Cosmic Telegram

Τα Ζώδια της εβδομάδας | 20-26 Δεκεμβρίου 2021

Αιγόκερε, είσαι ο πρωταγωνιστής της πιο festive εβδομάδας καθώς τη Δευτέρα η Αφροδίτη γυρνά ανάδρομη στο ζώδιό σου

zarastro.jpg
Zarastro
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aigokerws.jpg

Cosmic Telegram: Ο Zarastro κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 20-26 Δεκεμβρίου 2021

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Καλά Χριστούγεννα! Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στον Αιγόκερω από το ξεκίνημα της εβδομάδας μέχρι τις 28/1 είναι μια συνθήκη που θα επηρεάσει τα επαγγελματικά σου, ζητώντας αναθεωρήσεις της πορείας και των πλάνων σου. Βρίσκεσαι σε μια φάση που χρειάζεται να επανεξετάσεις τα θέλω, τα όνειρα και τις κινήσεις σου σε αυτόν τον τομέα, έχοντας ως γνώμονα ότι η καριέρα σου πρέπει πρωτίστως να ικανοποιεί εσένα και τις φιλοδοξίες σου και όχι «φορεμένες» επιδιώξεις άλλων. Πιθανότητα να υπάρξουν και αλλαγές για ορισμένους, σχετικά με τις συνθήκες, τα πόστα ή ακόμα και το αντικείμενο με το οποίο ασχολείσαι, αν θεωρείς ότι η ταλαιπωρία που υφίστασαι δεν αξίζει τον κόπο, καλό όμως είναι οι όποιες αποφάσεις να παρθούν μετά τις 28/1. Σχέσεις με συναδέλφους, ανωτέρους και άτομα που έχουν επιρροή στα πράγματα θέλουν προσοχή αυτό το διάστημα. Η είσοδος του Ήλιου στον Αιγόκερω την Τρίτη δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα επαγγελματικά, ενώ η σύνοδος ανάδρομης Αφροδίτης-Πλούτωνα στο ίδιο ζώδιο ανήμερα Χριστούγεννα, μπορεί να φέρει σε σημείο καμπής μια επαγγελματική ή οικογενειακή σχέση, για τους γεννημένους στο 3ο δεκαήμερο.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)
Καλά Χριστούγεννα! Τη Δευτέρα ο κυβερνήτης σου, η Αφροδίτη, γυρίζει ανάδρομος στον Αιγόκερω μέχρι 28/1, διάστημα κατά το οποίο καλείσαι να αναθεωρήσεις θέματα που σχετίζονται με την πνευματική σου εξέλιξη, τις σπουδες, τα μακροπρόθεσμα πλάνα της δουλειάς, ακόμα και τις προοπτικές σου σε μια χώρα του εξωτερικού. Κάποιοι λοιπόν μπορεί να χρειαστεί να κάνουν αλλαγές στην κατεύθυνση των σπουδών τους, να αποφασίσουν να ξεκινήσουν ή να ολοκληρώσουν επιτέλους ένα μεταπτυχιακό ή μια μετεκπαίδευση στο αντικείμενό τους, άλλοι μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες σε σχέσεις με δασκάλους, καθηγητές, μέντορες, ενώ κάποιοι άλλοι θα πάρουν αποφάσεις για ένα μακρινό ταξίδι ή για μετανάστευση στο εξωτερικό για να «κυνηγήσουν την τύχη τους». Την Τρίτη εισέρχεται και ο Ήλιος στον Αιγόκερω, οπότε η ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων είναι μεγάλη, μπορεί όμως να διαπιστώσεις πως υπάρχει μια «σουρντίνα» στη διάθεσή σου, σαν κάτι να σε κρατά από το να απολαύσεις fully όσα σου δίνουν χαρά αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό βέβαια ευθύνεται και το τελευταίο ακριβές τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού την παραμονή των Χριστουγέννων, που προκαλεί ένταση και αναστάτωση στους γεννημένους στο τέλος του 1ου και στις αρχές του 2ου δεκαημέρου.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)
Καλά Χριστούγεννα! Στο ξεκίνημα της εβδομάδας η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη στον Αιγόκερω μέχρι 28/1, ένα διαστημα που, αν και πέφτει και μέσα στην περίοδο των γιορτών και άρα οι αγορές και τα δώρα είναι το μόνο σίγουρο, πρέπει εντούτοις να είσαι πολύ προσεκτικός με σπατάλες, γιατί τα έξοδά σου ενδέχεται να αυξηθούν σημαντικά. Ο τρόπος που διαχειρίζεσαι τα λεφτά σου εν γένει χρήζει επανεξέτασης και μάλιστα αυτή την περίοδο θα ασχοληθείς περισσότερο με κληρονομικά, περιουσιακά, μεταβιβάσεις, οικονομικές συμφωνίες, εκκρεμότητες με τράπεζες, δάνεια, διατροφές κ.λπ. προσπαθώντας να βρεις λύσεις για να κλείσεις τρύπες, αν και ορισμένοι δεν αποκλείεται να λάβουν και κάποια χρήματα που τους οφείλονταν, π.χ. μια επιστροφή φόρου, κάποιο επίδομα κ.λπ. Ένας άλλος τομέας που επηρεάζει είναι οι συναισθηματικές και ερωτικές σου σχέσεις, οι οποίες θα περάσουν ένα bootcamp αντοχής και αναθεώρησης. Την Τρίτη περνά και ο Ήλιος στον Αιγόκερω, ενώ ανήμερα Χριστούγεννα σχηματίζεται η σύνοδος ανάδρομης Αφροδίτης-Πλούτωνα, που από τη μια φουντώνει τη σεξουαλικότητα, δίνοντας υποσχέσεις για «θερμό» Holy Night, φέρνοντας όμως ενδεχομένως εντάσεις, αποκαλύψεις και διλήμματα σε μη υγιείς σχέσεις, για τους γεννημένους στο 3ο δεκαήμερο. 


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)
Καλά Χριστούγεννα! Καθώς η Αφροδίτη, απέναντί σου στον Αιγόκερω, γυρίζει σε ανάδρομη πορεία τη Δευτέρα, μπαίνεις σε μια περίοδο μέχρι τις 28/1 που οι προσωπικές και επαγγελματικές σου σχέσεις θα περάσουν «από κόσκινο», θέλοντας να αποβάλεις από δίπλα σου άτομα τα οποία δεν σε βοηθούν να εξελιχθείς ή σε κάνουν να υποφέρεις με την τοξικότητα που «εκλύουν». Το ζητούμενο τώρα είναι ένα: το κατά πόσον αισθάνεσαι πλήρης και ικανοποημένος μέσα στις σχέσεις σου, κάνοντας ένα ξεψάχνισμα ανθρώπων και καταστάσεων «χωρίς αναισθητικό», αφήνοντας στρουθοκαμηλισμούς που δεν σου επέτρεπαν να δεις τα πράγματα όπως πραγματικά είναι. Αισθάνεσαι πιο ώριμος για να κάνεις τις συνειδητοποιήσεις σου, να βρεις λύσεις ή αντίθετα να πεις «αντίο» σε ό,τι πλέον δεν «τραβάει». Επιστροφές συντρόφων και συνεργατών από το παρελθόν είναι πιθανές αυτό το διάστημα, όμως νέα ξεκινήματα και δεσμεύσεις είναι καλό να περιμένουν. Η είσοδος και του Ήλιου απέναντί σου την Τρίτη δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση σε αυτόν τον τομέα, ενώ η σύνοδος ανάδρομης Αφροδίτης-Πλούτωνα την ημέρα των Χριστουγέννων μπορεί να βγάλει εντάσεις και πιεστικά γεγονότα στις σχέσεις, για τους γεννημένους του 3ου δεκαεημέρου.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Καλά Χριστούγεννα! Η εβδομάδα ξεκινά με την Αφροδίτη να γυρίζει ανάδρομη στον Αιγόκερω μέχρι 28/1, ένα διάστημα που μπορεί να φέρει μεγαλύτερη πίεση σε κάποιες επαγγελματικές σχέσεις, ιδιαίτερα αν προϋπήρχαν προβλήματα. Η δουλειά, αλλά και η ίδια η καθημερινότητα σου προκαλούν αυξανόμενο άγχος ή μια αδυναμία σωστής οργάνωσης, γεγονός που μπορεί να σε βάλει στη διαδικασία να αναθεωρήσεις ανάγκες και θέλω τόσο για την εργασία σου, όσο και για τον γενικότερο τρόπο ζωής σου, κάνοντας τη «σούμα» όσον αφορά το τι έχει μεγαλύτερη σημασία για σένα τώρα: να τρέχεις ολημερίς για κάτι που δεν σε ευχαριστεί ή να γεμίζεις τη μέρα σου ασχολούμενος με ένα αντικείμενο και με δραστηριότητες που σε εκφράζουν πραγματικά; Θα πρέπει όμως να είσαι προσεκτικός καθώς επηρεάζει και τον τομέα της υγείας και της φυσικής σου κατάστασης, κάνοντάς σε πολύ «αμελή» σε θέματα διατροφής και άσκησης, συνδυασμός «ολέθρου», αφού βρισκόμαστε σε περίοδο γιορτών και οι πειρασμοί είναι all around you. Την παραμονή των Χριστουγέννων (έλεος) σχηματίζεται το τελευταίο ακριβές τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, φέρνοντας απρόοπτα και αναπόφευκτες αλλαγές σε σχέσεις και επαγγελματικά για τους γεννημένους στο τέλος του 1ου και στις αρχές του 2ου δεκαημέρου.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)
Καλά Χριστούγεννα! Τη Δευτέρα η Αφροδίτη στον Αιγόκερω γυρνά σε ανάδρομη πορεία μέχρι τις 28/1 και τα ερωτικά σου μπαίνουν σε φάση «ανασύνταξης» και επαναδιαπραγμάτευσης. Καλείσαι να εξετάσεις αν και κατά πόσον παίρνεις ευχαρίστηση από τη σχέση με τον σύντροφό σου, αν νιώθεις ότι υπάρχει πραγματικό μοίρασμα, δόσιμο και νοιάξιμο με αυτό το άτομο ή αν απλά μένεις σε μια κατάσταση που έχει βαλτώσει από καιρό από φόβο για το καινούργιο και από προσωπική ανασφάλεια. Αν το συναίσθημα υπάρχει αλλά έχει «ατονίσει» θα κάνεις προσπάθειες να το ξαναζωντανέψεις, αν όμως το πράγμα δεν «προσφέρεται» πλέον για βελτίωση, πιθανώς να υπάρξουν ξεκαθαρίσματα. Add to that και ενδεχόμενες επιστροφές μετανιωμένων πρώην που περιπλέκουν το όλο mix, βάζοντάς σε σε δίλημμα για το αν πρέπει να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία. Την Τρίτη με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και την είσοδο του Ήλιου στον Αιγόκερω δίνεται μεγαλύτερη έμφαση σε αυτόν τον τομέα, ενώ η σύνοδος ανάδρομης Αφροδίτης-Πλούτωνα ανήμερα Χριστούγεννα βγάζει έντονα πάθη, έξαψη αλλά και χειριστικές συμπεριφορές στα αισθηματικά για τους γεννημένους του 3ου δεκαημέρου, οπότε χρειάζεται control για να μην αφήσεις ζήλειες και εμμονές να χαλάσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)
Καλά Χριστούγεννα! Η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης σου, γυρίζει ανάδρομη στον Αιγόκερω από τη Δευτέρα μέχρι και τις 28/1, μια συνθήκη που σε βάζει στη διαδικασία να επανεξετάσεις τις σχέσεις με τους στενούς συγγενείς και τα άτομα με τα οποία συμβιώνεις και περνάς το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σου. Η επαφή με τους οικείους σου και ο χώρος του σπιτιού σου συμβάλλουν στην ψυχική σου ισορροπία και ηρεμία ή είναι μια εστία συνεχούς άγχους που σε αποσυντονίζει και σε κουράζει σωματικά και ψυχολογικά; Μπαίνεις σε μια διαδικασία όπου αναθεωρείς πρόσωπα και καταστάσεις, παίρνοντας ίσως και αποφάσεις για μια μετακόμιση, για μια συγκατοίκηση με τον άνθρωπό σου αν βλέπεις ότι «ταιριάζουν τα χνώτα σας» ή για μια απομάκρυνση από την πατρική εστία, είτε για λόγους σπουδών, αν βρίσκεσαι σε αυτή την ηλικία, είτε για λόγους ανάγκης, αν το περιβάλλον σε «πνίγει». Την Τρίτη περνά και ο Ήλιος στον Αιγόκερω, φέρνοντας πλέον τα οικογενειακά στο προσκήνιο, όμως η συνοδος ανάδρομης Αφροδίτης-Πλούτωνα ανήμερα Χριστούγεννα βγάζει πιθανώς μικροεντάσεις και κρίσεις στο περιβάλλον του σπιτιού για τους γεννημένους στο 3ο δεκαήμερο, «βαραίνοντας» κάπως το φετινό εορταστικό κλίμα.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Καλά Χριστούγεννα! Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στον Αιγόκερω από το ξεκίνημα της εβδομάδας μέχρι τις 28/1 μπορεί να φέρει μια κάποια «ανηδονία» στις επαφές, τις συναντήσεις και τις συζητήσεις σου με άτομα της καθημερινότητας, της δουλειάς ή του κοντινού σου περιβάλλοντος, εν μέσω μάλιστα εορταστικής περιόδου. Μπορεί να νιώθεις ότι υπάρχει ένα μπλοκάρισμα στον τρόπο που επικοινωνείτε ή μπορεί να αισθανθείς την ανάγκη να πάρεις τις αποστάσεις σου από κάποια πρόσωπα, προκειμένου να επαναξιολογήσεις την ουσία της σχέσης σας και το αν αυτή έχει πλέον να σου δώσει κάτι και σε πνευματικό επίπεδο. Με την είσοδο και του Ήλιου στον Αιγόκερω την Τρίτη χρειάζεσαι νέα εγκεφαλικά ερεθίσματα και αν το περιβάλλον, οι φίλοι ή ο σύντροφός σου δεν στα «προσφέρουν», ενδέχεται να τα αναζητήσεις αλλού. Προσοχή μόνο στον τρόπο που εκφράζεις τις απόψεις και τα θέλω σου, για να μη δημιουργήσεις «έχθρες» χωρίς λόγο. Την παραμονή των Χριστουγέννων σχηματίζεται το τρίτο και τελευταίο ακριβές τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, που βγάζει έντονη πίεση στις σχέσεις για τους γεννημένους στο τέλος του 1ου και στις αρχές του 2ου δεκαημέρου, οδηγώντας σε σημαντικες αποφάσεις και αλλαγές.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Οκτωβρίου)
Καλά Χριστούγεννα! Το γεγονός ότι τη Δευτέρα η Αφροδίτη στον Αιγόκερω γυρνά σε ανάδρομη πορεία μέχρι τις 28/1 σημαίνει πως έχει έρθει η ώρα να επανεξετάσεις ουσιαστικά τη σχέση σου με το χρήμα και τα υλικά αγαθά και μάλιστα μέσα στην πιο εορταστική περίοδο του χρόνου. Σίγουρα για όλους οι γιορτές σημαίνουν «ξήλωμα» και ατελείωτο ξόδεμα για δώρα, τραπέζια, καλέσματα, στολίσματα, διασκέδαση κ.λπ. όμως this time πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τις κάθε είδους δαπάνες σου, για να μην παλεύεις to make ends meet στο τέλος. Είναι και μια ευκαιρία να δεις λίγο «αλλιώς» και πιο ουσιαστικά τι πραγματικά σου δίνει χαρά και ικανοποίηση αυτές τις μέρες: οι παρέες, οι φίλοι, η οικογένεια και τα αγαπημένα πρόσωπα ή just τα καταναλωτικά αγαθά; Είσαι από τη φύση σου σπάταλος και γενναιόδωρος, όμως τώρα πρέπει ν’ αλλάξεις «τροπάριο». Την Τρίτη ο Ήλιος εγκαταλείπει το ζώδιό σου και περνά στον Αιγόκερω σχηματίζοντας το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, οπότε του χρόνου πάλι γενέθλια, ενώ με την σύνοδο ανάδρομης Αφροδίτης-Πλούτωνα ανήμερα Χριστούγεννα είσαι ιδιαίτερα επιρρεπής σε big time διατροφικές ατασθαλίες αλλά και sui generis κτητικότητες, ζήλειες και κόνξες στα ερωτικά, ιδιαίτερα αν είσαι γεννημένος στο 3ο δεκαήμερο.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα! Είσαι ο πρωταγωνιστής της πιο festive εβδομάδας καθώς τη Δευτέρα η Αφροδίτη γυρνά ανάδρομη στο ζώδιό σου μέχρι τις 28/1 και την επομένη έχουμε την μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, καθώς σχηματίζεται το Χειμερινό Ήλιοστασιο, με τον Ήλιο να περνά στον Αιγόκερω, εγκαινιάζοντας επίσημα τα φετινά σου γενέθλια. Η αλήθεια είναι πως αυτή η επιρροή της ανάδρομης Αφροδίτης δίνει μια διαφορετική «νότα» στο όλο κλίμα, αφού σε καλεί να προχωρήσεις σε βαθιές συνειδητοποιήσεις αναφορικά με τις σχέσεις σου και την ευχαριστήση που εισπράττεις μέσα από αυτές. Είναι καιρός να δεις αν δουλεύει πλέον αυτό το «μαζί» με τον σύντροφο σου, ποσό ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου και τι ποσοστό ελευθερίας αλλά και ισότητας υπάρχει μεταξύ σας. Ανασφάλειες, διλήμματα αλλά και επιστροφές ατόμων από το ερωτικό σου παρελθόν είναι μέσα στο παιχνίδι. Ο τρόπος που σχετίζεσαι με τους άλλους και το πώς «πλασάρεις» τον εαυτό σου προς τα έξω θέλει τώρα ένα γερό refurbishment, ωστόσο ανάβαλε δραστικές αλλαγές εμφάνισης και αισθητικές επεμβάσεις, γιατί τα αποτελέσματα μπορεί να σε απογοητεύσουν. Η σύνοδος ανάδρομης Αφροδίτης-Πλούτωνα στο ζώδιό σου ανήμερα Χριστούγεννα βγάζει έντονα συναισθήματα και τοξικές συμπεριφορές σε σχέσεις, κυρίως για τους γεννημένους του 3ου δεκαημέρου.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)
Καλά Χριστούγεννα! Μέσα από την πορεία της ανάδρομης Αφροδίτης στον Αιγόκερω από το ξεκίνημα της εβδομάδας μέχρι τις 28/1 μπαίνεις σε μια φάση αναθεώρησης και επανεξέτασης μοτίβων και συμπεριφορών στις σχέσεις σου, «σκάβοντας» ίσως πιο βαθιά απ’ ό,τι και εσύ ο ίδιος υπολόγιζες αρχικά. Ίσως έχεις φτάσει σε ένα τέλμα αναφορικά με το τι θέλεις τελικά από τον έρωτα, ίσως νιώθεις μπλεγμένος ή κολλημένος ακόμα με καταστάσεις και πρόσωπα από το παρελθόν που συνεχίζουν να «επισκέπτονται» το μυαλό σου αλλά ίσως και τη ζωή σου, μην αφήνοντάς σε να προχωρήσεις. Και επιστροφές σε πρώην είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αυτό το διάστημα, ωστόσο θέλει διάκριση στις επιλογές σου, για να μην «σαμποτάρεις» κι άλλο το συναίσθημά σου. Την Τρίτη περνά και ο Ήλιος στον Αιγόκερω, δίνοντας και αυτός με τη σειρά του το μήνυμα της ενδοσκόπησης, της καλώς εννοούμενης μοναχικότητας, αλλά και της ανάγκης για ξεκούραση και μεγαλύτερη φροντίδα της υγείας σου. Την παραμονή των Χριστουγέννων (spot on) ο Κρόνος από το ζώδιό σου κάνει το τελευταίο ακριβές τετράγωνο με τον Ουρανό, εντείνοντας την πίεση, προκαλώντας αναπόφευκτες αλλαγές για τους γεννημένους στο τέλος του 1ου και στις αρχές του 2ου δεκαημέρου.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)
Καλά Χριστούγεννα! Τη Δευτέρα η Αφροδίτη στον Αιγόκερω περνά σε φάση ανάδρομης πορείας μέχρι τις 28/1 ζητώντας να επανεξετάσεις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις, φιλίες και στόχους. Χρειάζεται να «ορίσεις» εκ νέου την ταυτότητά σου μέσα στις κοινωνικές σου επαφές, «ζυγίζοντας» το πόσο αναταποδοτικές είναι, συνειδητοποιώντας παράλληλα ίσως ότι κάποια άτομα που βρίσκονται κοντά σου, συνεργάτες, σύντροφος, φίλοι, αντί να σε στηρίζουν στα καινούργια σου σχέδια, μάλλον σε διαβάλλουν και σου προκαλούν ανασφάλειες. Η ιδιοτέλεια βέβαια δεν συνάδει με τις στενές σχέσεις και αυτό είναι κάτι που αξίζει να θυμάσαι. Αυτό το διάστημα πάντως μπορεί να υπάρξουν και επιστροφές μετανιωμένων πρώην, κρούσεις από παλιούς συνεργάτες, αλλά και τυχαίες συναντήσεις με άτομα που είχατε χαθεί εδώ και καιρό. Δεν είναι μάλιστα κακή ιδεα να κάνεις εσύ το initiative, στέλνοντας ένα μήνυμα με ευχές σε κάποιο πρόσωπο που σου λείπει, πόσο μάλλον που την Τρίτη περνά και ο Ήλιος στον Αιγόκερω, δείχνοντας αυξημένη «κίνηση» σε επαφές και καλέσματα λόγω των ημερών, αν και η σύνοδος ανάδρομης Αφροδίτης-Πλούτωνα ανήμερα Χριστούγεννα μπορεί να βγάλει πολλή πίεση και έντονα συναισθήματα, στους γεννημένους του 3ου δεκαημέρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ