Cosmic Telegram

Τα Ζώδια της εβδομάδας | 10-16 Ιανουαρίου 2022

Αιγόκερε, το αίσθημα σωματικής κόπωσης μπορεί να είναι έντονο στο ξεκίνημα της εβδομάδας

zarastro.jpg
Zarastro
ΤΕΥΧΟΣ 811
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aigokerws.jpg

Cosmic Telegram: Ο Zarastro κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 10-16 Ιανουαρίου 2022

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Η εβδομάδα ξεκινά με μια αίσθηση αποδιοργάνωσης ή και σωματικής κούρασης, καθώς την Τρίτη ο κυβερνήτης σου Άρης σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τους γεννημένους των αρχών του 3ου δεκαημέρου. Μπορεί να νιώθεις ένα συναίσθημα απαισιοδοξίας για την πορεία κάποιων πραγμάτων στη ζωή σου, να αισθάνεσαι ότι σου είναι κόπος ακόμη και το να σηκωθείς από το κρεβάτι, ενώ για άλλους αυτό μπορεί να μεταφράζεται σε έλλειψη συγκέντρωσης, βαρεμάρα, αναβλητικότητα περί των πρακτικών και αναγκαίων «καθηκόντων» μέσα στην καθημερινότητα και γενικά... you get the point, it’s one of those days, οπότε μην πιέσεις τον εαυτό σου περισσότερο, αποφεύγοντας επίσης να πάρεις σημαντικές αποφάσεις. Στις 15/1 ο Ερμής γυρίζει σε ανάδρομη πορεία στον Υδροχόο, δημιουργώντας τα γνωστά μπερδέματα στις συναναστροφές και τις συνεργασίες σου, αν και μπορεί να υπάρξουν και συναντήσεις με άτομα που είχες να δεις καιρό ή είχατε δουλέψει μαζί κατά το παρελθόν. Προσοχή σε υπογραφές και συμβόλαια καθώς και σε ό, τι σχετίζεται με υπολογιστές, κινητά, διαδίκτυο, αρχεία κ.λπ. Η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα την Κυριακή βγάζει μια ένταση γύρω από τα επαγγελματικά, κυρίως για το 3ο δεκαήμερο, εν αναμονή της δυνατής Πανσελήνου του Ιανουαρίου.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)
Αρκετά «μπερδεμένα» ξεκινά η εβδομάδα, καθώς το τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα την Τρίτη αποπροσανατολίζει την κρίση σου, ευνοώντας λανθασμένες «εντυπώσεις» και αποφάσεις σε προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις, αλλά και σε θέματα οικονομικών, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τις αρχές του 3ου δεκαημέρου. Μπορεί να τρέφεις αυταπάτες σχετικά με μια κατάσταση στην ερωτική σου ζωή, σχετικά με τη στάση ενός φίλου ή ενός συνεργάτη και έτσι να παρασυρθείς σε συμπεράσματα που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, οπότε καλύτερα δώσε χρόνο στα πράγματα, αποφεύγοντας σε κάθε περίπτωση και σημαντικές κινήσεις που αφορούν στα χρήματά σου, όπως πάρε-δώσε με τράπεζες, υπογραφές συμβολαίων, επενδύσεις κ.λπ. Το Σάββατο ο Ερμής στον Υδροχόο γυρνά ανάδρομος μέσα στον τομέα της καριέρας σου και οι επικοινωνίες σου με ανωτέρους, συνεργάτες και πελάτες θέλουν προσοχή και διπλωματία προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ενώ θα πρέπει να δείξεις υπομονή σε τυχόν αναβολές και καθυστερήσεις στα σχέδιά σου. Η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα άλλωστε την Κυριακή, «προάγγελος» της επερχόμενης Πανσέληνου, σε καλεί να εξετάσεις πιο ουσιαστικά τα πλάνα σου για το μέλλον.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)
Στο ξεκίνημα της εβδομάδας επικρατεί μια σύγχυση στην ατμόσφαιρα, αφού το τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα την Τρίτη «θολώνει τα νερά» σχετικά με ζητήματα καριέρας και επαγγελματικών συνεργασιών, επηρεάζοντας ιδιαίτερα το 3ο δεκαήμερο. Αρχικά, μπορεί να μην έχεις σαφή εικόνα της κατάστασης, βλέποντας αυτά που θέλεις να δεις και όχι τα αντικειμενικά δεδομένα, τρέφοντας μεγάλες προσδοκίες που μπορεί στη συνέχεια να φέρουν απογοήτευση, γι’ αυτό μη βιαστείς να δεσμευτείς και να προχωρήσεις σε σημαντικές αποφάσεις αυτές τις μέρες. Δεν αποκλείεται από την άλλη να αισθάνεσαι και λίγο «σαστισμένος» ενεργειακά, οπότε και πάλι, πάρε τον χρόνο σου, φροντίζοντας περισσότερο τον εαυτό σου. Άλλωστε το Σάββατο ο κυβερνήτης σου Ερμής γυρίζει σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία, γεγονός μεγαλύτερης πίεσης και αστάθειας μέσα στην καθημερινότητά σου. Για τις επόμενες τρεις εβδομάδες χρειάζεται προσοχή σε μετακινήσεις και επικοινωνίες, έχοντας τα μάτια σου στο τιμόνι όταν οδηγείς, μιλώντας με όσο το δυνατό μεγαλύτερη σαφήνεια (τσεκάροντας τι στέλνεις μέσω μηνυμάτων και μέιλ) για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, κάνοντας και κανένα back up στα αρχεία σου καλού κακού. Η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα την Κυριακή είναι λίγο πιο «βαριά», προετοιμάζοντας για τη δυνατή Πανσέληνο του μήνα, που μπορεί να «παίξει» με τις ανασφάλειές σου (3ο δεκαήμερο κυρίως).


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)
Τα επίπεδα ενέργειάς σου μπορεί να «πιάνουν πάτο» στο ξεκίνημα της βδομάδας, λόγω του τετραγώνου Άρη-Ποσειδώνα την Τρίτη, που επηρεάζει ιδιαίτερα τις αρχές του 3ου δεκαημέρου. Αυτή η κούραση ίσως συνδυάζεται και με μια περίεργη αίσθηση ανησυχίας ή και απογοήτευσης για το γεγονός ότι οι γιορτές είναι πια πίσω σου και δώσ’ του «κλάμα και οδυρμός» και αναπόληση ξέγνοιαστων στιγμών αλλά και αβάσταχτη βαρεμάρα για τα καθήκοντα δουλειάς και καθημερινότητας που δεν γουστάρεις τώρα καθόλου. Τι να γίνει, δεν χρειάζεται όμως να το πάρεις και «κατάκαρδα», απλά ανάβαλε σημαντικές αποφάσεις και συζητήσεις και ασχολήσου μόνο με τα απολύτως απαραίτητα. Στο κομμάτι της υγείας όμως πρέπει να κάνεις μια συνειδητή προσπάθεια να μπεις λίγο σε πρόγραμμα, κόβοντας κακές συνήθειες αλόγιστου φαγητού που σε «συνόδευσαν» στις γιορτές, ενσωματώνοντας και λίγη παραπάνω άσκηση. Ο Ερμής, που γυρίζει ανάδρομος το Σάββατο, φέρνει καθυστερήσεις αλλά και μπλέξιμο σχετικά με οικονομικές υποθέσεις, συνεννοήσεις και ερωτικά ζητήματα, ενώ η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα την Κυριακή σε βάζει στο «mood» της επερχόμενης Πανσέληνου στο ζώδιό σου, εντείνοντας το συναίσθημα και την ανάγκη οριοθέτησης σε προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Το ξεκίνημα της εβδομάδας είναι λίγο «tricky» για τα ερωτικά και τα οικονομικά σου εξαιτίας του τετραγώνου Άρη-Ποσειδώνα (11/1), που επηρεάζει ιδιαίτερα τις αρχές σου 3ου δεκαημέρου. Μπορεί να βρίσκεσαι σε δίλλημα για το πώς να χειριστείς μια κατάσταση μέσα στη σχέση σου που σε απογοητεύει ή στο πώς να εκφράσεις τα συναισθήματά σου προς το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει, έχε όμως υπόψη σου πως είναι προτιμότερο να πάρεις τον χρόνο σου, καθώς η σωστή κρίση συνήθως «κάνει νερά» όπου εμπλέκεται ο Ποσειδώνας με δυσαρμονικές όψεις. Επιφυλακτικός πρέπει να είσαι και σχετικά με νέες γνωριμίες και με άτομα που σε προσεγγίζουν «τάζοντάς» σου διάφορα, καθώς παίζει πολύ εξιδανίκευση, ενώ καλύτερα να αφήσεις για αργότερα αποφάσεις και κινήσεις σχετικά με τα οικονομικά σου. Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος απέναντί σου το Σάββατο, συμβάλλοντας με τη σειρά του στην ασάφεια και το επικοινωνιακό «κομφούζιο» σε σχέσεις και συνεργασίες και μάλιστα μπορεί να επανέλθουν διαφωνίες του παρελθόντος, ζητώντας τώρα λύσεις, ενώ ίσως έχεις «κρούσεις» από πρώην συντρόφους και άτομα με τα οποία είχες δουλέψει μαζί παλαιότερα. Η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα (16/1) «σου κλείνει το μάτι» για ουσιαστικότερη φροντίδα στο μέτωπο της υγείας σου.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)
Η τάση για θυματοποίηση «καλά κρατεί» στο ξεκίνημα της εβδομάδας λόγω του τετραγώνου Άρη-Ποσειδώνα (11/1), που επηρεάζει ιδιαίτερα το 3ο δεκαήμερο. Είσαι πιο ευαίσθητος στα προβλήματα των άλλων και εκείνοι με τη σειρά τους πιο keen να σου εκμυστηρευτούν τις ανησυχίες και τα βάσανά τους, ίσως με μια δόση υπερβολής, για whatever reason, από τον Covid μέχρι το story με την πεθερά τους, και κάπου εκεί χάνονται τα «όρια» και καταλήγεις να φορτίζεται εσύ δυσανάλογα για λογαριασμό άλλων. Don’t. Από την άλλη βέβαια μπορεί δικές σου προσωπικές, οικογενειακές ή επαγγελματικές σχέσεις να δημιουργούν προβληματισμό ή απογοήτευση, ρίχνοντας σε λιγάκι ψυχολογικά, επειδή όμως τα πράγματα είναι ρευστά, απόφυγε κρίσεις και σημαντικές αποφάσεις αυτές τις μέρες. Ο κυβερνήτης σου Ερμής από τον Υδροχόο ξεκινά την πρώτη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του για το 2022 και έτσι για τις επόμενες εβδομάδες θέλει υπομονή σε τυχόν καθυστερήσεις και αναβολές σε θέματα δουλειάς, σε γκρίνιες και κακές συνεννοήσεις με συναδέλφους, υπαλλήλους, συνεργάτες, πελάτες, σύντροφο προσέχοντας παράλληλα τα αρχεία σου σε υπολογιστές, κινητά κ.λπ. γιατί παίζουν τα γνωστά «χαριτωμένα». Η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα (16/1) βγάζει ένταση και τάση για χειριστικές συμπεριφορές στα ερωτικά (3ο δεκαήμερο κυρίως).


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)
Το τετράγωνο Άρη-Ποσειδωνα στο ξεκίνημα της εβδομάδας (11/1) διαμορφώνει ένα πιο ανήσυχο και «ομιχλώδες» πλαίσιο σε θέματα καθημερινότητας και δουλειάς, ιδιαίτερα για τους γεννημένους των αρχών του 3ου δεκαημέρου. Καταρχάς, η ζωτικότητα και η δυνατότητα συγκέντρωσής σου μπορεί να μην είναι «στα καλύτερά τους» και να σου είναι κομματάκι δύσκολο να ανταποκριθείς στα διάφορα «πρέπει», με τη βαρεμάρα να «σιγοντάρει» από κοντά για μερικούς. Άλλοι μπορεί να έχουν «θέμα» στη συνεννόηση με συναδέλφους, συνεργάτες, πελάτες και να δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις, οπότε καλύτερα όχι βιασύνες για τα σημαντικά, δίνοντας περιθώριο στον εαυτό σου να επεξεργαστεί σωστά τα υπάρχοντα δεδομένα. Το Σάββατο ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στον Υδροχόο, ωθώντας σε αναθεώρηση των καταστάσεων στα ερωτικά σου, με τις παρεξηγήσεις και τα γνωστά «παράσιτα» στην επικοινωνία με το ταίρι σου να είναι μέσα στο παιχνίδι, ενώ από την άλλη ευνοούνται οι επανασυνδέσεις με μετανιωμένους πρώην. Η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα την Κυριακή «προετοιμάζει» το κλίμα για την Πανσέληνο του μήνα, φέρνοντας πίεση και ενδεχομένως εντάσεις στα οικογενειακά ή τα επαγγελματικά, κυρίως για το 3ο δεκαήμερο.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Στην αρχή της εβδομάδας «οφείλεις» να είσαι επιφυλακτικός σε σχέση με τα ερωτικά, τα οικονομικά και τα επαγγελματικά σου, καθώς την Τρίτη ο Άρης σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, επηρεάζοντας ιδιαίτερα το 3ο δεκαήμερο. Επειδή όπου βάζει «το χεράκι του» ο Ποσειδώνας η ορθή κρίση «παίρνει ρεπό», θα ήταν προτιμότερο να κρατήσεις στάση αναμονής σχετικά με σημαντικές αποφάσεις και δεσμεύσεις σε αυτούς τους τομείς, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ίσως να τρέφεις και αυταπάτες για τη δράση του συντρόφου σου ή ενός συνεργάτη, βγάζοντας on top συναισθηματική ανασφάλεια, οπότε και σε αυτή την περίπτωση δώσε χρόνο στα πράγματα, αποφεύγοντας τα βιαστικά και λανθασμένα κατά πάσα πιθανότητα συμπεράσματα. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή από το Σάββατο εντείνει τη σύγχυση σε σχέση με προσωπικές, οικογενειακές ή επαγγελματικές σχέσεις μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να «πέφτεις» ψυχολογικά, απλά χρειάζεται υπομονή και σωστή διαχείριση στο κομμάτι της επικοινωνίας. Η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα βέβαια την Κυριακή μπορεί να δοκιμάσει λίγο πιο «άμεσα» τις αντιδράσεις σου απέναντι στη χειριστική συμπεριφορά ενός κοντινού σου ατόμου (3ο δεκαήμερο κυρίως).


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)
Το τετράγωνο του Άρη από το ζώδιό σου με τον Ποσειδώνα στην αρχή της εβδομάδας (11/1) δημιουργεί πιθανότατα «αναταράξεις» στη διάθεσή σου, επηρεάζοντας ιδιαίτερα το 3ο δεκαήμερο. Λίγο ο βροχερός καιρός, λίγο το πέραμα των γιορτών, λίγο η Covid «πανδαισία» και μπορεί να νιώθεις πιο ευαίσθητα ψυχολογικά, μην έχοντας όρεξη για δράση, αλλά μάλλον για «απόσυρση», μέχρι να πάρεις τα πάνω σου. Αυτό όλο μπορεί να «βγαίνει» σε κάποιους μέσω και σωματικής κόπωσης, επομένως άσε τα δύσκολα για αργότερα, φροντίζοντας περισσότερο τον εαυτό σου. Φυσικά μπορεί να υπάρχει και μια αντικειμενική δυσκολία στα επαγγελματικά ή κάποιο πρόσωπο από την οικογένεια να αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα και να έχει ανάγκη τη στήριξή σου, γεγονός που σου δημιουργεί πίεση και άγχος. Το Σάββατο ο Ερμής γυρνά ανάδρομος στον Υδροχόο και το γνωστό «γαϊτανάκι» ασυνεννοησίας μέσα στην καθημερινότητα ξεκινά, οπότε χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στην επικοινωνία, σε αυτά που στέλνεις μέσω μέιλ και μηνυμάτων, καθώς και σε συσκευές τεχνολογίας, με ένα back up των αρχείων σου να κρίνεται very wise για να γλιτώσεις από τυχόν «tech-λαχτάρες», ενώ οφείλεις να προσέχεις περισσότερο και στην οδήγηση αυτό το διάστημα.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
Το αίσθημα σωματικής κόπωσης μπορεί να είναι έντονο στο ξεκίνημα της εβδομάδας με το τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα (11/1), που επηρεάζει ιδιαίτερα το 3ο δεκαήμερο. Ίσως δεν ξεκουράστηκες όσο ήλπιζες μέσα στις γιορτές και η «ολική επαναφορά» σε ρυθμούς Γενάρη σε βρίσκει λίγο «απροετοίμαστο» οργανικά. Προσπάθησε να μη φορτώσεις το πρόγραμμά σου υπερβολικά τις πρώτες μέρες, αποφεύγοντας επίσης να πάρεις σημαντικές αποφάσεις, καθώς το κριτήριό σου είναι «επισφαλές» και μπορείς να επηρεαστείς εύκολα από γνώμες τρίτων, καταλήγοντας σε λανθασμένα συμπεράσματα σε θέματα δουλειάς. Ίσως νιώθεις και ψυχολογικά λίγο down ή έξω από τα νερά σου για να αναμειχθείς σε συζητήσεις και επικοινωνιακά πάρε-δώσε. Το Σάββατο ο Ερμής γυρνά σε ανάδρομη πορεία στον Υδροχόο μέχρι 25/1, ενώ από 26/1- 3/2 θα περάσει ανάδρομος από το δικό σου ζώδιο. Προσοχή χρειάζεται αυτό το διάστημα σε οικονομικές συμφωνίες, υπογραφές συμβολαίων (καλύτερα να τα αφήσεις για μετά τις 3/2), στον τρόπο που επικοινωνείς, δείχνοντας υπομονή και σε τυχόν καθυστερήσεις σε επαγγελματικά σχέδια. Η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα στο ζώδιό σου την Κυριακή αρχίζει να «χτίζει» την ένταση εν όψει της Πανσέληνου στον άξονά σου.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)
Η επιφυλακτικότητα είναι σύμμαχός σου στο ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς το τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα την Τρίτη δημιουργεί «θολό τοπίο» σε ζητήματα συλλογικής δουλειάς, προσωπικών σχέσεων και οικονομικών, ιδιαίτερα για το 3ο δεκαήμερο. Επηρεάζεσαι εύκολα από το περιβάλλον σου και αυτή η ευκολοπιστία μπορεί να σου στοιχίσει «ακριβά» σχετικά με οικονομικές κινήσεις που δεν έχουν «μετρηθεί» σχολαστικά, ενώ το radar σου δεν λειτουργεί αναφορικά με προθέσεις συνεργατών, συντρόφων ή φίλων. Αυτές φυσικά δεν είναι «συνθήκες» για να παρθούν αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα, οπότε είναι καλύτερο να τις καθυστερήσεις για να μπορέσεις να καταλήξεις σε όσο το δυνατόν πιο σωστά συμπεράσματα. Το «χρονοδιάγραμμα» βέβαια είναι πιεσμένο, καθώς το Σάββατο ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στο ζώδιό σου μέχρι 25/1 και εν συνεχεία μέχρι 3/2 στο ζώδιο του Αιγόκερω, οπότε το brain fog είναι μια πραγματικότητα για τις επόμενες βδομάδες, με τις καθυστερήσεις και τα εμπόδια σε σχέδια, τις δυσκολίες στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις, αλλά και το «αλαλούμ» σε σχέση με ηλεκτρονικά μέσα, το διαδίκτυο, τα δεδομένα σε υπολογιστές κ.λπ. να είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ίσως όμως υπάρξουν επιστροφές από το ερωτικό ή επαγγελματικό σου παρελθόν.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)
Με πίεση και άγχος ξεκινά η εβδομάδα, καθώς το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα από το ζώδιό σου την Τρίτη σε αποδιοργανώνει ως ένα βαθμό, ιδιαίτερα αν είσαι γεννημένος στο 3ο δεκαήμερο. Η επαφή σου με την πραγματικότητα είναι λίγο elusive, ενώ μπορεί να νιώθεις ότι και τα επίπεδα ενέργειάς σου είναι μειωμένα. Το γενικότερο πλαίσιο δεν ευνοεί τη δράση και τη λήψη σοβαρών αποφάσεων στα επαγγελματικά, καθώς υπάρχει η πιθανότητα εξαπάτησης από άτομα με questionable κίνητρα, αλλά και αυταπάτης σχετικά με ιδέες και προτάσεις που φαίνονται πολύ ελκυστικές, χωρίς όμως να είναι πολύ ξεκάθαρες. Πάρε τον χρόνο σου και αξιολόγησε ψύχραιμα σε δεύτερο χρόνο τις όποιες κινήσεις σου. Στο «μπλεγμένο» τοπίο της εβδομάδας συμβάλλει φυσικά και η ανάδρομη πορεία του Ερμή από το Σάββατο, που φυσικά επηρεάζει σταδιακά ήδη από τις αρχές της εβδομάδας. Μέχρι τις 3/2 μπορεί να νιώθεις μεγαλύτερη εσωστρέφεια ή «μοναξιά» σε νοητικό και ψυχολογικό επίπεδο, ακόμα κι αν βρίσκεσαι μέσα σε κόσμο. Η αίσθηση ότι δεν σε καταλαβαίνουν θα είναι υπαρκτή, ενώ χρειάζεται να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο για ξεκούραση μέσα στη μέρα για να μπορείς να αποφορτίζεσαι από τα διάφορα «χαριτωμένα» της καθημερινότητας και της δουλειάς.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ