον τομέα της συντροφικότητας– θα κάνει θέμα οτιδήποτε σε χωρίζει από τον Άλλον, ενώ εσύ πρέπει να αποφασίσεις αν η σχέση επιδέχεται ρεκτιφιέ ή αν bye bye love…  Πρόσεχε: όταν σχετίζεσαι με ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν συναισθηματικά, η συνηθισμένη  αντίδρασή σου είναι να αποστασιοποιείσαι τόσο πολύ από αυτούς που να μοιάζεις με παγοκολόνα. Αντιλαμβάνεσαι ότι έτσι δίνεις λάθος μηνύματα και τώρα, με ανάδρομο τον Άρη στον τομέα των στενών σχέσεων, η κατάσταση θα επιδεινωθεί;

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Παρόλο που σαν Ιχθύς πολλές φορές αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε λάθος δουλειά, με τους λάθος ανθρώπους, εντούτοις από τώρα (20/12) μέχρι τον Μάρτιο χρειάζεται να εργαστείς με εξοντωτικούς ρυθμούς σε ένα περιβάλλον που πολλές φορές θα σε κάνει να αισθάνεσαι σαν Αμερικανός στο Βιετνάμ. Επιπλέον, η καθημερινότητα –που καθόλου δεν σου αρέσει με το ρεαλισμό της και τις πρακτικές υποχρεώσεις της– σε βομβαρδίζει με λογαριασμούς, ευθύνες, εκκρεμότητες και χίλια πράγματα που σου τη σπάνε αλλά που χωρίς αυτά δεν προχωράει η ζωή. Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και το σώμα σου, που σαν βαρόμετρο σωματοποιεί κάθε πίεση που δέχεσαι κάνοντάς σε να αισθάνεσαι συνεχώς κουρασμένος και θυμωμένος. Μήπως να κρεμάσεις κάπου στο σπίτι σου ένα σάκο του μποξ; Βεβαίως κάνει και το μαξιλάρι.

* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Τα Ζώδια της Τρίτης 19.10.2021
Τα Ζώδια της Τρίτης 19.10.2021
Σκορπιέ η επιστροφή του Δία σε ορθή πορεία μέχρι το τέλος του χρόνου (σχεδόν)...
Zarastro
Τα Ζώδια της Τρίτης 19.10.2021
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5