Visual Browsing
Stardust 493
ΤΕΥΧΟΣ 493
STARDUST

Stardust 493

Λέοντα, ένας Αύγουστος επί σκηνής, από φεστιβάλ σε φεστιβάλ, do your best!

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Να τον/τη θέλεις, να σε θέλει, αλλά να μην κατακτιέται εύκολα, αυτή είναι η φαντασίωση ενός Κριού. Η αδρεναλίνη του κυνηγιού την ώρα που έχεις παγιδέψει το θήραμά σου δεν αντικαθίσταται με καμία σταθερή σχέση. Η αναζήτηση του Έρωτα μπορεί να γίνει αληθινή πηγή έμπνευσης. Η ύπαρξη ενός ερωτικού αντικειμένου στη ζωή σου μπορεί να σε κάνει να ανέβεις μέχρι την κορυφή των Ιμαλαΐων, να δουλέψεις υπερωρίες σαν να γίνονται οι Ολυμπιακοί αύριο, να γεννήσεις ιδέες που θα απογειώσουν την επαγγελματική σου ζωή, που θα έχουν και οικονομικό αντίκτυπο και θα χειροκροτηθούν από τον κόσμο ως καινοτόμες. Αυτή την εποχή η καρδιά σου έχει βγει βόλτα αναζητώντας τον ενθουσιασμό του πρώτου φιλιού. Την ίδια ώρα, αν έχεις σύντροφο –ναι, η καρδιά ή το σώμα φλερτάρουν με την απιστία– θέλει να καθίσετε στο σπίτι και η καθημερινότητα σε ξενερώνει με τις υποχρεώσεις της. Εδώ σε θέλω.

[+] Vive l’ amour.

[-] Xρήμα, χωρίς παρά πάνω διευκρινήσεις.


Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 16.10.2021
Τα Ζώδια του Σαββάτου 16.10.2021

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Πολλοί Ταύροι είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ από τα αποτελέσματα της τελευταίας φοράς που βρέθηκαν σε σχέση και πολλοί από αυτούς τα ’χουν πάρει με τον εαυτό τους και την ανοησία τους να αφεθούν κάτω από την κυριαρχία του Άλλου και να παραιτηθούν οικιοθελώς από τη δύναμή τους για να μη δημιουργήσουν προβλήματα στη συνύπαρξή τους. Ακόμα κι αν ανήκεις στους Ταύρους που αναρρώνουν, ίσως συνειδητοποιήσεις ότι η αντίστασή σου στον έρωτα μειώνεται δραστικά με τον Δία στον Λέοντα. Όσο και αν επαναλαμβάνεις ότι «δεν θέλω έρωτες, θέλω να δω το “Game of Τhones” τρώγοντας πίτσες και πίνοντας μπίρες με φιλαράκια», θα τρώγεσαι να βγεις εκεί έξω για να ερωτευθείς σαν να είναι η πρώτη φορά. Μα, φυσικά, σαν γνήσιο παιδί της Αφροδίτης έχεις το δικαίωμα να ξεχνάς και να ξαναρχίζεις.

[+] Διακοπές, παρέες, σχέδια, μετακόμιση, σπουδές.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 15.10.2021
Τα Ζώδια της Παρασκευής 15.10.2021

[-] Αυτές οι εβδομάδες με τον Άρη στον Σκορπιό σηματοδοτούν μια κρίσιμη καμπή για τις σημαντικές σχέσεις της ζωής σου.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ε, καλά τώρα. Αν νομίζει κάποιος ότι μπορεί να σε ξεπεράσει σε ατάκες, ή να είναι περισσότερο ετοιμόλογος/η από σένα, είναι γελασμένος/η. Αυτή την εποχή πάντως χρειάζεσαι διανοητική δράση, κίνηση, ευφυΐα, διακοπές, καινούργιους ανθρώπους, αλλαγές. Αν και ο Άρης στον Σκορπιό φαίνεται ότι δεν σε αφήνει ήσυχο/η με εκκρεμότητες της καθημερινότητας ή με έξτρα επαγγελματικές υποχρεώσεις, η Αφροδίτη στον Καρκίνο ηρεμεί το μυαλό και σε προσγειώνει στη σωστή πλευρά της ζωής, στην καλή ζωή. Και για μην ξεχνιόμαστε: ο Ερμής στον Καρκίνο σε κάνει να φοβάσαι λιγότερο την οικονομική καταστροφή, η οποία δεν είναι καθόλου πιθανό να συμβεί σύντομα, και να βρεις τρόπους να βγάλεις κανένα ευρώ πάρα πάνω. Α, κι αν έχεις ψυχρανθεί, τσακωθεί, απομακρυνθεί από κάποιον/α που δεν θέλεις να βγει από τη ζωή σου, τώρα μπορείς να σηκώσεις τη σημαία της ανακωχής ή της λήξης του ψυχρού πολέμου.

[+] Συζητήσεις, επαφές, συμφωνίες, συνεταιρισμοί, οικονομικοί διακανονισμοί.

[-] Καθημερινότητα, πρακτικές υποχρεώσεις.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Διαθέτεις ακόμα πολύ πάθος, επισημαίνει ο Άρης στον Σκορπιό: against all odds, εσύ επιμένεις ότι τίποτα δεν χάθηκε ούτε στον έρωτα ούτε στα καψαλισμένα όνειρά σου. Είναι ανάγκη να καλλιεργήσεις τον αυθορμητισμό σου, να δημιουργήσεις/γεννήσεις/δρομολογήσεις κάτι σημαντικό και να βεβαιωθείς ότι το σύμπαν δεν υπάρχει για να σε στριμώχνει… Και κάτι ακόμα: Ο έρωτας δίπλα στη λέξη «έλεγχος» δεν σου είναι άγνωστος συνδυασμός, αλλά όταν είσαι το αντικείμενο μιας τέτοιας κατάστασης ε, τότε αισθάνεσαι τουλάχιστον άβολα,  αν συμβαίνει πάντως είναι μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις πώς νιώθουν αυτοί που αγαπάς όταν τους θεωρείς κτήματά σου. Ο έρωτας είναι παράξενη ιδέα, η ανθρώπινη καρδιά έχει πολλά δωμάτια και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αγαπάς. Καιρός να εμπλουτίσεις την άποψή σου για αυτόν προσθέτοντας τη διάσταση της φιλίας που δένει δύο ανθρώπους, αν και όπως όλοι ξέρουμε ο έρωτας για σένα ή έχει διαστάσεις μελοδράματος ή δεν υπάρχει.

[+] Δημιουργικότητα, χαρά, έρωτας, πάθος, πόθος.

[-] Όταν η οικονομική σου ευημερία επισκιάζει τα πάντα, τότε δεν είσαι καλά.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Πολλοί Λέοντες περιμένουν να αναθαρρήσουν και να πάρουν τα πάνω τους τώρα που ο Δίας βρίσκεται στο ζώδιό τους. Φυσικά και δεν χρειάζεται να είσαι σκυθρωπός/ή και ανήσυχος/η, τουλάχιστον στις δόσεις που ήσουν. Κάποιοι αδελφοί σου αναρωτιούνται πότε θα αρχίσουν αυτές οι μέρες. Άρχισαν για τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο. Όσο για την Αφροδίτη στον Καρκίνο μπορεί από μόνη της να μην έχει τη δύναμη να δημιουργήσει καλή διάθεση διαρκείας, αλλά σε βάζει σε ρυθμούς απόδρασης και διακοπών και νοσταλγία για το χαμένο ερωτικό παράδεισο, που δεν υπήρξε ποτέ φυσικά. Όσο για την παρουσία του Άρη στον Σκορπιό έχει υπόψη σου ότι μπορεί να σου δημιουργήσει έντονες ψυχολογικές διακυμάνσεις – μην πέσεις ωστόσο στην παγίδα του παρελθόντος και της αναμόχλευσης περασμένων ιστοριών.

[+] Θυμήσου: Αν δεν ρισκάρεις με επιλογές που έχουν τον κίνδυνο να φας τα μούτρα σου, πώς περιμένεις να ερωτευθείς τρελά ή να εκφραστείς με μια καινούργια δουλειά;

[-] Πριν φύγεις πρέπει να δουλέψεις έντονα και να λύσεις εκκρεμότητες.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η πλανητική δραστηριότητα στον Καρκίνο σού υπενθυμίζει ότι η επαγγελματική επιτυχία δεν είναι αυτοσκοπός. Ίσως αναρωτηθείς ακόμα μήπως η καριέρα έβαλε σε δεύτερη μοίρα τη συναισθηματική σου ζωή. Πέρα από αυτό φαίνεται ότι έχεις βαρεθεί να κυνηγάς άπιαστους στόχους και όνειρα θερινής νυκτός. Οι απογοητεύσεις ευτυχώς δεν σε κάνουν κυνικό/ή και πικρόχολο/η. Αντίθετα σού υπενθυμίζουν ότι είσαι πιο ισορροπημένος/η, όταν ανακαλύπτεις έναν ολόφρεσκο σκοπό, όταν αγαπάς και ζητάς αγάπη, όταν αφήνεις πίσω σου δουλειές που δεν σου λένε τίποτα ή ανθρώπους που αισθάνεσαι ότι χάνεις την ώρα σου μαζί τους. Φίλοι, συνεργάτες, στόχοι, επάγγελμα είναι οι τομείς που χρειάζονται ξεσκαρτάρισμα, αλλά και αυτοί που μπορούν να σου δώσουν χαρά.

[+] Φιλίες, γνωριμίες, ερωτικό ενδιαφέρον, επαγγελματικές συνεργασίες, έξω.

[-] Θυμήσου ότι τα λόγια μπορούν να πληγώσουν βαθύτερα από μαχαίρι και δείξε αυτοσυγκράτηση σε συζητήσεις με επικίνδυνα θέματα.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ό,τι κι αν κάνεις δεν είναι εποχή για να χάσεις την πίστη σου. Δεν είναι καν εποχή για να δράσεις παρορμητικά αλλά ούτε και για να το βάλεις στα πόδια. Είναι εποχή εξωστρέφειας, ανοίγματος στον κόσμο, συναναστροφής με ενδιαφέροντες ανθρώπους, για επαγγελματικές συμμαχίες, για έντονη κοινωνικότητα. Είναι εποχή για σχέσεις και δημιουργικότητα που μπορείς γλιστρήσεις πάνω τους με χάρη σέρφερ, αφού ούτως ή άλλως ως Ζυγός αποτελείσαι και από τα δύο. Ναι, ίσως είσαι τόσο μουδιασμένος/η από τις απογοητεύσεις, καθυστερήσεις, αναβολές κ.λπ. που ακούς για αγάπη και ελαφρότητα και ιδρώνουν οι παλάμες σου. Παρόλα αυτά φόρεσε το στιλ σου και βγες εκεί έξω για να σε προσέξουν –δεν περνάς απαρατήρητος/η, τα ’παμε αυτά–, το τι θα κάνεις αυτή σου την ορατότητα είναι δικό σου θέμα.

[+] Στην αγκαλιά του κόσμου.

[-] Μερικές φορές η σελίδα που χρειάζεται να αλλάξεις ζυγίζει έναν τόνο.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Μέσα στο καλοκαίρι διανύεις μια πολύ σημαντική περίοδο, αφού ο παλιός σου κυβερνήτης Άρης συνεχίζει να διελαύνει στο ζώδιό σου. Προσωπική και επαγγελματική ζωή επί σκηνής. Μετά από ένα πρώτο εφτάμηνο (και μέχρι πριν λίγο) εσωτερικευμένης οργής και καταπιεσμένου θυμού, το καπάκι τώρα μπορεί να τιναχτεί από την κατσαρόλα που βράζει. Ανέχθηκες ήττες, δυσκολίες και επιθετικότητα σε όλα τα μέτωπα και αντιμετώπισες την απογοήτευση και τη δυσφορία με αξιοθαύμαστη αντοχή. Μόνο ένας καλοπροαίρετος ηλίθιος ή ένας κακός ψυχαναλυτής μπορούν να σου προτείνουν να υποχωρήσεις, όταν αυτό που θέλεις είναι ΔΡΑΣΗ, καινούργιο ξεκίνημα, νέο παρόν. Ωστόσο, μεταξύ παρορμητικότητας και παθητικότητας υπάρχουν διαβαθμίσεις. Συγκεκριμένα: δοκιμάζονται οι επαγγελματικές σου επιλογές ή αντιμετωπίζεις κρίσιμα επαγγελματικά διλήμματα. Φυσικά υπάρχει και η δυναμική για ανάληψη ευθυνών (υπό πίεση) ή αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες για νέες διεξόδους. Επίσης στο μέτωπο των προσωπικών σχέσεων τα ψέματα τελειώνουν: ή μαζί μου ή εναντίον σου.

[+] Πανταχού παρών και τα πάντα πληρών.

[-] Η τάση σου να φοράς μαύρα γυαλιά.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Όσο σκληρά κι αν προσπαθείς να παραμείνεις στην κορυφή κάθε κατάστασης δεν φαίνεται να την παλεύεις χωρίς κάποιες διαφυγές κάθε τόσο – είτε αυτές ονομάζονται γουίκ εντ ή διακοπές μακριά από την πόλη, συναντήσεις με φίλους, ένα ποτό παρά πάνω, επικοινωνία με κάποιον/α που είναι μακριά, είτε επιθυμία να ανακαλύψεις κάτι για το οποίο οι άλλοι θα μιλάνε μετά από έξι μήνες ή να δημιουργήσεις κάτι που σε παθιάσει. Ακόμα: Καριέρα-ξεκαριέρα, το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να παραβλέψεις το κόστος ζωής. Όταν σου λέει κάποιος ότι πρέπει να ξεφύγεις από το «σύνδρομο της φτώχειας» και να αφήσεις «την ευημερία να ανθίσει» πραγματικά δεν σε ξέρει καθόλου. Εντάξει, το σύμπαν μπορεί να είναι ένας γενναιόδωρος ποταμός, αλλά, φίλε, πρέπει να βάλεις σε τάξη τα οικονομικά σου ώστε να μην πέσεις σε ξέρα. Και τα ερωτικά; Α, ναι… τα ερωτικά.

[+] Δημιουργικότητα, πάθος για μαζί, σεξ, οικονομικές συνεργασίες.

[-] Μερικές φορές κάνεις σκέψεις που θα τρόμαζαν και τον Ιωάννη της Αποκάλυψης – ξεκόλλα.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Έχεις κάθε δικαίωμα να νιώθεις θυμό και απογοήτευση, όταν σκέφτεσαι όλους εκείνους τους αναίσθητους ανθρώπους που σου δημιούργησαν πόνο, σε απέρριψαν ή δεν τόλμησες να ρισκάρεις μια σχέση μαζί τους. Όμως έχεις ένα μυαλό με το οποίο μπορείς να εκφράσεις την απογοήτευσή σου με επιχειρήματα χωρίς να χρειαστεί να δημιουργήσεις νέο κύκλο εχθρότητας και ψυχρότητας κι ακόμα περισσότερο να ξαναπροσπαθήσεις να μπεις στο παιχνίδι των σχέσεων ανανεωμένος/η. Πώς γίνεται αυτό; Με την Αφροδίτη και τον Δία να σε βοηθάνε είτε να ελαφρύνεις τις υπάρχουσες σχέσεις σου είτε αναζητώντας μια καινούργια. Πώς θα σου φαινόταν αν κάποιος/α σου έλεγε: «Είμαι αυτό που ψάχνεις. Φιλικός/ή στο χρήστη, έτοιμος/η να σε στηρίξω ανά πάσα στιγμή, ερωτευμένος/η μαζί σου. Δεν θα φύγω και δεν θα με βαρεθείς. Μπορούμε να παίζουμε τους ρόλους που θέλεις όποτε θέλεις και να ονειρευόμαστε μαζί». Σαν να κολυμπάς σε μια θάλασσα μέλι με σωσίβιο ένα ουράνιο τόξο. Μπορεί να συμβεί; Αμέ!

[+] Έντονες σχέσεις, ερωτικό πάθος και οικονομικές συμφωνίες, δημιουργικότητα.

[-] Οικονομικές εκκρεμότητες.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ακόμα κι αν δεν έχεις δεκάδες θαυμαστές να τρέχουν πίσω σου στους δρόμους ή να ουρλιάζουν κάθε φορά που σε συναντάνε, ένας ευνοϊκός πλανήτης, ο Δίας, σε ένα γωνιακό οίκο, στον Λέοντα (ή ο Βόρειος Δεσμός στον Ζυγό) σου υπενθυμίζει ότι έχεις ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης και ότι υπάρχει νηνεμία και εύνοια στις σχέσεις σου –επαγγελματικές και προσωπικές– μετά από πολύ καιρό, κυρίως για όσους έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο. Ταυτόχρονα όμως με τον Ερμή χρειάζεται να εντοπίσεις επακριβώς και να συμπτύξεις τις επιδιώξεις σου –τι θέλω να κάνω τελικά στη ζωή μου και με ποιους;–, να ξανανοίξεις ή να διευρύνεις τους διαύλους επικοινωνίας σου με όσους σε ενδιαφέρουν σε οποιονδήποτε τομέα και περισσότερο από όλα να εννοείς απολύτως ό,τι λες γιατί ό,τι δηλώνεις μπορεί να ηχογραφηθεί για να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου.

[+] Σχέσεις, συνεργασίες, κόσμος, δράση.

[-] Επαγγελματικές εντάσεις; Ή ώρα ανάληψης ευθυνών;


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Η διέλευση πλανητών, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, σε υδάτινα ζώδια όπως Καρκίνος και Σκορπιός δημιουργούν ένα θετικό κλίμα σε σχέσεις και επιδιώξεις. Μπορείς να φύγεις διακοπές, να πέσεις με τα μούτρα στις σπουδές σου, να εξελίξεις τα επαγγελματικά σου, να δρομολογήσεις δική σου δουλειά ή να εξελίξεις την υπάρχουσα, να αφεθείς σε μια ερωτική περιπέτεια με κάποιον/α ή να ξαναπάρει μπροστά μια σχέση που είχε λιμνάσει. Πολλοί φαντάζονται ότι σαν Ιχθύς ανήκεις στη χορεία των συναισθηματικά υστερικών που δεν διαθέτουν αναλυτικό μυαλό και όπου όλα υποτίθεται ότι είναι ζήτημα διαίσθησης. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Φυσικά κι έχεις μυαλό και λογική. Και ακόμα περισσότερο, σκέφτεσαι πάρα πολύ και διαρκώς. Αυτή την εποχή και η λογική και η απαραίτητη απόσταση από τα πράγματα σε βοηθάνε να δεις πού πατάς, με ποιους και πού βρίσκεσαι ώστε να προγραμματίσεις το παρά κάτω. Μυαλό και καρδιά σε ισορροπία δεν αφήνουν καν το φάντασμα της οικονομικής καταστροφής (που σε αγχώνει τις περισσότερες φορές) να χαλάσει την προσδοκία ενός καλύτερου αύριο.

[+] Ευνοϊκό κλίμα παντού.

[-] Οι αυταπάτες και οι ψευδαισθήσεις σου. Να ζητάς με μανία κάτι που ο άλλος δεν έχει.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5